Почетак › Forum › Ginekologija › Escapelle tableta
Означено: Escapelle, Pilula za dan posle
- This topic has 863 одговора, 104 гласа, and was last updated 2 days, 1 hour раније by Margarita.
-
АуторЧланци
-
dr Đorđe PetkovićУчесник
Poštovani Miloše,
uradili ste sve što ste mogli. Za svaki slučaj uradite test na trudnoću 3 nedelje nakon popijene tablete.
NinsГостPoštovani,
Popila sam tabletu 48 sati nakon nezaštičenog odnosa.
Posle 12 sati imam jake bolove u abdomenu i maloj karlici.
Da li je to očekivano?Hvala unapred.
DraganГостPostovani,devojci se zavrsuo ciklus 30.4 i imali smo nezasticeni sek odnos 8.5 i popila je odma tabletu i dobila je posle pet dana opet.Jel to znaci da je delovala tableta ili nesto drugo???
MajaГостDa li treba da popijem tabletu ako decko nije svrsio u mene (izvinjavam se na izrazu).
dr Đorđe PetkovićУчесникMartinaГостPoštovani, ciklus sam dobila na 26 dan, kao i obično a Esxapellu sam popila kad je bio nezaštićen odnos a bili su plodni dani. Ciklus je trajao 1,5 dan a krjrv je bila tamno braon. 28 dana bilo je krvarenje samo u toku pre podneva. Zanima me Vaše mišljenje.
Unapred zahvalna.DonaГостPoštovani,
Danas sam imala nezaštićen odnos. Prvi put nije došlo do ejakulacije (bar je polni organ bio suv, bez ikakvih tragova koji pokazuju da se ejakulacija desila, a i dečko je rekao da je ejakulacija izostala). Posle nekog vremena smo opet imali odnos koji je takođe prekinut i desila se ejakulacija vani, nekih 3-4 sekunde nakon vađenja. Posle 4 sata popila sam tabletu jer sam bila u strahu da je možda nešto zalutalo… Zanima me da li će imati efekta?
Moram da napomenem da sam bila nevina, pokušavali smo sa zaštitom, ali nije išlo. Sada je bez zaštite uspelo malo da uđe, možda trećina polnog organa.
(više ne znam ni da li je himen probijen jer nije skroz ušao, a i nije bilo krvi ni preteranog bola..) Inače imam probleme sa menstruacijom, neredovne su.. Pijem inofolic i glucophage xr 750mg kako bih ih regulisala (sa tom terapijom uglavnom imam svaki drugi mesec, mada sad sam imala 3 meseca za redom; 9.3.,16.4.,14.5., a pre toga u decembru). Tako da ne mogu znati kad su mi plodni dani, niti kada ću dobiti narednu menstruaciju…
Da li je potrebno da strahujem? 😓dr Đorđe PetkovićУчесник@Martina – Za svaki slučaj uradite test na trudnoću tri nedelje nakon popijene tablete.
@Dona – Za svaki slučaj uradite test na trudnoću tri nedelje nakon popijene tablete.
Sandra IlicУчесникSandra
Postovanje,
ESCAPELLE tabletu sam popila na dan kada sam trebala dobiti menstruaciju,jer sam dan pre toga imala nezaštićen odnos. Da li postoji mogućnos za zbog teblete ne dobijem menstruaciju ovaj mesec?dr Đorđe PetkovićУчесникPoštovana Sandra, moguće je da će menstruacija da zakasni.
Andjela MandicГостPostovani
Popila sam pilulu dva dana pred ovulaciju
Imam 2 pitanja
Da li pilula deluje ako je popijem 2 dana pred ovulaciju u roku od 2 sata i da li mora menstracija da porani ako sam je popila u prvoj polovini ciklusa, ili moze i na vreme da dodje? Jako je hitno molim Vas mi odgovorite. Hvaladr Đorđe PetkovićУчесникPoštovana Andjela,
trebalo bi da deluje. Za svaki slučaj uradite test na trudnoću 3 nedelje nakon popijene tablete.
Milena AnticГостKada se popije tableta u prvom delu ciklusa, da je obavezno da menstruacija porani ili da dodje u uobicajeno vreme??
dr Đorđe PetkovićУчесникPoštovana Milena,
moguće je i jedno i drugo!
-
АуторЧланци