Postavite pitanje ginekologu

Dragi pacijenti,

Postavili smo ovu stranicu zbog brze i lakše komunikacije sa Vama. Sva pitanja možete postaviti direktno na e-mail klikom na link ordinacija@palmoticeva.com ili iskoristiti mogućnost ostavljanja pitanja u forumu koji smo otvorili specijalno u tu svrhu.

Srdačno,
Tim ordinacije Palmotićeva

bakterije u brisu

Почетак Forum Ginekologija bakterije u brisu

Означено: 

Гледање 1 чланака - 1 до 14 (од 58 укупно)
 • Аутор
  Чланци
 • #4564 Reply
  saka87
  Учесник

  Postovani dr,

  Molim Vas da mi odgovorote ns pitanje.PRe 4 godine imala sam mikoplazmu u brisu, uspesnp sam je izlecila.U medjuvremenu nisam imala seks.odnose, samo samozadovoljenja.Prosle godine radila sam sve briseve, uz, kolkoskopiju, papa, sve bilo u redu.Medjutim, pre nekolokl dana u urinokulturi mi je izolovana Proteus mirabilis.Moje pitamje je otkud mi ta bakterija ako nisam imala odnose 5 godina i da li se mikoplazma ili neka druga moze razviti ako su brisevi bili u redu, a nisam imala sek.odnlse zadnjih 5 godina?

  #4565 Reply
  dr Djordje Petkovic
  Модератор

  Poštovana,

  Proteus mirabilis se ne prenosi seksualnim putem.

  #4566 Reply
  saka87
  Учесник

  Hvala puno na odgovoru. A kako se prenosi mozete li mi reci? Da li moze od toga kad se uzimao bris ili sa zastitnih rukavica? Ili mi je od peska u mokracnim kanalima to sam imala cesto?

  #4567 Reply
  dr Djordje Petkovic
  Модератор

  Proteus mirabilis pripada fiziološkoj flori intestinalnog trakta (normalan stanovnik creva).

  #4569 Reply
  saka87
  Учесник

  Doktore, hvala puno na odgovoru. Znaci ne mora biti poseban uzrok da bi se nasle u urinu? A da li mogu imati opet mikoplazmu ili neku drugu infekciju, ako sam usam uspesno izlecena, a nisam
  imala odnose u medjuvremenu?

  #4573 Reply
  dr Djordje Petkovic
  Модератор

  Poštovana,

  potrebno je da se urade brisevi na mikoplazmu kako bi se utvrdilo da li je prisutna ili ne.

  #4658 Reply
  Sanja
  Гост

  Poštovani, da li možete da mi protumačite nalaz vaginalnog brisa koji sam skoro radila? Kada sam pitala svog doktora, rekao je da to tako treba da piše i nije želeo dalje da objašnjava. Ovako: Izveštaj o mikrobiološkom ispitivanju:
  Vrsta uzorka: vaginalni sekret
  Vrsta analize: vaginalni sekret-preparat
  Rezultat analize: pločast epitel, gram pozitivni bacili.
  Zatim:
  Vrsta uzorka: vaginalni bris
  Vrsta analize: vaginalni bris- kultura. Tu je izolovana eserihija i uradjen antibiogram i dobila sam terapiju, to sredila.
  Ono što me buni su gram pozitivni bacili, zatim ovo ,,preparat” i ,,kultura”. Da li gram pozitivni bacili asociraju na eserihiju i zašto mi nije određena grupa sekreta i da li se kulturom vaginalnog brisa mogu otkriti da imam gonoreju ili mora drugačiji bris? Valjda nisam zakomplikovala. Hvala!

  #4697 Reply
  dr Djordje Petkovic
  Модератор

  Poštovana Sanja,

  analizom vaginalnog sekreta bi se otkrila gonoreja. U vaginalnom preparatu su nađene bakterije koje su zatim rasle na veštačkoj podlozi (kultura ćelija). Izolovana Vam je Ešerihija koli za koju ste dobili terapiju.

  #4716 Reply
  Sanja
  Гост

  Hvala Vam! Pozdrav!

  #4749 Reply
  saka87
  Учесник

  Postovani, Koja je terapija za proteus u vag.brisu?

  #4756 Reply
  dr Djordje Petkovic
  Модератор

  Terapija se prepisuje prema antibiogramu.

  #4763 Reply
  saka87
  Гост

  ako je ima u urinokulturi znaci li da je i prisutna u vaginal.i cervik.brisu? i da li terapija ako je ima u urinokulturi moze uticati da se izleci i iy vaginalnog brisa?

  #4769 Reply
  dr Djordje Petkovic
  Модератор

  Ne znači da je ima u druga dva brisa. Terabija bi delovala i u slučaju da je ima u cervikalnom i vaginalnom brisu.

  #4959 Reply
  rezultati testova
  Гост

  Rekli su mi da mi je nalaz briseva i sekreta uredan. Sekret je 3.grupa, uz napomenu da ima nekog epitela, polimorfnih, tako nesto leukocita, gram bacili itd. U vag.brisu i cervikalnom nema izolovanih patogenih bakterjja, ali pise masa polimorfnih tih leukocita, kad su radjeni brisevi bila u ovulaciji.Ostalo uzv, papa, uredno sve. Sad me ovo zbunjuje. Medjutim dr rece uredan nalaz. Sta vi mislite?

Гледање 1 чланака - 1 до 14 (од 58 укупно)
Одговор на: Одговор #6968 на bakterije u brisu
Ваши подаци:

Call Now Button