Почетак › Forum › Kontracepcija i siguran seks › Mogucnost trudnoce
Означено: Pazise
- This topic has 88 одговора, 20 гласова, and was last updated 6 days, 10 hours раније by ANA.
-
АуторЧланци
-
Jessika SmithУчесник
Postovani,molim za pomoc…pocela sam da pijem prvu kutiju jazz tableta,medjutim otputovala sam i zaboravila da ponesem..propustila sam tri poslednje roze tablete…imala sam nezasticene odnose nakon prve propustene,kolika je verovatnoca da zatrudnim? Hvala unapred
dr Djordje PetkovicМодераторMogućnost postoji. Ukoliko Vam izostane menstruacija uradite test na trudnoću.
GagaУчесникPostovani, pijem novynette vec 8 meseci. 21.03 je bio prvi dan novog pakovanja i uzela sam tabletu u 22:30 , a 22.03. sam uzela tabletu u 21:30. nakon 3 sata imala sam odnos bez zastite , narednih dana sam uzimala tablete u 22:30 do zavrsetka pakovanja. Da li time sto sam uzela tabletu ranije sat vremena u prvoj nedelji umanjuje efikasnost tablete i postoji rizik od trudnoce? hvala
dr Djordje PetkovicМодераторNe umanjuje.
TamaraГостPoštovani, zanima me da li je rizik od trudnoce za vreme ciklusa veliki i da li je u redu popiti “pilulu za dan posle” za vreme ciklusa? Unapred hvala
dr Djordje PetkovicМодераторPoštovana Tamara, ukoliko su ciklusi redovni verovatnoća nije velika. Na Vama je da odlučite da čete popiti ili ne.
NinaГостPostovani,
pijem pilule Midiana vec godinu i 5 meseci. Ovog meseca jednu sam popila sa nekoliko sati zakasnjenja, ali sam mensturaciju dobila normalno 4.dana pauze kao i uvek.
Zanima me da li postoji mogucnost nezeljene trudnoce, ako sam redovno pila pilule, a imala sam nezasticen odnos prvog dana pauze?
Hvala unapred na odgovorudr Djordje PetkovicМодераторTrebalo bi da ste zaštićeni. Nekoliko sati zakašnjenja ne pravi razliku.
IrisУчесникPijem antibebi pilule-jeanine, pocela sam drugu kutiju, juce popila drugu tabletu iz druge kutije I posle imala odnos sa deckom, nismo sigurni da li je nesto semene tecnosti zavrsilo u meni, da li sam zasticena od trudnoce ili treba da brinem?
dr Djordje PetkovicМодераторTrebalo bi da ste zaštićeni.
IrisГостDa li bih smela popiti pilulu za dan posle iako veec pijem kontracepciju, da li to remeti hormone I zastitu kontracepcije koju pijem..ima li to uticaja?
dr Djordje PetkovicМодераторNe.
MarijaГостPostovani,da li mozete da mi odgovorite ,vezano za kontraceptivne pilule,da li su stetne i koliko? Nisam nikad pila,htela vih da pocnem… Moj ginekolog me naplasio i naveo mnogo nezeljenih efekata,i on je za to da ugradim spiralu,ja sam skepticna po pitanju toga,jer i ona moze imati nezeljene efekte,individualno od zene do zene,ali on to vidi kao najbolje resenje… Mozete li da mi kazete Vase misljenje,i neki savet koje pilule i da li da uzmam? Jer sam pre za oralne kontraceptive.. Uapred HVALA..
dr Djordje PetkovicМодераторPoštovana Marija, Vaš ginekolog ima najbolji uvid u Vaše stanje. Potrebno je da se javite na konsultaciju kako bi se odredio najbolji vid kontracepcije za Vas.
-
АуторЧланци