Postavite pitanje ginekologu

Dragi pacijenti,

Postavili smo ovu stranicu zbog brze i lakše komunikacije sa Vama. Sva pitanja možete postaviti direktno na e-mail klikom na link ordinacija@palmoticeva.com ili iskoristiti mogućnost ostavljanja pitanja u forumu koji smo otvorili specijalno u tu svrhu.

Srdačno,
Tim ordinacije Palmotićeva

Escapelle tableta

Почетак Forum Kontracepcija i siguran seks Escapelle tableta

Гледање 1 чланака - 1 до 7 (од 7 укупно)
 • Аутор
  Чланци
 • #5340 Reply
  Milica1018
  Учесник

  Poštovani,

  Popila sam Escapelle tabletu tri puta u roku od devet meseseci, od toga poslednju danas, a pretposlednju 10. decembra.
  Kako je između poslednje dve prošlo oko mesec dana, zanima me kolika je mogućnost da se dogode neke teže, neželjene nuspojave?

  #5361 Reply
  dr Djordje Petkovic
  Модератор

  Poštovana Milice,

  u svakom slučaju nije preporučljivo tako često koristiti Escapelle pilulu. Ukoliko bude u redu sve sa ciklusom – najverovatnije je sve u redu.

  #5453 Reply
  Andjela Trifunovic
  Учесник

  Popila sam escapelle tabletu 05. nakon rizičnog odnosa, a danas je 16. a ja još uvek nisam imala ono standardno krvarenje koje se javlja nakon što se popije tableta. Zanima me zbog čega je to tako i kada mogu (okvirno) očekivati menstruaciju, obzirom da 22.treba da dobijem.

  • Овај одговор је промењен 2 years, 8 months раније од стране Andjela Trifunovic.
  #5470 Reply
  dr Djordje Petkovic
  Модератор

  Poštovana Anđela,

  nije moguće reći kada možete očekivati mentruaciju. Za svaki slučaj uradite test na trudnoću 3 nedelje nakon popijene tablete.

  #5595 Reply
  AnaAna
  Учесник

  Postovani,
  Poslednju menstruaciju sam imala od 8. do 12. februara. 14. februara sam imala zasticeni odnos prilikom koga je kondom spao, tako da sam 15. februara popila Escapelle tabletu (oko 24h posle odnosa). U predvidjeno vreme ovulacije imala sam slabo krvarenje koje je trajalo 3 dana, sto za mene nije neuobicajeno tako da sam ocekivala da i sledeca menstruacija pocne u predvidjeno vreme. Menstruacija je trebalo da pocne izmedju 7. i 9. marta, ciklus mi je inace veoma redovan (28-29 dana). 13. marta sam uradila test na trudnocu (baby rapid traka) i bio je negativan. Posto mi menstruacija kasni vise od 5 dana zanima me da li je to samo zbog pilule, koliko dana je moguce da pilula odlozi menstruaciju i koliko pouzdanim mogu smatrati baby rapid test?
  Hvala unapred

  #5597 Reply
  Marinicamaki
  Учесник

  Molim Vas za pomoc, imala sam nezasticen odnos i popila tabletu za dan posle, escapelle, nakon toga sam imala jos jedan nezastucen odnos 10 sati nakon ato sam popila tabletu, jer sam shvatila da tableta djeluje naredna 72 sata? Mogu li ostati u deugom stanju nakon drugog odnosa, ako sam popila tabletu 10 sati prije njega? hvala puno!

  #5601 Reply
  dr Djordje Petkovic
  Модератор

  @AnaAna – moguće je da pilula poremeti ciklus. Ipak za svaki slučaj uradite betaHCG iz krvi kako bi isključili trudnoću.


  @Marinicamaki
  – nijedna kontracepcija nije 100% sigurna. U svakom slučaju preporučuje se da uradite test na trudnoću 3 nedelje nakon popijene tablete.

Гледање 1 чланака - 1 до 7 (од 7 укупно)
Одговор на: Escapelle tableta
Ваши подаци:

Call Now Button