Postavite pitanje ginekologu

Dragi pacijenti,

Postavili smo ovu stranicu zbog brze i lakše komunikacije sa Vama. Sva pitanja možete postaviti direktno na e-mail klikom na link ordinacija@palmoticeva.com ili iskoristiti mogućnost ostavljanja pitanja u forumu koji smo otvorili specijalno u tu svrhu.

Srdačno,
Tim ordinacije Palmotićeva

Promena na grlicu

Почетак Forum Operativna ginekologija Promena na grlicu

Гледање 1 чланака - 1 до 9 (од 9 укупно)
 • Аутор
  Чланци
 • #7755 Reply
  Jovana Jovanovic
  Учесник

  Pre 2 godine mi je otkrivena promena na grlicu materice. Isla sam kod jedne doktorke, zatim kod druge. Kolposkopski nalaz je manje vise isti svaki put. Promena zahvata skoro ceo grlic sem ivica. Radila sam bris vaginalnog sekreta, hpv tipizaciju, bakterioloski bris, papa i sve je bilo uredno. Bipsija je bila cin 1. Sada nakon 6 meseci doktorka hoce da ponovim biopsiju i prekontrolisem hormone i nakon toga da konačno uklonim laserski tu promenu jer se nije smanjila a ni prosla sama od sebe. Da li mislite da je to ispravno? Ne bih da cekamo vise jer se nista ne menja, a u strahu sam da ako vec ne ide na bolje, da ne krene na gore.

  #8162 Reply
  dr Đorđe Petković
  Учесник

  Poštovana Jovana,

  poslušajte Vašu doktorku.

  #8798 Reply
  Jeca Tomic
  Учесник

  Postovani, pre 6 meseci sam radila ultrazvuk nalaz uredan, I papa test koji nije uspeo jer je bilo puno sekreta. Tada sam imala zeleni sekret svrab I neprijatan miris. Juce sam posle 6 mes. Radila kolposkopiju I video je da imam promenu na grlicu, opisao je kao ranicu. A ja sam istrazivala nalaz I videla da je napisao AW epitel. Poslao me je da radim briseve Hpv, I polnih dr bolesti kao I vaginalni bris. Moji simptomi su intezivan svrab, zeleni sekret neprijatnog Mirisa. Ponekad bol ispod pupka. Mada brine me taj AW. Ali dr mi nista nije precizirao.

  #8799 Reply
  Jeca Tomic
  Учесник

  Postovani, pre 6 meseci sam radila ultrazvuk nalaz uredan, I papa test koji nije uspeo jer je bilo puno sekreta. Tada sam imala zeleni sekret svrab I neprijatan miris. Juce sam posle 6 mes. Radila kolposkopiju I video je da imam promenu na grlicu, opisao je kao ranicu. A ja sam istrazivala nalaz I videla da je napisao AW epitel. Poslao me je da radim briseve Hpv, I polnih dr bolesti kao I vaginalni bris. Moji simptomi su intezivan svrab, zeleni sekret neprijatnog Mirisa. Ponekad bol ispod pupka. Mada brine me taj AW. Ali dr mi nista nije precizirao. Molim za odgovor

  #8803 Reply
  dr Đorđe Petković
  Учесник

  AW epitel je ta ranica koju Vam je doktor naveo.

  #8811 Reply
  Jeca Tomic
  Учесник

  Mozete li mi reci da li to ne mora biti opasno u mom slucaju jer sam preplasena cekajuci rezultate? Srdacan poz

  #8816 Reply
  dr Đorđe Petković
  Учесник

  Ne mora biti opasno.

  #11553 Reply
  Natasa
  Гост

  Na ginekoloskom pregledu doktor je ustanovio da imam promene na grlicu materice u zoni transformacije fini aw epitel u smeru 12 i 11 h jasno ogranicen nepravilnih ivic, jod negativan u zoni aw epitela, da li ima razloga za brigu, ukoliko papa test bude uredan?

  #14036 Reply
  Jelena Ristic
  Гост

  Pitala bih ginekologa
  Pre dve godine radila sam radiotalasnu metodu loop excisiju uklanjanja promene na grliću materice radilo se tada kolposkopskoj slici nežnog mozaika koji ulazi u cervikalni kanal. Promena je uklonjena, a histopatoloska analiza pokazala cinI u jednom preseku. Posle toga kontrolni nalazi su bili u redu. Ubrzo sam zatrudnela četvrti put i sada godinu dana posle porođaja u kolposkopskom nalazu piše
  oko orificijuma uzana REE sa AW epitelom na
  16 h , ostali epitel plocastoslojevit, sch pozitivan. Doktor je rekao da treba da uradim kompletne briseve. Da li to moze biti samo upala izazvana nekom bakterijom ili se hpv virus ponovo aktivirao ? Molim vas da mi odgovorite .

Гледање 1 чланака - 1 до 9 (од 9 укупно)
Одговор на: Promena na grlicu
Ваши подаци:

Call Now Button