Laparoskopska operacija

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
  • Author
    Sofija
    Guest

Dobar dan.

Predložena mi je laparoskopska operacija uklanjanja ciste na jajniku koju bi htela da uradim kod vas. Recite mi koje su sve analize potrebne da donesem?

dr Djordje Petkovic
    Participant

Poštovana Sofija,

javite se na konsultaciju sa svim nalazima koje imate – pogledaćemo šta Vam je od nalaza još potrebno, da li je potrebna operacija i odrediti dalju taktiku lečenja.

Sofija
    Guest

Hvala vam puno na odgovoru. Već sam zakazala termin. Sestre su Vam takođe jako ljubazne.

dr Djordje Petkovic
    Participant

Nema na čemu. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja slobodno ih postavite ovim putem, ili ih možete postaviti kada dođete na konsulatciju.
    Srdačan pozdrav!

Suzana
    Guest

Postovani,cerki je na levom jajniku otkrivena cista 39x49mm.Do sledece kontrole dobila je terapiju antibiotikom, Primolut i neki enzimski lek. Ima i ranicu na grlicu,prethodni PAPA II grupa, cekamo rezultate ovog sada. Ona ima 21 g. I nema desni jajnik zbog ciste i torzije,koji je izvadjen kada je imala samo 9 godina. Molim za savet.
    Hvala.

Poštovana Suzana,

sve zavisi o kakvoj se cisti radi. Potrebno je da se uradi detaljan ultrazvučni pregled kako bi mogao da Vam dam bliže informacije.

Suzana
    Guest

Postovani doktore,zahvaljujem na brzom odgovoru. Cerkin doktor je misljenja da je cista folikularna. Krenucemo sa propisanom terapijom,pa cemo videti kako ce reagovati. Mi zivimo u unutrasnjosti, ali u slucaju potrebe cemo zakazati pregled kod Vas. Mnogo Vam hvala na ljubaznosti.
    Pozdrav.

Poštovana Suzana,

prijatan dan!

Andrea
    Guest

Poštovani, koliko nakon operacije vanmaterično trudnoće je u redu dobiti ciklus?

Hvala na odgovoru,
    Pozdrav

Postovani, imala sam operaciju ciste na jajniku gde mi je uklonjen desni jajnik…bila sam kod svog lekara i on me je poslao da uradim tumor markere ponovo gde su opet bili poviseni kao i pre operacije.. da li je moguce da su odstranili zdrav jajnik ili se pojavila cista i na drugom? Hvala!

Postovani, imala sam operaciju ciste na jajniku gde mi je uklonjen desni jajnik…bila sam kod svog lekara i on me je poslao da uradim tumor markere ponovo gde su opet bili poviseni kao i pre operacije.. da li je moguce da su odstranili zdrav jajnik ili se pojavila cista i na drugom? Inace nalaz tumor markera izgleda ovako CA 125- 10,68 HE-4 61,71 ROMA index 11,50

Poštovani, koliko nakon operacije vanmaterično trudnoće je u redu dobiti ciklus?

Hvala na odgovoru,
    Pozdrav

Poštovana Andrea,

ponekad ciklus stigne na vreme, ponekad može kasniti i nekoliko meseci.

Мирјана Вујновић
    Учесник
    Postovani, imala sam operaciju ciste na jajniku gde mi je uklonjen desni jajnik…bila sam kod svog lekara i on me je poslao da uradim tumor markere ponovo gde su opet bili poviseni kao i pre operacije.. da li je moguce da su odstranili zdrav jajnik ili se pojavila cista i na drugom? Inace nalaz tumor markera izgleda ovako CA 125- 10,68 HE-4 61,71 ROMA index 11,50

Poštovana Mirjana,

odgovorio sam Vam u prethodnom pitanju.

Tijana Mitrovic
    Participant

Zdravo, jel možete da mi protumačite ove rezultate cervikalnog brisa:
    Da li je ovo u redu ili nije?
    Ovo sam radila jer moram na laproskopsko skidanje ciste, pa su mi rekli da operacija može da se realizuje tek kada cervikalni bris bude u redu.
    1. Izolovan je LACTOBACILLUS spp.
    2. NIJE izolovana CANDIDA spp.
    3. U direktnom mikroskopskom preparatu: epitelne ćelije, kokobacili, bacili, polimorfonukleari u velikombroju.

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
,
Call Now Button