Postavite pitanje ginekologu

Dragi pacijenti,

Postavili smo ovu stranicu zbog brze i lakše komunikacije sa Vama. Sva pitanja možete postaviti direktno na e-mail klikom na link ordinacija@palmoticeva.com ili iskoristiti mogućnost ostavljanja pitanja u forumu koji smo otvorili specijalno u tu svrhu.

Srdačno,
Tim ordinacije Palmotićeva

Trudnoca i izlaganje rizicima

Почетак Forum Trudnoća Trudnoca i izlaganje rizicima

Гледање 1 чланка - 1 до 2 (од 2 укупно)
 • Аутор
  Чланци
 • #2833 Reply
  MarijaM
  Учесник

  `Postovani lekari,
  Zelela bih da saznam vase misljenje o stetnoati Rtg zracenja i antibiotika u ranoj trudnoci. Naime, neznajuci da sam trudna, zbog jake urinarne infekcije, uzimala sam Ciprocinal 500,10 dana. Takodje, u istom neznanju, boravila sam u prostoriji gde je rendgenom snimana ruka mom detetu, tacnije, stajala sam pored nje. Antibiotici ulaze u drugu i trecu nedelju od dana zaceca( nezasticenog odnosa), a zracenje u cetvrtu nedelju. Trudna sam 5 nedelja, usla sam u sestu. Na UZ se vidi samo gestacijski mresak. Zanima me vase misljenje o tome da li bi moja trudnoca mogla proci bez stetnih posledica, kao i to da li bi sve navedeno miglo imati uticaja na plod. Hvala

  #2836 Reply
  dr Djordje Petkovic
  Модератор

  Poštovana Marija, primena Ciprocinala u tako ranoj trudnoći ne bi trebalo da ima uticaja na plod (u tako ranoj trudnoći lekovi deluju po principu sve ili ništa – t.j. ili će se trudnoća razviti normalno bez posledica ili će se spontano prekinuti). Što se tiče zračenja, savremeni rentgenološki aparati emituju vrlo male doze zračenja tako da sa te strane ne treba da brinete. Ukoliko želite bliže informacije možete se javiti u genetičko savetovalište.

Гледање 1 чланка - 1 до 2 (од 2 укупно)
Одговор на: Trudnoca i izlaganje rizicima
Ваши подаци:

Call Now Button