Zakažite pregled online

Briga o trudnici

Briga o trudnici podrazumeva vršenje različitih testova, pregleda i davanja saveta kako bi se pratilo zdravlje i kako bi se trudnica na što bolji način pripremila za porođaj.

Testovi i pregledi

Ukoliko se nisu uradili testovi o stanju zdravlja pre začeća potrebno je da se oni urade.

• Analiza glukoze
• Analiza proteina
• Bakterijska analiza urina
• Bakterijska analiza (brisevi)
• Rh faktor analiza
• Analiza krvne slike
• Analiza stolice

Briga o trudnici
3.5 (70%) Glasalo: 2
 1. Nina:

  Kada se radi 4de ultrazvuk? I da li se placa?

  1. Najbolje vreme da se uradi 4D ultrazvuk je između 26. i 30. nedelje trudnoće. Moguće je i ranije i kasnije ali je tada najbolja vizualizacija. Cenu možete pogledati u cenovniku.

 2. Simonida:

  Radila sam 4D ultrazvuk u ginekološkoj ordinaciji Palmotićeva u 26 nedelji trudnoće! Jedno od nezaboravnih iskustava tokom trudnoće i prva prava vizualuzacija pokreta moje devojčice! 4d je zaista odličan, dobila sam i snimak pregleda uz detaljno obajšnjenje, svima toplo preporučujem! Sve pohvale za vaš tim!

 3. Nina:

  ukoliko mi je poslednja menstruacija bila 9. 10.2015
  KOja sam nedelja trudnoce?

  1. Računajući po menstruaciji 17. nedelja (16 nedelja 2 dana). Imajte u vidu da starost trudnoće po ultrazvuku može da se razlikuje.

 4. Masa:

  Postovani, kako se racuna koja sam nedelja trudnoce, poslednju menstruaciju sam imala 12.10.2015 godine. koji sam sad mesec i nedelja?

  1. Poštovana, starost trudnoće se najtačnije određuje u ranoj trudnoći ultrazvukom. Ukoliko Vas interesuje starost trudnoće po poslednjoj menstruaciji možete naći na internetu, postoji mnogo kalkulatora.

 5. Mina:

  Postovani, ako mozete da mi protumacite nalaz.. u 20oj nedelji trudnoce sam, cervikometrija 35mm unutrasnje usce zatvoreno, spolasnje usce grlica razmeksano, ulozivo za vrh prsta, terapija utogestan 3×1 dnevno. Da li je to opasno i da li treba da mirujem? Hvala na odgovoru

  1. Poštovana Mina, dužina grlića je u granicama normale. Za ostala pitanja potrebno je da se obratite Vašem ginekologu koji ima detaljniji uvid u Vaše stanje.

 6. Sanja:

  Tek sam saznala da sam u drugom stanju i to po analizama krvi. Hcg mi je 47,2. Po mom misljenju, trebalo bi da sam trudna malo vise od dve nedelje. Kad da se javim lekaru? Da li mi moze potvrditi trudnocu pregledom ili ultra zvukom? Hvala unapred.

  1. Trudnoća se potvrđuje ultrazvucnim pregledom. Javite se posle 5. nedelje trudnoće ginekologu.

 7. Sandra:

  Da li mogu da se koriste vaginalete od kantariona ,u 4. nedelji sam trudnoce ili koje mogu da se koriste kal i linec probiotik?

 8. S.K.:

  Postovani, poslednji ciklus sam imala 21.11. Odnos sam imala 1.12. Nismo isli do kraja. Ako mogu tako da se izrazim. Poceli su razni simtomi, kap sto su nenormalan bol grudi i vene po njima, napetpst u stomaku, glavobolje. Radila sam test odmah posle 5 dana bio je negatuvan. Bila sam kod ginekologa na pregledu i na ultrazvuku. Pa pregledu mi je rekao da je vrv upala. Tako mi je rekao i na ultrazvuku nije video nista.
  Na papiru koji sam dobila pisalo je
  UTERUS: Duzina: 41 mm, transferzalni prostor 35mm, Endomerijum 8/2,
  Desni jajnik: 18 x 17
  Levi jajnik 27x 24
  Mene zanima da li imam razloga za brigu? Mozda sam bila malo opsirna ali mnogo se plasim
  Hvala na odgovoru, mnogo bi mi znacio.

  1. Poštovana,

   test na trudnoću nije validan nakon 5 dana, ultrazvučni pregled takođe. Ukoliko Vam izostane menstrualni ciklus – uradite test na trudnoću.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

 
,