Home – Medical › Forumфорум › Ginekologija › Escapelle tableta
Tagged: Escapelle, Pilula za dan posle
- This topic has 870 replies, 107 voices, and was last updated 1 year, 8 months ago by Jovana Petronijevic.
-
AuthorPosts
-
22. June 2016. at 19:32 #2605atilaParticipant
Postovani,
u toku meseca juna sam imala dva rizicna, nezasticena odnosa . Pri prvom nije doslo do ejakulacije, pri drugom je partner svrsio u mene. Nakon oba sam popila pilulu escapelle iako sam svesna posledica. Razmak izmedju odnosa je dve nedelje. Dakle. Pocetkom meseca jedan odnos i jedna pilula. Nakon dve nedelje drugi odnos i druga pilula. Nakon prve popijene pilule sam imala krvarenje , isto kao i za vreme ciklusa. Bolovi u stomaku, trajanje od par dana itd.
Zanima me, da li je pilula koju sam popila juce, uopste efektna i koliko me stiti od trudnoce? Citajuci forume po internetu dosla sam do zakljucka da je ucinkovitost dosta manja, ukoliko se u toku jednog meseca popiju dve pilule. Ono sto me zanima je sledece- koje su sanse da ostanem u drugom stanju? Da li ce sanse za trudnocu smanjiti i treca pilula, ili nema znacaja? Moram da napomenem da imam neredovne cikluse i da samim tim ne mogu da se oslanjam na racunanje. sta biste mi savetovali, s obzirom da na trudnocu nikako nisam spremna.Sent from my iPhone
23. June 2016. at 07:42 #2608dr Djordje PetkovicParticipantPoštovana, u vašem slučaju nije moguće odgovoriti na pitanje s obzirom da ste popili 2 pilule i imali krvarenje u međuvremenu. Najsigurnije Vam je da sačekate 15 dana nakon nezaštićenog odnosa i uradite betaHCG iz krvi. Nikako nemojte da pijete i treću pilulu.
1. August 2016. at 19:20 #2676MarijamaraParticipantPostovanje. Zadnju menstruaciju imala sam 4.7 i ciklus mi je uvek bio savrsen, 28-29 dana. Imala sa nezasticeni odnos pre dva dana. Nakon 16 sati od toga popila sam escapellu i u tom trenutku shvatila sam da vec krvarim. Ali, tabletu sam vec popila jer nisam primetila krvarenje. Danas je drugi dan toga krvarenja za koje nisam bas sigurna da je menstruacija zato sto se vec zavrsava a prosecno mi traje 5 dana. Moje pitanje je: da li je moguce da sam trudna iako sam bila u neplodnim danima i popila escapellu ili je ovo krvarenje zbog tablete? Ocekivala sam menstruaciju oko 2.-og avgusta. Hvala unapred!
3. August 2016. at 07:54 #2680MarijanaGuestPostovani,
Poslednji ciklus mi je trajao od 17.7. do 21.7.
Nezasticen polni odnos je bio 28.7. i 18 casova nakon toga sam popila Escapelle tabletu (29.7). Sutradan mi se pojavilo smedje krvarenje koje nije preterano obilno i trajalo je tri dana. Narednu menstraciju ocekujem 14.8. Moje pitanje je kolike su mi sanse za trudnocu? Imam li razloga za brigu?
Unapred hvala na odgovoru.15. August 2016. at 10:35 #2698dr Djordje PetkovicParticipantPoštovana Marijana, nijedan vid kontracepcije nije 100 % siguran, tako da je savet da ukoliko ne dobijete menstruaciju uradite test na trudnoću.
16. August 2016. at 08:02 #2702JecaaParticipantPostovan,
Imala sam nezasticen odnos 12.8, koji se zavrsio ejakulaciom unutra. Tabletu sam popila nakon 3 sata. Nikakve simptome nisam osetila, nikakvo krvarenje, nadutost grudi, bol u stomaku, nista. Zelela sam da pitam, da li je lek sigurno delovao, da li imam razloga za brigu s obzirom na to da sam lek popila na vreme, a ipak nista od gore navedenog nisam osetila? Inace, poslednja menstruacija je bila 28.7, neredovne su mi menstruacije, dobijam na 33-37 dana. Da li nakon popijene tablete mogu da ocekujem duze odsustvo menstruacije (40-50 dana) ili naprotiv, nesto raniju menstruaciju ( do 30 dana)?Unapred hvala
16. August 2016. at 08:31 #2703JelenaGuestDa li pilula dan posle moze da ugrozi plod ako je u pitanju rana trudnoca
16. August 2016. at 08:32 #2704dr Djordje PetkovicParticipantPoštovana, moguće je da ne osetite nikakve simptome a da je lek delovao. Savetuje se da se javite ginekologu 3 nedelje nakon uzimanja tablete kako bi se sa sigurnošću utvrdilo da li je tableta delovala.
22. August 2016. at 09:45 #2711AnaGuestPoštovani,
Do ovog meseca sam pila kontraceptivne pilule (YAZ), od avgusta ih ne pijem više. Imala sam nezaštićen odnos gde je partner završio u meni i nakon 14 sati otprilike sam popila escapelle. E sad, onako u žurbi sam ga popila bez vode, samo sam stavila u usta i progutala jer je i tableta inače mala. Pošto sam paranoična, zanima me da li ona ima isto dejstvo iako sam je popila bez vode, tj da li je došla tamo gde treba? Inače, bio mi je 14ti dan ciklusa..
Hvala unapred!24. August 2016. at 11:28 #2720dr Djordje PetkovicParticipantNije problem to što ste popili bez vode.
24. August 2016. at 23:17 #2727TeaGuestPostovani, da li ce tableta delovati ako sam je popila sat vremena posle nezasticenog odnosa pri cemu je decko ejakulirao u mene?
25. August 2016. at 01:10 #2728AleksandraGuestPostovani,
Imala sam zasticeni odnos koji se zavrsio ejakulacijom nakon cega je se on oprao i nekih 10-20 minuta nakon toga smo opet imali odnos koji je prvo bio nezasticen a onda smo uzeli kondom ali nije doslo do nove ejakulacije. Nekih 20 min nakon toga smo ponovo imali nezasticen odnos bez ejakulacije. Moje pitanje je da li je situacija rizicna i da li potrebno da uzimam tabletu ili ne?25. August 2016. at 22:58 #2729WorriedParticipantPostovani,
Imala sam abortus pre 4 meseca,radjena je aspiracija. Nisam imala nikakve komplikacije. Menstruacije nakon toga su bile identicne kao pre i tacne kao sat.
Juce sam dobila cetvrtu menstruaciju od intervencije. Juce je bila normalna(sto kod mene znaci obilnija) ali danas je oskudna i bledja. Da li treba da se zabrinem ? Da li to moze biti posledica intervencije? Ja sam pod uzasnim stresom od intervencije i svaki dan osluskujem svoje telo da vidim da li ima nekih promens28. August 2016. at 22:29 #2730Nikolina ZivkovicGuestPostovani
Poslednju menstruaciju sam imala 24og jula, inace su redovne od 28 do 32 dana i traju 3-4dana. Rizicne odnose sam imala 1/2, 3/4 i 14i avgust.
U posledjih nekoliko dana osjecam blago ziganje u jajnicima, imam nevjerovatne glavobolje, vrtoglavice, povecan apetit i zudnju za odredjenom hranom,a takodje i zatvor.
Sumnjajuci na trudnocu, 26og avgusta sam uradila Betu iz krvi i bila je 2.
Menstruaciju jos nisam dobila a i simptomi su i dalje tu.
Molim Vas za pomoc, postoji li sansa da je test iz krvi pogrijesio ili da je jednostavno bilo rano da detektuje trudnocu?
Nikad prije mi nije menstruacija kasnila, niti sam ikad ranije imala problema sa hormonima i cistama.
Hvala unaprijed na odgovoru.
Srdacan pozdrav -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.