Postavite pitanje ginekologu
Dragi pacijenti,
Postavili smo ovu stranicu zbog brze i lakše komunikacije sa Vama. Sva pitanja možete postaviti direktno na e-mail klikom na link
ordinacija@palmoticeva.com ili iskoristiti mogućnost ostavljanja pitanja u forumu koji smo otvorili specijalno u tu svrhu.
Srdačno,
Tim ordinacije Palmotićeva
-
Šansa je mala, ali ukoliko hoćete da budete sigurniji – uzmite tabletu.
Da li je dozvoljeno popiti escapelle tabletu ponovo posle mesec dana? Da li je previse stetno?
Ne bi trebalo da se preteruje. Koristite neki drugi vid kontracepcije.
Moja devojka i ja smo imali nezasticen odnos i svrsio sam u nju, popila je sledeci dan escapelle tabletu. (ona ima 16godina) Posle par dana je imala blaga krvarenja koja su trajala oko 5 dana. Proslo je jace od dve nedelje od kad je popila. Trebala je da dobije menstruaciju oko 1. a proslo je vec pet dana i nije dobila. Sta preporucujete da uradimo? Napominjem da nema one rane znake trudnoce. Unapred hvala na odgovoru.
@Nikola20 dok cekas strucan odgovor,ja cu ti reci moje iskustvo,isto je kao vase,menstracij posle eskapele kasni 8-11 dana,ne zavisno koja je menstracija,on pomera u vecini slucajeva,pogotovo ako je inace ne redovna,uradite test iz krvi posle 3 nedelj od odnosna,ili najranije 2 nedelje od odnosa,polako,i bez panike pozdrav!
Mislili smo da uradimo test na trudnocu preko urina. Koja je razlika? Proslo je tri nedelje od odnosa.
Mislili smo da uradimo test na trudnocu preko urina. Koja je razlika? Proslo je tri nedelje od odnosa.
@nikola20 Razlika je u sigurnosti,iz krvi vam je 100% tacan,i to ce vam svi strucnjaci preporuciti,mozes pogledati ovde kod predhodnih slucajeva,dok iz u rina nije tolika tacnost
Postovani,
Interesuje me da li je krvarenje koje je trajalo 5 dana a nastalo 4 dana nakon uzimanja escapelle tablete normalno iako mi je bila prva polovina ciklusa? I kada bi trebala da ocekujem narednu menstruaciju? (Ciklus je poceo 6.1. i zavrsio normalno posle 7 dana, redovan je i dolazi na 32 dana, a tableta escapelle popijena 16.1., dok je krvarenje nastalo 20.1.)
Da napomenem da je krvarenje bilo uglavnom tamnije boje i da je konzumiranje tablete bilo 12-13 sati nakon nezasticenog odnosa.
Doktore proslo je vec tri nedelje od kad je popila tabletu a sad joj kasni vec 6 dana. Sta da radimo? Trebala je da dobije oko 2. (devojka 16godina)
Uradite betaHCG iz krvi kako bi isključili trunoću.
Jutros je uradila test na trudnocu preko urina i bio je negativan. Da li je neophodno da radi i iz krvi?
Neka se javi ginekologu kako bi se ustanvio razloga izostanka menstrualnog ciklusa.