Postavite pitanje ginekologu

Dragi pacijenti,

Postavili smo ovu stranicu zbog brze i lakše komunikacije sa Vama. Sva pitanja možete postaviti direktno na e-mail klikom na link ordinacija@palmoticeva.com ili iskoristiti mogućnost ostavljanja pitanja u forumu koji smo otvorili specijalno u tu svrhu.

Srdačno,
Tim ordinacije Palmotićeva

Ginekologija

Почетак Forum Ginekologija Ginekologija

Означено: 

Гледање 15 чланака - 15 до 28 (од 32 укупно)
  • Аутор
    Чланци
  • #4980 Reply
    dr Djordje Petkovic
    Модератор

    Poštovana Jadranka,

    peckanje pri mokrenju obično nije povezano sa ranom koju navodite (pretpostavljam epiziotomija). Ukoliko Vam je lekar rekao da je sve u redu ne bi trebalo da brinete.

    #4985 Reply
    sandrak97
    Учесник

    Postovani,

    pre 4 meseca sam radila TSH koji je bio 1,260uIU/ml (ref vredn. 0,350-4940), FT3 3,08 pmol/l i FT4 10,4pmol/l
    pre dva meseca sam radila T3 koji je bio 1,96nmol/l (1,10-3,10), T4 89,8nmol/l (66,0-181,0), TSH 3,140mU/L (0,270-4,200)
    Proslog meseca, peti dan ciklusa radila sam estradiol 32,16pg/ml, LH 5,48mlu/ml, FSH 7,49mlu/ml, prolaktin 516,9 (ref vred 102-496), testosteron 0,451ng/ml, 17-OH progesteron 1,41ng/ml
    radila sam dnevni profil prolaktina, prosle nedelje, cetvrtog dana ciklusa, pre svakog vadjenja krvi mirovala sam 10min najmanje
    8h nadjena vrednost 1325,57 mlU/L
    11h nadjena vrednost 187,95
    14h nadjena vrednost 154,68
    referentni interval 110,21-564,47

    Imam 20god, kod ginekologa sam otisla zato sto me je zabrinula menstruacija,poslednjih godinu i po dana ciklusi mi se krecu od 32-38 dana, dok su ranije bili 28-30dana. Ginekolozi su mi govorili da imam policisticne jajnike, poslednji ginekolog kod kojeg sam bila rekao mi je da nisu policisticni, samo su uvecani.

    Zanima me koje je vase misljenje sto se prolaktina tice i da li na osnovu ovih rezultata moze da se kaze da imam policisticne jajnike?

    #4987 Reply
    dr Djordje Petkovic
    Модератор

    Poštovana,

    prolaktin je dobar kad ste radili profil prolaktina, a ostali hormoni ne ukazuju na policistične jajnike. Ipak je najbolje da se konsultujete sa endokrinologom.

    #4990 Reply
    Jadranka Lj
    Учесник

    Hvala na odgovoru. Mislim da se nisam dobro izrazila, ne peče me samo mokrenje, već kada mokraća dohvati deo rane. Tu mi nije rađen rez, već je došlo do cepanja. Unutra me ne peče, već na samom ulasku u vaginu. Ponekad primetim i malo krvi. Kod doktora sam bila pre nego što se ovo desilo, ali me brine da li je to rana ili nešto drugo? Hvala Vam još jednom.

    #4995 Reply
    dr Djordje Petkovic
    Модератор

    Poštovana Jadranka,

    u tom slučaju Vam ništa bliže ne mogu reći bez pregleda.

    #5040 Reply
    Dragana Stanojevic
    Учесник

    Postovani,
    Bila sam kod ginekologa tri puta zbog iste stvari i doktor mi je rekao da imam herpes na donjim usnama. Nisam imala odnose dugo i on kaze da je to od pada imuniteta. Da li postoji neka krema da bi se brze povuklo ili moram da cekam da samo prođe?

    #5083 Reply
    Milanka Stojkovic
    Учесник

    Imam ranicu na grlicu vec neko vreme sada sam odlucila da to resim. Uradila papa koji je dobar II grupa..kolkoskopija kaze Ne boji se cela povrsina Jodom savet uraditi Biopsiju koju sam i uradila pre 2 dana a do tada me briga izjeda. Sta sve moze da bude uzrok da se ranica ne boji cela jodom?!

    #5096 Reply
    dr Djordje Petkovic
    Модератор

    Poštovana Milanka sačekajte nalaz biopsije i doktor će Vam sve objasniti.

    #5171 Reply
    Dragana Miljkovic
    Учесник

    Dobar dan.Htela sam da vas pitam samo 1 pitanje.Ja sam trebala dobiti 16 ovog meseca a dobila sam danas 9 pa me zanima da li moze da se desi trudnoca ukoliko imam menstruaciju i kako da saznam kad su mi plodni dani za zacece jer zelimo jos 1 bebicu jer imamo vec dvoje dece 8 i 9 god hvala unapred i molim sto pre odg hvalq

    #5192 Reply
    dr Djordje Petkovic
    Модератор

    Poštovana Dragana,

    ukoliko sumnjate na trudnoću uradite test. Kako bi saznali kako se izračunavaju plodni dani – pročitajte na našem sajtu tekst: https://www.palmoticeva.com/plodni-dani/

    #5208 Reply
    Tijana
    Гост

    Dobar dan. Porodila sam se pre 8 nedelja, jos nemam menstrualni ciklus, medjutim prosle nedelje sam imala krvarenje 2 dana( inace mi menst.traju 7 dana). Pretpostavljam da je to lazna menstruacija( dojim bebu). Postoji li mogucnost ugradnje spirale u vasoj ordinaciji iako mi se ciklus nije ustalio? I koju spiralu preporucujete? Ako ne, koju kontracepciju mi preporucujete( sem kondoma)?

    #5213 Reply
    dr Djordje Petkovic
    Модератор

    Poštovana Tijana,

    potrebno je da su uradi ultrazvučni pregled pre nego što može da se odgovori da li je moguće ugraditi spiralu. Nakon pregleda, dobićete sve potrebne infomracije o vrstama spirala kao i alternativnim metodama kontracepcije.

    #5337 Reply
    Tijana
    Гост

    Postovani doktore, ja sam vam postavila prethodno pitanje. Jos uvek nisam bila na ultrazvuku, trebala sam ove nedelje ali opet mi se pojavilo krvarenje. Odnosno, u sredu sam imala simptome slicne menstrualnim, i pojavilo se krvarenje, tacnije vise je kao sukrvica, smedjkasto i izuzetno slabo. Tako je vec treci dan. Sa obzirom na to da sam se pre nesto jace od dva meseca porodila i da dojim bebu, da li je ovo lazna menstruacija i zasto mi se javlja cesto( na 15-16 dana)? Prosli put sam imala krvarenje 2 dana.

    #5338 Reply
    dr Djordje Petkovic
    Модератор

    Poštovana Tijana,

    bez pregleda nije moguće odgovoriti na Vaše pitanje.

Гледање 15 чланака - 15 до 28 (од 32 укупно)
Одговор на: Ginekologija
Ваши подаци:





Call Now Button