Home – Medical › Forumфорум › Ginekologija › Escapelle tableta
Tagged: Escapelle, Pilula za dan posle
- This topic has 870 replies, 107 voices, and was last updated 1 year, 8 months ago by Jovana Petronijevic.
-
AuthorPosts
-
9. December 2015. at 15:00 #2020zeljko91Participant
Imam ozbiljan problem… Naime, imao sam nezasticeni seksualni odnos sa devojkom u toku ovulacije i svrsio (izvinjavam se na izrazu) sam u nju. Tacno 10 sati nakon odnosa je popila tabletu Escapelle, a danas je 9 dana od kako ju je popila. Kod nje se nista ne desava. Pre godinu dana i jace je pila istu i dobila je nakon 3-4 dana. Menstruacija joj je redovna +-2 dana. Prosli put joj je bila 17-og. Interesuje me da li postoji mogucnost da je ona trudna, da tableta nije delovala ili moze da dobije opet redovno, tamo oko 15-og?
Hvala!
9. December 2015. at 17:50 #2022dr Djordje PetkovicParticipantPoštovani Željko, najverovatnije će dobiti menstruaciju redovno ili dva tri dana ranije/kasnije.
28. December 2015. at 01:25 #2209JokaGuestPostovani,
Imala sam seksualni odnos dan nakon zavrsetka menstrualnog krvarenja, prilikom koga je kondom pukao. Nakon 11 sati sam popila Esapelle tabletu. Zanima me njeno dejstvo. Zbunjujuce je sto u uputstvu pise da sprecava ovulaciju,a da ne stiti od kasnijih nezasticenih odnosa. Kako je to moguce? Tj.najvise me zanima ako ja tada nisam ovulirala, a spermatozoid moze da prezivi jos 5 dana, da li ce me i tada zastititi? Tj.koliko je njeno dejstvo u organizmu? Koliko narednih dana sprecava ovulaciju?
Hvala veliko30. December 2015. at 10:32 #2214dr Djordje PetkovicParticipantPoštovana,
Vaš odnos je bio pre ovulacije tako da u Vašem slučaju Escapelle će vas zaštiti tako što će sprečiti ili odložiti ovulaciju u periodu dok spermatozoidi mogu da prežive u vagini. Tačan mehanizam kontraceptivnog dejstva nakon ovulacije nije poznat, pretpostavlja se da sprečava transport jajne ćelije ili spermatozoida kroz jajovode, kao i da dovodi do promena u endometrijumu koje smanjuju mogućnost implantacije.
- This reply was modified 7 years, 3 months ago by dr Djordje Petkovic.
31. December 2015. at 01:07 #2215JokaGuestHvala na lepom objasnjenju!
8. March 2016. at 21:43 #2453AnciGuestPostovani, 23. dan ciklusa sam imala nezasticen odnos sa ejakulacijom van rodnice.
Posle sat vremena sam popila escapelle tabletu.
Proslo je vec 9 dana od kako sam popila tabletu, a ja jos uvek nisam dobila niti imam neke simptome da cu dobiti.
Redovna menstruacija mi sada kasni 2 dana.
Da li je escapelle delovala? zahvaljujem se na odgovoru i srdacan pozdrav9. March 2016. at 12:03 #2454dr Djordje PetkovicParticipantPilule za dan posle su hormonske pilule i mogu odložiti menstruaciju.
9. March 2016. at 19:50 #2457AnciGuestPostovani, da li mislite da postoji sansa za trudnocu i da tableta nije delovala?
Ima li potrebe za testom? Hvala Vam14. March 2016. at 02:52 #2467S1234ParticipantPostovani!
Naime imala sam zasticen odnos,u kom je sledilo pucanje kondoma.Sat vremena posle sam popila tabletu “dan posle” nakon 7dana od popijene tablete usledila je i menstruacija,obilna ali kraca,trajala je tri dana(inace 4dana traje) ali sad mi druga menstruacija kasni 2nedelje.Naime bitno je da spomenem da pre nego sto sam popila tabletu samo nekih6 dana zavrsila se prethodna menstruacija,ali opet nije mi jasno kasnjjenje.Kod mene se i pre javljalo kasnjenje menstruacije(21,16,18dana)isto tako imala sam i probleme sa mokracom pa sam bila abtibiotike i sad se opet vratilo peckanje.Sta bi mogao da bude uzrok kasnjenja? Hvala4 vam15. March 2016. at 19:00 #2468dr Djordje PetkovicParticipantUkoliko Vam kasni menstruacija u ciklusu u kome niste popili pilulu za dan posle postoji mogućnost trudnoće. Uradite test na trudnoću, ukoliko je negativan, javite se ginekologu kako bi se ustanovio razlog kašnjenja.
15. March 2016. at 21:16 #2471S1234ParticipantZar menstruacija nakon tablete nije dokaz da je tableta delovala.Ja posle toga nisam imala slucaj koji bi bio rizicnan?svaki put smo koristili zastitu
16. March 2016. at 10:39 #2472dr Djordje PetkovicParticipantUkoliko posle menstruacije niste imali rizičnih odnosa, nemate o čemu da brinete.
16. March 2016. at 15:03 #2473S1234ParticipantNije bilo sigurno
Hvala Vam31. March 2016. at 10:42 #2500AnciGuestPostovani da li se escapelle apsorbovala ukoliko sam imala proliv nakon 2 sata i 50 minuta od popijene? Popila sam je u 8.00 a proliv je bio u 10.50
trebam li popiti jos jednu -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.