Home – Medical › Forumфорум › Kontracepcija i siguran seks › Kontracepcija/dan posle/moguca trudnoca/kontracepcija
Tagged: 72h posle, bezbednost, kontracepcija, Pilula za dan posle, Trudnoca
- This topic has 65 replies, 23 voices, and was last updated 2 years, 3 months ago by Đ.
-
AuthorPosts
-
14. October 2019. at 21:14 #10434AnaGuest
Postovani, pijem novinete pilule vec cetiri meseca, trebala sam da dobijem pre tri dana medjutim nisam, postojili mogucnost trudnoce, obzirom da sam redovno uzimala pilule svakog dana u isto vreme, bez izuzetka ali imala sam odnos sa suprugom, sta moze biti razlog kasnjenja ili izostanka menstruacije iako je postupak uzimanja pilula bio strogo ispostovan? Hvala
21. October 2019. at 19:49 #10471DunjaGuestPoštovani,
Prošli utorak počela sam prvi put da pijem kontraceptivne pilule (Logest). Menstruacija je počela u ponedeljak uveče, ali kako nije bila jaka (tek tokom noći između ponedeljka i utorka počelo je jače krvarenje) prvu pilulu popila sam u utorak oko 11h. Pila sam svakog dana oko podne, s tim što sam u subotu popila kasnije, oko 16 ili 17h. U nedelju sam popila u uobičajeno vreme i imala sam nezaštićen odnos uveče (pred kraj menstruacije), potom sam i u ponedeljak popila u isto vreme. Da li je zaštita bila potpuna, s obzirom da nisam popila na samom početku ciklusa (da li je pilula ipak obezbedila zaštitu od prvog dana konzumiranja) i dan pre odnosa zakasnila sam 4 ili 5 sati, da li bi trebalo da imam razloga za brigu što sam posle šeste pilule imala odnos bez zaštite? U subotu, nedelju i ponedeljak, tačnije tokom cele nedelje sa povremenim prekidima osetila sam blag bol u stomaku i grudima (koji inače osećam pri svakoj menstruaciji na početku) što pretpostavljam da ima veze sa pilulama jer se nastavio do kraja ciklusa.Unapred hvala na izdvojenom vremenu i odgovoru.9. January 2020. at 12:36 #10794MilanParticipantPostovani,
Devojka i ja smo imali nezgodu odnosno , sredstvo kontracepcije tj. kondom je pukao i ja sam ejakulirao u nju.To se odigralo 5. Januara , sutradan 6. januara 19 sati posle popila je Escapelle tabletu.Ciklus joj je inace redovan i 7. je trebala do dobije i bili smo cak i u razmisljanju da li da pije tabletu uopste s obzirom na to da je sutradan trebala da dobije ali je popila.Danas 9. januara jos uvek nije dobila.
Interesuje nas s obzirom na to da je popila pilulu a menstruacija joj kasni , do kada bi trebalo da sacekamo pre odlaska kod ginekologa i da li je zaista uobicajeno da menstruacija kasni posle pilule kao sto i u uputstvu pise.Ako jeste normalno koliko bi bilo normalno da kasni?Hvala unapred
1. February 2020. at 22:53 #10911Milica MitrovicParticipantPostovani, imam 17 godina. Danas sam imala nezasticen odnos ali nije ejakulurao u mene, medjutim mislim da postoji sansa za trudnocu i planiram da popijem pilulu za dan posle. Mozete li mi preporuciti koja je pilula najbolja i reci mi nesto vise o posledicama za moj organizam zbog ove pilule. Napominjem da mi je menstrualni ciklus neredovan, a u zadnjih par mjeseci je izgledao ovako: jun 10-15, avgust 18-22, decembar 13-18, januar 18-23.
I ako mozete na osnovu ovoga da mi odgovorite kolike su sanse za trudnocu. Hvala12. April 2020. at 10:36 #11291Andrijana IlicParticipantPostovani,
Zadnja menstruacija mi je bila od 30.03 do 03.04. Duzina ciklusa mi je 28dana. Nakon toga 06.04 sam imala odnos sa momkom gde nam je pukao kondom, primetili smo kasno kad je on vec ejakulirao u meni. Sutra dan, odmah ujutru sam popila Escapelle tabletu. Nakon 5 dana od uzimanja Escapelle javilo mi se krvarenje. Zanima me da li treba da brinem?16. August 2020. at 13:58 #12828maki123ParticipantPostovani 29.7.sam popila pilulu escapele i nakon par dana imala ocekivano krvuckanje…nije me zabrinulo,prestalo je…od 10.08.pocinju glavobolje…osecaj vrucine bez tem…mucnine i dijareja,umor…testirala se na covid…negativna…zanima me da li se i ovi simptomi mogu javiti kao nezeljena dejstva bez obzira sto je proslo dve ned od popijene tablete…
17. August 2020. at 18:39 #12855anonimanParticipantimao sam odnose sa devojkom koristeci prezervativ medjutim pukao je u jednom trenutku i istog tog trenutka sam izvadio medjutim sprema je vec bila u kondomu
postoji li mogucnost da devojka zatrudni? ima 19 godina pa me zanima da li bi trebala i da pije pilule za dan posle16. November 2020. at 08:55 #14473AngelaGuestPozdrav!
Da li je moguce da ostanem trudna ,i ako sam popola tabletu za dan posle?Npr da tableta nije uspela?16. November 2020. at 17:20 #14484MilanGuestPostovani,
Imao sam seks sa devojkom sa kondomom. U jednom trenutku kada sam želeo da izvadim polni organ iz njene vagine, kondom nije bio na penisu i ispao je iz vagine. Polni organ je bio potpuno lepljiv (nisam tada uopšte ejakulirao, niti sam imao potrebu za tim, ejakulirao sam 2 sata pre našeg odnosa masturbacijom). Da li postoji mogućnost trudnoće tim putem ukoliko je devojka u plodnim danima i da li uzeti tabletu za dan posle?
Hvala unapred,
12. December 2020. at 19:08 #16587ĐGuestPoštovani,
Imala sam odnose 2. 12., nije ejakulirao u mene, ali nisam bila 100% sigurna u to pa sam popila Escapelle. Uz to, nisu bili plodni dani. Trebalo je da dobijem pre dva dana (10.12.), medjutim nisam jos uvek, pritom nikad ne dobijam tacno u dan, vec 5 dana gore dole s tim što pre menstruacije uvek imam oskudno krvarenje, a sada ga nema. Grudi su bolne, povremeno me zaboli stomak i iscedak je beo. Da li treba da brinem ili menstruacija kasni najverovatnije zbog pilule? Hvala. -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.