Почетак › Forum › Operativna ginekologija › Laparoskopska operacija
- This topic has 12 одговора, 4 гласа, and was last updated 1 week, 6 days раније by dr Đorđe Petković.
-
АуторЧланци
-
SofijaГост
Dobar dan.
Predložena mi je laparoskopska operacija uklanjanja ciste na jajniku koju bi htela da uradim kod vas. Recite mi koje su sve analize potrebne da donesem?
dr Djordje PetkovicУчесникPoštovana Sofija,
javite se na konsultaciju sa svim nalazima koje imate – pogledaćemo šta Vam je od nalaza još potrebno, da li je potrebna operacija i odrediti dalju taktiku lečenja.
SofijaГостHvala vam puno na odgovoru. Već sam zakazala termin. Sestre su Vam takođe jako ljubazne.
dr Djordje PetkovicУчесникNema na čemu. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja slobodno ih postavite ovim putem, ili ih možete postaviti kada dođete na konsulatciju.
Srdačan pozdrav!SuzanaГостPostovani,cerki je na levom jajniku otkrivena cista 39x49mm.Do sledece kontrole dobila je terapiju antibiotikom, Primolut i neki enzimski lek. Ima i ranicu na grlicu,prethodni PAPA II grupa, cekamo rezultate ovog sada. Ona ima 21 g. I nema desni jajnik zbog ciste i torzije,koji je izvadjen kada je imala samo 9 godina. Molim za savet.
Hvala.dr Đorđe PetkovićУчесникPoštovana Suzana,
sve zavisi o kakvoj se cisti radi. Potrebno je da se uradi detaljan ultrazvučni pregled kako bi mogao da Vam dam bliže informacije.
SuzanaГостPostovani doktore,zahvaljujem na brzom odgovoru. Cerkin doktor je misljenja da je cista folikularna. Krenucemo sa propisanom terapijom,pa cemo videti kako ce reagovati. Mi zivimo u unutrasnjosti, ali u slucaju potrebe cemo zakazati pregled kod Vas. Mnogo Vam hvala na ljubaznosti.
Pozdrav.dr Đorđe PetkovićУчесникPoštovana Suzana,
prijatan dan!
AndreaГостPoštovani, koliko nakon operacije vanmaterično trudnoće je u redu dobiti ciklus?
Hvala na odgovoru,
PozdravМирјана ВујновићУчесникPostovani, imala sam operaciju ciste na jajniku gde mi je uklonjen desni jajnik…bila sam kod svog lekara i on me je poslao da uradim tumor markere ponovo gde su opet bili poviseni kao i pre operacije.. da li je moguce da su odstranili zdrav jajnik ili se pojavila cista i na drugom? Hvala!
Мирјана ВујновићУчесникPostovani, imala sam operaciju ciste na jajniku gde mi je uklonjen desni jajnik…bila sam kod svog lekara i on me je poslao da uradim tumor markere ponovo gde su opet bili poviseni kao i pre operacije.. da li je moguce da su odstranili zdrav jajnik ili se pojavila cista i na drugom? Inace nalaz tumor markera izgleda ovako CA 125- 10,68 HE-4 61,71 ROMA index 11,50
dr Đorđe PetkovićУчесникPoštovani, koliko nakon operacije vanmaterično trudnoće je u redu dobiti ciklus?
Hvala na odgovoru,
PozdravPoštovana Andrea,
ponekad ciklus stigne na vreme, ponekad može kasniti i nekoliko meseci.
dr Đorđe PetkovićУчесникМирјана Вујновић
Учесник
Postovani, imala sam operaciju ciste na jajniku gde mi je uklonjen desni jajnik…bila sam kod svog lekara i on me je poslao da uradim tumor markere ponovo gde su opet bili poviseni kao i pre operacije.. da li je moguce da su odstranili zdrav jajnik ili se pojavila cista i na drugom? Inace nalaz tumor markera izgleda ovako CA 125- 10,68 HE-4 61,71 ROMA index 11,50Poštovana Mirjana,
odgovorio sam Vam u prethodnom pitanju.
-
АуторЧланци