Home – Medical › Forumфорум › Ginekologija › Smedj iscedak nakon menstruacije
Tagged: Zabrinuta :(
- This topic has 73 replies, 18 voices, and was last updated 2 years, 1 month ago by dr Đorđe Petković.
-
AuthorPosts
-
31. May 2016. at 14:15 #2578Nina88Participant
Poštovani!
Imam 28 godina pijem eftil jednu tabletu uvece.Imala sam odnos oko 30.4. sa zastitom.Menstruacije su mi redovne 28-30 dana.Ova menstruacija mi je kasnila 2 dana.Ciklus mi je trajao od 24.5 do 29.5.
23.5. Sam radila dva testa na trudnocu bila su oba negativna.Stvar je u tome sto mi je se sad dva dana kasnije nakon menstruacije pojavio smedji iscedak,vrlo blag bez mirisa,grudi su mi bile natecene i velike sa osetljivim bradavicama dok nisam dobila sad su manje ali je ostala vena na bradavici (koju sam imala kao tinejdzerka kad sam imala visak kilograma).Da li je to u redu?31. May 2016. at 15:38 #2579dr Djordje PetkovicParticipantNajverovatnije blagi hormonalni disbalans. Ukoliko nemate drugih tegoba posle toga – trebalo bi da je sve u redu.
7. June 2016. at 15:36 #2587Uplasena11ParticipantPostovani,
prvi dan poslednje menstruacije je bio 12.05, 19.05 sam imala nezasticeni odnos,bez snosaja.Predvidjena menstruacija bi trebala biti oko 09.06.Bhcg iz krvi sam uradila 06.06 (znaci 18 dana posle odnosa) i rezultat je 0,330mIU/ml
Molim Vas da li ovo znaci da sam trudna ili ne i koji su mi sledeci koraci?
Hvala unapred
10. June 2016. at 21:15 #2593dr Djordje PetkovicParticipantPonovite betaHCG.
19. July 2016. at 22:03 #2660zabrinuta88ParticipantPostovani ciklusi su mi redovni variraju od 28-30 dana, poslednja menstruacija je bila od 05.-10.07 u nedelji nakon presta ka menstruacije desilo se da sam na papiru primetila sekret koji je providan i bez mirisa sa tragovima sveze krvi(to se jednom desilo tacno nedelju dana nakon prestaka menstruacije. Zbog cega se to desilo? Imala sam o blag bol u predelu jajnika,mada osetljiva sam i imam ceste upale mokracne besike,mozda sam se samo prehladila? Hvala
22. July 2016. at 12:33 #2666dr Djordje PetkovicParticipantNajverovatnije nije ništa značajno. Ukoliko se ponovi javite se ginekologu.
3. September 2016. at 15:20 #2746S1234ParticipantPoštovani.U aprilu mi je otkrivena cista (endometrioza,tako je navela ili cista gušćeg sadržaja)i još neki problemi ,uvećan i policističan jajnik.Od tada mi meentruacija vidno kasni,ali kad je imam onda je normalna,uglavnom standarno obilna i traje 5 dana.Poslednju menstruaciju sam imala 23jula.E sad 1og septembra mi se javio crni izcedak,koji u jutarnjim satima ide prilično obilno a u popodnevnim staje i bukvalno ide jako malo,ujutru bude malo krvi koji naznačava menstruaciju,bude jako malo i posle ide samo mala količina braon sekreta,tolika da je potrebno eventualno dnevni uložak.Moje pitanje je pošto sam u inostranstvu,kako na to da gledam da li je to menstruacija ili postoji šansa da je cista pukla?I još da naglasim da uvek imam simptome pred mestruaciju,uvek je to bol u grudima i nikad nije izostao ,a sad nisam imala bol u grudima niti ikakve naznake.Unapred Hvala Vam.
5. September 2016. at 17:33 #2754dr Djordje PetkovicParticipantBez ultrazvučnog pregleda nije moguće reći da li je cista pukla.
15. August 2017. at 10:24 #4625smaracicaGuestpostovani, dobila sam redovan ciklus na 28 dana. Trajao je 4 dana, i bio je obilan, uvek je propracen sa sluzi ali ovog puta je bilo bas dosta. Nakon toga evo vec 5 dana imam po malo na vesu braonkastog iscedka. Uvek mi se desava da imam braon dan dva nakon menstruacije ali 5 dana je bas puno. Posto sam imala odnos zadnjeg dana menstruacije, tj kad je prestalo krvarenje a poceo ciklus , da li to moze biti razlog produyenog braon iscedka_
15. August 2017. at 11:38 #4626dr Djordje PetkovicParticipantNe bi trebalo. Ukoliko se nastavi – javite se ginekologu.
16. August 2017. at 10:04 #4631MajaGuestPostovani,
Pijem lek Legravan vec par meseci. Tada su mi nasli neku masu oko materice tako su je nazvali. Ta masa se sirila i onsa je prestala da se siri i tako to stoji.Dobila sam menstruaciju 7.8.-13.8. Pre i posle cikusa javio mi se braon sekrer s’ tim sto je posle ciklusa bas izrazen. Inace imala sam nezasticen seksulani odnos 13.8. Brine me sad ovo tamno braon krvarenje ne znam od cega bi moglo biti? Unpred hvala16. August 2017. at 15:34 #4634dr Djordje PetkovicParticipantPoštovana Majo,
S obzirom na anamnezu, preporučujem Vam da se javite ginekologu koji Vas prati i koji Vam je prepisao terapiju kako bi se konsultovali oko svega.
7. October 2017. at 19:13 #4873AleksandraGuestPostovani,od 2011 godine do proslog meseca pila sam hormone Jasmin a zatim Belaru zbog mioma na materici koji su mi prouzrokovali obilna krvarenja tokom menstruacija a i izmedju njih. Hormoni su sredili obilna krvarenja ali zbog njihove dugotrajne upotrebe prestala sam da ih pijem jer misljenja lekara kod dugotrajne upotrebe su razlicita barem u mestu u kojem zivim. Tamni iscedak se javio nekoliko dana posle menstruacije i javlja se posle svakog i najmanjeg napora kao i blagi bol u donjem delu stomaka. Interesuje me Vase misljenje kod dugotrajne upotrebe hormona jer sam pokusala prosle godine da ih ne pijem par meseci ali su se miomi vratili, krvarenja je bilo i izmedju menstruacija(tamni sekret), javile su mi se bubuljice na licu, kosa mi je opadala i bila je masna. Imam 43 godina, mojoj majci je sa 45 godina radjena histerektomija, unapred zahvalna.
7. October 2017. at 21:02 #4874dr Djordje PetkovicParticipantPoštovana Aleksandra, kombinovane kontraceptvine pilule (uključujući Jasmin i Belaru) ne preporučuju se nakon 45. godine života ukoliko ste nepušač, ukoliko ste pušač nakon 35. godine života. Vaše tegobe ako sam dobro razumeo uključuju: obilna krvarenja, bol u donjem delu stomaka, tamni sekret, bubuljice na licu, opadanje kose i masna kosa.
Ono što je potrebno da uradite je detaljan ultrazvučni pregled kako bi se utvrdila veličina i lokalizacija mioma, veličina materice kako bi moglo da se priča o daljem tretmanu (medikamentoznom ili operativnom). Takođe ne bi bilo loše da uradite hormonalni status. Ginekolog će Vam nakon tih nalaza predložiti metod lečenja koji Vama najviše odgovara. -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.