Postavite pitanje ginekologu

Dragi pacijenti,

Postavili smo ovu stranicu zbog brze i lakše komunikacije sa Vama. Sva pitanja možete postaviti direktno na e-mail klikom na link ordinacija@palmoticeva.com ili iskoristiti mogućnost ostavljanja pitanja u forumu koji smo otvorili specijalno u tu svrhu.

Srdačno,
Tim ordinacije Palmotićeva

Pilula escapelle?

Почетак Forum Kontracepcija i siguran seks Pilula escapelle?

Гледање 1 чланака - 1 до 14 (од 34 укупно)
 • Аутор
  Чланци
 • #3830 Reply
  T
  Учесник

  Poštovani,
  Imala sam seksualni odnos sa partnerom, ali kondom je pukao.
  Momak nije ejakulirao da kažem u mene, ali me je strah od preejakulacione tečnosti.
  Za svaki slučaj sam kupila Escapelle 1,5 mg tabletu.
  Ciklus treba da dobijem za 16 dana.
  Da li treba da očekujem da kasni?
  Posetiću ginekologa za tri nedelje, kao što je napisano na upustvu za lek.
  Unaprez zahvalna na odgovoru.

  #3841 Reply
  dr Djordje Petkovic
  Модератор

  Najčešće dolazi na vreme. Pratite uputstvo!

  #3884 Reply
  Participant
  Гост

  Poštovani, imala sam nezaštićen seksualni odnos sa dečkom dan pre ovulacije, on nije siguran da li je ejakulirao u mene a ja nisam sigurna da li je bela tečnost na njegovom penisu bila moja s obzirom na to da mi je sekret belji pre ovulacije. Naime popila sam escapelle pilulu maltene sat vremena odmah nakon odnosa. Prvog dana nisam imala nikakve kontraindikacije, ali sada me zaista boli želudac i imam neku čudnu mučninu. Strah me je od svega, pa moguće i da su živci u pitanju. Da li imam razloga za brigu, da li i sa pilulom mogu da ostanem u drugom stanju?

  #3887 Reply
  dr Djordje Petkovic
  Модератор

  Želudac i mučnina neće uticati na efekat pilule. U svakom slučaju pročitajte uputstvo koliko je pouzdana pilula Escapelle.

  #3941 Reply
  Minja
  Учесник

  Postovani, imala sam zaštićen seksualni odnos. Ali, kada smo završili, primetili smo da je kondom pukao. Meni je to bio 10. dan mens. ciklusa. Nakon 8h sam popilaescapelle pilulu za jutro posle od 1,5mg. Nikakvih kontraindikacija nisam imala. U pakovanju sa tabletom je pisalo da je njena efikasnost 84% i da je proporcionalna brzini uzimanja pilule nakon rizičnog odnosa. Takođe, piše i da ona u sebi sadrži određenu dozu hormona koji utiču na to da ovulacija dođe kasnije. Interesuje me da li one imaju dejstvo ukoliko je meni ovulacija došla ranije ili ukoliko spermatozoidi prezive do ovulacije? Da li ima i spermicidno dejstvo? I da li utiče na grčenje materice? Zapravo, imam li razloga za brigu? Hvala!

  #3955 Reply
  dr Djordje Petkovic
  Модератор

  Poštovana Minja, imaju dejstvo i ukoliko je ovulacija bila ranije. Nema spermicidno dejstvo i ne utiče na grčenje materice. Efikasna je kao što je napisano u uputstvu. Ukoliko ne dobijete mensturuaciju na vreme – uradite test na trudnoću.

  #3990 Reply
  Ana Acimovic
  Учесник

  Postovani,imala sam odnos sa partnerom sa kondomom i kad je svrsio shvatili smo da je kondom spao i ostao u meni. Imali smo odnos 25.03.i to mi je bio prvi dan menstruacije i posle 1 sata od seksualnog odnosa sam popila escapelle. Zanima me da li je moguce zatrudneti s obzirom da mi je prvi dan menstruacije i posto sam popila escapelle u roku od sat vremena posle odnosa? Poslednja menstruacija pre ove mi je bila 01.03.

  #3994 Reply
  dr Djordje Petkovic
  Модератор

  Verovatnoća je izuzetno mala.

  #4038 Reply
  Aleksandra Petrovic
  Учесник

  Postovani,

  Dana 03.04.2017 sam imala seksualni odnos pri cemu je decku pukao kondom pre ejakulacije pa smo prekinuli seksualni odnos.Nakon toga ja sam popila Escapele pilulu odmah posle 30 min i jos uvek nisam dobila menstruaciju(proslo je vec 5 sati od odnosa).Samo da napomenem i to da mi je bas 3.04.ovulacija pa sam se i zabrinula.Da li uopste postoji razlog za brigu i da li bi trebala da posetim ginekologa za dve nedelje?

  #4040 Reply
  Aleksandra Denić
  Учесник

  Poštovani,
  Imala sam odnos sa partnerom 30.03 (to je bio 20 dan ciklusa), ali kondom je pukao i jedan deo je ostao unutra,a onda je posle 3 dana sam ispao. Decko nije ejakulirao u mene.
  Za svaki slucaj sam popila Escapelle 1,5 mg tabletu. Nisam imala nikakvih kontraindikacija. Samo mi je cudno sto me sada grudi ne bole kao svaki put pred menstruaciju, uvek budu otecene i jako bolne(uglavnom 7-10dana pred ciklus) a sad jos uvek ne. Zbog cega je tako,da li postoji razlog za brigu ili ce menstruacija da kasni verovatno zbog stresa i opterecenja? Hvala unapred.

  • Овај одговор је промењен 3 years, 6 months раније од стране Aleksandra Denić.
  • Овај одговор је промењен 3 years, 6 months раније од стране Aleksandra Denić.
  #4045 Reply
  dr Djordje Petkovic
  Модератор

  @Aleksandra Petrovic – Ukoliko ne dobijete mensturaiciju 3 nedelje od odnosa, uradite betaHCG iz krvi i javite se ginekologu.


  @Aleksandra
  Denić – Moguće je da menstruacija kasni i zbog pilule, ali pošto je prošlo doboljno vremena, već možete uraditi test na trudnoću.

  #4051 Reply
  Aleksandra Denić
  Учесник

  Izvinite ali mozda se nismo razumeli. Od odnosa je proslo tek 6 dana,da li je moguce da toliko rano radim test? A vreme za menstruaciju je oko 8,9.aprila. Buni me samo da li ce menstruacija da se odlozi neki dan zbog pilule?

  #4052 Reply
  dr Djordje Petkovic
  Модератор

  Oprostite. Moguće je da pilula odloži menstruaciju. Test najranije 2 nedelje nakon odnosa.

  #4066 Reply
  Ana Acimovic
  Учесник

  Vec sam vam pitala u vezi pilule. Posto se rizican odnos dogodio prvog dana menstruacije i popila sam tabletu odmah desilo se da mi sutra dan skoro prestala menstruacija da mi se dan nakon tog kao prestanka nastavila opet normalno i trajala kao i obicno. Pa me zanima da li to znaci da je tableta delovala?

Гледање 1 чланака - 1 до 14 (од 34 укупно)
Одговор на: Pilula escapelle?
Ваши подаци:

Call Now Button