Postavite pitanje ginekologu

Dragi pacijenti,

Postavili smo ovu stranicu zbog brze i lakše komunikacije sa Vama. Sva pitanja možete postaviti direktno na e-mail klikom na link ordinacija@palmoticeva.com ili iskoristiti mogućnost ostavljanja pitanja u forumu koji smo otvorili specijalno u tu svrhu.

Srdačno,
Tim ordinacije Palmotićeva

produzno krvarenje i pilule za kontracepciju

Почетак Forum Ginekologija produzno krvarenje i pilule za kontracepciju

Означено: 

 • This topic has 5 одговора, 3 гласа, and was last updated 1 month раније by Ivana.
Гледање 1 чланака - 1 до 6 (од 6 укупно)
 • Аутор
  Чланци
 • #3773 Reply
  Teodorah
  Учесник

  Postovani,

  Molim Vas za misljenje da li mi je prepisana odgovarajuca terapija od strane ginekologa, ili je potrebo da trazim drugo misljenje.

  Naime imam 29 godina. Posle 6 meseci pauze, ponovo sam pocela da pijem pilule za kontracepciju Jasmin. Sa uzimanjem sam pocela prvog dana krvarenja 03.02. ali mi menstruacija i dalje traje – 12 dan, i to srednjeg intenziteta. Zelim da napomenem da sam iste pilule pila nekoliko godina i nisam imala problema ovakvog tipa (prestala sam da ih pijem zbog migrena). Takodje ciklus mi je uvek sa ili bez piula bio normalan, bez bolova, velikih krvarenja i trajao je 5-7 dana.
  Na pregledu pre godinu dana, mi je utvrdjen polip endometrijuma, ali sa time nism imala nikakve simptome ni bolove ni krvarenja, dakle sve je bilo normalno do ovih pilula.
  Ginekolog kome sam se obratila, mi je prepisao antibiotik Dovicin, 1 na 12 sati, i gvozdje, kao i da nastavim da pijem pilule. A kontrola za ndelju dana ako ne prestane krvarenje. Pitao me je samo da li imam bolove i da li cesce mokrim . Osim krvarenja i blagog umora nisam imala nikakve simptome. Na svoju ruku sam uradila osnovnu krvnu sliku i postoje blago uvecanje Leukocita 10.6(ref 4.0-10.0) i Limfociti aps. 3.60 (ref. 1.20-3.20) a ostalo je u granicama, cak eritrociti 5.09 (3.70-5.10).
  Molim vas da mi kazete da li da cekam 7 dana do kontrole, to ce biti 18 dan krvarenja. I sta bi se desilo ako bi prestala da pijem pilule, da li bih nesto poremetila i opet dobila menstruaciju…Bas sam zbunjena, pa vas molim za pomoc

  #3798 Reply
  dr Djordje Petkovic
  Модератор

  Ukoliko ste prekinuli Jasmin zbog migrena trebalo je sada da promenite kontraceptivne pilule. Što se tiče produženog krvarenja moguće je da je zbog polipa. U svakom slučaju savetuje se uklanjanje polipa histeroskopskim putem.

  #4126 Reply
  mica
  Гост

  Zdravo. Da li je istina da su pilule Diane 35 sa manjom dozom hormona od ostalih što se tiče kontracepcije, tj da im je uloga više da očiste kožu lica, smanje maljavost itd nego da zaštite od neželjene trudnoće?

  #4128 Reply
  dr Djordje Petkovic
  Модератор

  Ne. Diane 35 imaju višu dozu hormona nego druge kontraceptivne pilule koje su trenutno u prodaji, a pored kontraceptivnog efekta (zaštite od neželjene trudnoće) imaju i efekte koje ste naveli.

  #10061 Reply
  Slađana
  Гост

  Poštovani,
  Zbog odstranjenih jajovoda, doktor koji me je operisao preporučio mi je i prepisao Yasmin kontraceptivne pilule. Počela sam da ih uzimam prvog dana ciklusa, krvarenje je trajalo duže oko 12 dana. Nakon toga javila mi se gljivična infekcija koju lečim Ginodaktanol vaginaletama, a u sekretu i dalje imam sukrvicu.
  Da li je to i dalje reakcija na kontraceptivne pilule ili znak da mi ipak one ne odgovaraju?

  #12932 Reply
  Ivana
  Гост

  Dobar dan.
  Pre dva dana javilo mi se menstrualno krvarenje u ocekivano vreme i pocela sam sa pilulama Yasmin (nisam ih pila pre ovoga, dakle prva kutija). Krvarenje je bilo jaako oskudno sto je i normalno za moj ciklus prvog dana. Medjutim, umesto da se pojaca narednog dana, krvarenje kao da je stalo. Treba li da se zabrinem, ne znam da li je to normalno..

Гледање 1 чланака - 1 до 6 (од 6 укупно)
Одговор на: produzno krvarenje i pilule za kontracepciju
Ваши подаци:

Call Now Button