Postavite pitanje ginekologu

Dragi pacijenti,

Postavili smo ovu stranicu zbog brze i lakše komunikacije sa Vama. Sva pitanja možete postaviti direktno na e-mail klikom na link ordinacija@palmoticeva.com ili iskoristiti mogućnost ostavljanja pitanja u forumu koji smo otvorili specijalno u tu svrhu.

Srdačno,
Tim ordinacije Palmotićeva

Skracen grlic materice i kontrakcije

Почетак Forum Trudnoća Skracen grlic materice i kontrakcije

Гледање 1 чланка - 1 до 2 (од 2 укупно)
 • Аутор
  Чланци
 • #3694 Reply
  Andjela Radicevic
  Учесник

  Poštovani,
  molim za savet. U 26. sam nedelji trudnoće, ovo mi je četvrta trudnoća po redu, jedan porodjaj dva abortusa. Naime grlic mi se skratio na 29 cm pa za dve nedelje na 17mm. Bila sam i hospitalizivana, nalazim se u Svajcarskoj, od terapije mi se davao magnezijum i adatal i beba je dobila neku injekciju za ubrzanje razvoja pluća u slučaju prevremenog porodjaja. Otpušteni sam nakon 4. Dana, rečeno je mkrovanje strogo. Sto se kontrakcija tiče imala sam ih pre bolnice, dok sam bila u bolnici i pila taj adatal nisam ih imala i CTG je uvek bio u redu. Juče prvi dan od puštanja imala oko 15 kontrakcija za ceo dan. Moje pitanje je da li stvarno moram biti u krevetu ceo dan, ustajanje isključivo do wc-a i sedenje nikako. Mogu li izadržati celu trudnoću sa takvim grlicem i ako se još smanji. I da li je tačno da čak i samozadovoljavnje u ovakvim situacijama i bilo kakav orgazam zabranjen jer izaziva kontrakcije? Unapred hvala.

  #3710 Reply
  dr Djordje Petkovic
  Учесник

  Poštovana Anđela, savetuje se strogo mirovanje kao što ste napisali (ceo dan u krevetu, ustajanje isključivo do wc-a i sedenje nikako). Naravno ni samozadovoljavanje nije preporučljivo. Savetuju se češće kontrole kod ginekologa.

Гледање 1 чланка - 1 до 2 (од 2 укупно)
Одговор на: Skracen grlic materice i kontrakcije
Ваши подаци:

Call Now Button
,