Escapelle tableta

Home – Medical Forumфорум Ginekologija Escapelle tableta

Viewing 14 posts - 127 through 140 (of 871 total)
  • Author
    veverica123
    Participant

Postovani,
    imala sam menstrualni ciklus od 19.12. ali i danas 25.12. imam tragova krvi. Imala sam nezasticen odnos i decko je ejakulirao u mene. Nakon toga kao da se krvarenje malo povecalo ponovo, i 5 sati nakon odnosa popila sam escapelle tabletu. Zanima me da li ce mi sledeci ciklus kasniti i da li ima sanse za trudnocu? Hvala u napred!

dr Djordje Petkovic
    Participant

Poštovana, sledeći ciklus može kasniti ali najčešće stiže na vreme (ukoliko imate redovne menstruacije). U uputstvu za Escapelle pilulu napisano je koliko je efektivna.

veverica123
    Guest

Pisala sam Vam pre neki dan. Rekla sam vam za ecsapelle tabletu popijenu 25.12. i za ciklus koji sam imala od 19.12. pa do 24.12. cak mozda moze da se kaze da je ciklus prestao 25. Danas 30.12. dobila sam ponovo. Sta to treba da znaci?

veverica123
    Participant

I jos jedno pitanje. Da li postoje pilule koje skracuju ili prekidaju ciklus, iako je ciklus vec poceo i koje su?

dr Djordje Petkovic
    Participant

Javite se ginekologu kako bi se urvrdio uzrok ponovne pojave krvarenja.

Jovana
    Guest

Da li eskapela moze da se uzme 2 puta u godini?

dr Djordje Petkovic
    Participant

Može ali ne treba preterivati.

Marina
    Guest

Da li tableta sme da se popije prvod dana menstruacihe?

dr Djordje Petkovic
    Participant

Sme.

Marija
    Guest

Postovani,
    imala sam nezaštićeni odnos sa dečkom i posle otprilike 5 sati sam popila escapelle pilulu. istovremeno sam uzimala orgametril tablete za odlaganje ciklusa. Posle 2 dana od popijene pilule escapelle i nastavka uzimanja orgametril primetila sam slabo krvarenje, nekarakteristično za ciklus. da lise je sve OK?
    unapred hvala!

dr Djordje Petkovic
    Participant

Poštovana Marija, i Escapelle i Orgametril su hormonske pilule. Zajedno mogu da dovedu do poremećaja ciklusa. Ukoliko se krvarenje nastavi – javite se ginekologu.

Jovana
    Guest

Poštovani, naime imala sam nezaštićen odnos. Između odnosa dečko nije urinirao niti oprao svoj polni organ (svršio je van mene svaki put). Zanima me kolike su šanse da ostanem trudna i ima li potrebe da uzmem tabletu?

dr Djordje Petkovic
    Participant

Šansa postoji. Kako bi bili sigurniji uzmite tabletu.

Aleksandra
    Guest

Postovani, na terapiji sam od 6 meseci cyclo progynova tabletama, zbog izostanka ciklusa od 6 meseci. Inace imam malo policisticne jajnike…Zelim da imam seksualni odnos prvi put, pa me zanima da li mozda ako podje nesto nizbrdo mogu uzeti escapelle tabletu, ili mozda da pocnem da koristim neku drugu hormonsku zastitu za svaki slucaj? I kada bi u mom slucaju bilo najbolje da dodje do odnosa zbog neredovnih ciklusa, a da ne dodje do nezeljenje trudnoce? Hvala unapred! Pozdrav

Viewing 14 posts - 127 through 140 (of 871 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
,
Call Now Button