- This topic has 78 одговора, 22 гласа, and was last updated 2 days, 6 hours раније by Bojana.
-
АуторЧланци
-
smaracicaУчесник
Postovani
Radila sam dabl test. Rezultati uz su do dobri. Vidjen nos i Nt 1.2.
Rizici na dabl su za daun 1 prema 1500 a za druga dva sindroma 1 prema 100 000. Mesjutim beta je 4.61 mom a pappa 3.61 mom.
Da li postoji neki problem ili je uredan nalazdr Djordje PetkovicМодераторNalaz je uredan.
MilaГостPostovani molim za hitan savet, imam 28 godina u 13 nedelji sam trudnoce i nuhalni nabor bebe je 2.1 mm.Da li ima razloga za brigu,cekam rezultate dabl testa.Ovo mi je druga trudnoca imam devojcicu od 5 godina,rodjena je zdrava.
dr Djordje PetkovicМодераторPoštovana Mila, nuhalni nabor nije jako uvećan. Sačekajte rezultate double testa.
Mali PrincУчесникPostovani
Radila sam dabl test. Rezultati uz su do dobri.
Rizici na dabl su za daun 1:398. Medjutim Free Bhcg je 5,41 MOM,a PAPP-a 2,92 MOM.
Molim Vas da mi kazete Vase misljenje, da li ove vrednosti ukazuju na nesto i da li su potrebna dodatna ispitivanja?
Hvala unapred na odgovoru!dr Djordje PetkovicМодераторPoštovana,
o rezultatima Double testa, kao i šta oni predstavljaju potrebno je da porazgovarate sa doktorom koji vam je radio double test.
Ivan Katarina IlicУчесникDobar dan,htela bih da vas zamolim za pomoc. Radila sam Double test u 12-oj nedelji,6 dana rezultati su sledeci
Free BETA HCG-MOM:9,64
Free BETA HCG:253,00
PAPPA:4725,00
PAPPA-MOM 1,97
Rizik od Down sindroma; 1:542,nizak rizik
Rizik od sindroma Edvards i Pitau;Manje od 1:100.000 Nizak rizik.
Da li je ovo u redu,rekli su mi samo da je BETA HCG-MOM povisena
Hvala vam u napreddr Đorđe PetkovićУчесникPoštovana Katarina,
koliko imate godina?Ivan Katarina IlicУчесникImam 20 godina
dr Đorđe PetkovićУчесникPoštovana Katarina,
u vašem slučaju savetuje se da uradite i triple test.
Ivan Katarina IlicУчесникHvala vam na odgovoru 🙂
dr Đorđe PetkovićУчесникSrećno!
JovanaГостPoštovani,
Imam 26 godina i radila sam ekspertni uz i dabl test u 13+1 nedelji po mens., odnosno 12+5 po uz. Na UZ sve u najboljem redu, vidjena nosna kost, nuhalni nabor 1,5. Rizici za trizomiju 21. hromozoma 1:9313, dok su za druge dve trizomije 1:10000 i 1:100000. Pappa uredna, 1,81 MoM, ali free betahcg povisena, odnosno 3,1 MoM. Da li je potrebno raditi dalje analize obzirom na niske rizike?
Hvala unapred,
Srdačan pozdravdr Đorđe PetkovićУчесникPoštovana Jovana,
prema Vašem pisanju double test je u redu. Nisam razumeo koje dodatne analize imate u vidu?
-
АуторЧланци