Postavite pitanje ginekologu

Dragi pacijenti,

Postavili smo ovu stranicu zbog brze i lakše komunikacije sa Vama. Sva pitanja možete postaviti direktno na e-mail klikom na link ordinacija@palmoticeva.com ili iskoristiti mogućnost ostavljanja pitanja u forumu koji smo otvorili specijalno u tu svrhu.

Srdačno,
Tim ordinacije Palmotićeva

Help

Гледање 1 чланака - 1 до 6 (од 6 укупно)
 • Аутор
  Чланци
 • #1857 Reply
  jecab
  Учесник

  imala sam odnos sa dva partnera (bez zastite). Sa novim partnerom 3 dana od prestanka ciklusa (9.2., a ciklus mi je prestao 6.3.), a sa starim partnerom 2 dana poslije prestanka ciklusa i svih drugih dana do ovulacije i poslije ovulacije . Po mom ginekologu (po ultrazvuku) imala sam ovulaciju 21.2. i tad sam ostala trudna. Da li odnos sa novim partnerom mogu iskljuciti kao potencijalnog oca ovog djeteta?

  #1858 Reply
  dr Djordje Petkovic
  Модератор

  Sa 100% tačnošću ne možete isključiti. Ipak veća je verovatnoća da je stari partner otac.

  #1861 Reply
  jecab
  Учесник

  Ok.Hvala na odgovoru.

  A koliko spermatozoidi mogu da prezive u tijelu zene?

  #1865 Reply
  dr Djordje Petkovic
  Модератор

  Mogu preživeti do 5 dana (u proseku 3).

  #1866 Reply
  Jelena
  Гост

  Pa dobro 3-5 dana tj. u mom slucaju od 9.2. do 12.2. Ili 14.2. i jos tu je dodatnih 7 dana do 21.2.. Ispade po vasem prvom odgovoru da postoji mogucnost da prezive i duze od 5 dana…Molim za kratko objasnjenje?

  #1875 Reply
  dr Djordje Petkovic
  Модератор

  U medicini (takođe u ginekologiji i akušerstvu) je teško pričati u apsolutnim terminima (100% nesto jeste ili nije). Postoji mogućnost oslobađanja 2 jajne ćelije, otstupanja pri merenju ultrazvukom itd… U vašem slučaju velika je verovatnoća da je stari partner otac, ali Vam niko ne može dati tu garanciju bez utvrđivanja očinstva.

Гледање 1 чланака - 1 до 6 (од 6 укупно)
Одговор на: Help
Ваши подаци:

Call Now Button