Home – Medical › Forumфорум › Operativna ginekologija ГИНЕКОЛОГИЧЕСКИЕ ОПЕРАЦИИ (ОПЕРАТИВНАЯ ГИНЕКОЛОГИЯ) › Laparoskopska operacija
- This topic has 13 replies, 5 voices, and was last updated 3 years ago by Tijana Mitrovic.
-
AuthorPosts
-
21. October 2017. at 08:23 #4937SofijaGuest
Dobar dan.
Predložena mi je laparoskopska operacija uklanjanja ciste na jajniku koju bi htela da uradim kod vas. Recite mi koje su sve analize potrebne da donesem?
22. October 2017. at 13:31 #4942dr Djordje PetkovicParticipantPoštovana Sofija,
javite se na konsultaciju sa svim nalazima koje imate – pogledaćemo šta Vam je od nalaza još potrebno, da li je potrebna operacija i odrediti dalju taktiku lečenja.
24. October 2017. at 21:47 #4956SofijaGuestHvala vam puno na odgovoru. Već sam zakazala termin. Sestre su Vam takođe jako ljubazne.
24. October 2017. at 21:48 #4957dr Djordje PetkovicParticipantNema na čemu. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja slobodno ih postavite ovim putem, ili ih možete postaviti kada dođete na konsulatciju.
Srdačan pozdrav!4. May 2019. at 09:28 #8743SuzanaGuestPostovani,cerki je na levom jajniku otkrivena cista 39x49mm.Do sledece kontrole dobila je terapiju antibiotikom, Primolut i neki enzimski lek. Ima i ranicu na grlicu,prethodni PAPA II grupa, cekamo rezultate ovog sada. Ona ima 21 g. I nema desni jajnik zbog ciste i torzije,koji je izvadjen kada je imala samo 9 godina. Molim za savet.
Hvala.6. May 2019. at 19:51 #8775dr Đorđe PetkovićParticipantPoštovana Suzana,
sve zavisi o kakvoj se cisti radi. Potrebno je da se uradi detaljan ultrazvučni pregled kako bi mogao da Vam dam bliže informacije.
6. May 2019. at 21:03 #8783SuzanaGuestPostovani doktore,zahvaljujem na brzom odgovoru. Cerkin doktor je misljenja da je cista folikularna. Krenucemo sa propisanom terapijom,pa cemo videti kako ce reagovati. Mi zivimo u unutrasnjosti, ali u slucaju potrebe cemo zakazati pregled kod Vas. Mnogo Vam hvala na ljubaznosti.
Pozdrav.7. May 2019. at 12:12 #8802dr Đorđe PetkovićParticipantPoštovana Suzana,
prijatan dan!
26. July 2019. at 21:46 #9916AndreaGuestPoštovani, koliko nakon operacije vanmaterično trudnoće je u redu dobiti ciklus?
Hvala na odgovoru,
Pozdrav5. September 2019. at 20:19 #10201Мирјана ВујновићParticipantPostovani, imala sam operaciju ciste na jajniku gde mi je uklonjen desni jajnik…bila sam kod svog lekara i on me je poslao da uradim tumor markere ponovo gde su opet bili poviseni kao i pre operacije.. da li je moguce da su odstranili zdrav jajnik ili se pojavila cista i na drugom? Hvala!
5. September 2019. at 20:22 #10202Мирјана ВујновићParticipantPostovani, imala sam operaciju ciste na jajniku gde mi je uklonjen desni jajnik…bila sam kod svog lekara i on me je poslao da uradim tumor markere ponovo gde su opet bili poviseni kao i pre operacije.. da li je moguce da su odstranili zdrav jajnik ili se pojavila cista i na drugom? Inace nalaz tumor markera izgleda ovako CA 125- 10,68 HE-4 61,71 ROMA index 11,50
2. December 2019. at 20:53 #10683dr Đorđe PetkovićParticipantPoštovani, koliko nakon operacije vanmaterično trudnoće je u redu dobiti ciklus?
Hvala na odgovoru,
PozdravPoštovana Andrea,
ponekad ciklus stigne na vreme, ponekad može kasniti i nekoliko meseci.
2. December 2019. at 20:54 #10684dr Đorđe PetkovićParticipantМирјана Вујновић
Учесник
Postovani, imala sam operaciju ciste na jajniku gde mi je uklonjen desni jajnik…bila sam kod svog lekara i on me je poslao da uradim tumor markere ponovo gde su opet bili poviseni kao i pre operacije.. da li je moguce da su odstranili zdrav jajnik ili se pojavila cista i na drugom? Inace nalaz tumor markera izgleda ovako CA 125- 10,68 HE-4 61,71 ROMA index 11,50Poštovana Mirjana,
odgovorio sam Vam u prethodnom pitanju.
12. March 2020. at 15:58 #11086Tijana MitrovicParticipantZdravo, jel možete da mi protumačite ove rezultate cervikalnog brisa:
Da li je ovo u redu ili nije?
Ovo sam radila jer moram na laproskopsko skidanje ciste, pa su mi rekli da operacija može da se realizuje tek kada cervikalni bris bude u redu.
1. Izolovan je LACTOBACILLUS spp.
2. NIJE izolovana CANDIDA spp.
3. U direktnom mikroskopskom preparatu: epitelne ćelije, kokobacili, bacili, polimorfonukleari u velikombroju. -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.