Почетак › Forum › Ginekologija › Tumacenje rezultata
Означено: Ultrazvučni nalaz
- This topic has 77 одговора, 19 гласова, and was last updated 3 days, 13 hours раније by Marijana.
-
АуторЧланци
-
MilicaГост
Poštovani, moj dečko je radio briseve i ustanovljeno je da ima ureaplazmu, nakon toga sam uradila i ja gde se prikazalo da to nije izolovano, ali da imam epitelne ćelije okružene masom gram pozitivnih i gram labilnih kokobacila i diplokoka, da li je to moguce i da li je opasno
MarijaГостPoštovani,
Merila sam progesteron 22. dana ciklusa. Da li su dobijeni rezultati u redu za ostvarivanje trudnoce ili su potrebne vece kolicine za zatrudnjivanje? Moj problem je cesto slabo krvarenje oko 21. ili 22. dana koje traje do menstruacije i onda je normalno.
Progesteron 22.61 nmol/L
Progesteron 7.1 ng/ml
Hvala unapred.mila80ГостMolim Vas za tumacenje rezultata:
1.Bris vagine-analiza bakretioloska …fizioloska flora..
direktan preparat: epitalne celuje, laktobacili
2. Bris cerviksa-analiza bakterioloska…fizioloska flora…
direktan preparat: epitalne celije,laktobacili
3. bris cerbiksa-anal
iza Chlamydia trachomatis
rezultat: Chlamydia trachomatis DIF.negativan
4. bris cerviksa-
rezultat: Mycoplasma hominis nije izolovana
Ureaplasma urealyticum nije izolovanaHvala !
girl234УчесникPostovani,
Stigli su mi rezultati,kvalitet brisa zadovoljavajuci,papa je 2. grupa, vaginalni sekret 3,takodje pise inflamacija. Terapija je poliginaks. Zanima me da li je rezultat u redu,da li ima veze sa polno prenosivim bolestima i da li je potrebno da i partner odradi bris(da li postoje sanse da su moje bakterije prenete njemu i da se meni to ponovo vraca)?
JelenaГостRezultat: Patogene bakterije nisu izolovane, stoga antibiogram nema znacaja. Mikoloskom kulturom: izolovane kvasnice iz roda Candida – veliki broj.
Da li mozete da mi protumacite moj rezultat? Nisam sigurna da li sam potpuno dobro razumela, a zelim da budem sigurna. Hvala 🙂marishkaУчесникPostovani interesuje me tumacenje rezultata koji glasi
VAGINALNIICERVIKALNIBRIS
K.P.:Aerobnom kultivacijom nisu izolovane patogene bakterije ni gljive.
M.P.:epitelnećelije,retki PMN’Le,Grampozitivni bacili,Gramp ozitivne
diplokoke.
Unapred hvalaNatalija AndrejevicУчесникPostovani, mozete li mi protumaciti analize brisa i ako moze savet?
Mikroplazma i ureaplazma nisu izolovane kao i prisustvo hlamidije.
Epitelne celije,mali broj PMN leukocita, Gram pozitivni i gram labilni kokobacili i diplokoke u masi
Bakterijska vaginoza
Tako pise na izvestaju. Molim vas da mi objasnite sta to znaci i kako ide lecenje? I da li to smeta prilikom zatrudnjivanja?Francuski AleksandraУчесникPostovani ,molila bih vase misljenje
Citoloski nalaz : PA : II, stepen cistoce 3 Gardnerella vaginalis retki neutrofilni granulociti NILM negativno na intraepitelne lezije i malignitet ,inflamotorne promene na plocastim celijama: vakuoloizacija ,perinuklearni halo,pseudoacidofolija ,beburenje jedra ,marginacija hromatina Dijagnoza ZO1.4 Terapija nichil
Da li je potrebno da koristim neke vaginalete,od simptoma imam samo pojacan miris ?
hvala unapred
MarijanaГостPostovani, ako mozete da mi protumacite ovaj rezultat.
-Vaginalni bris(trudnica, 8.mesec)
Epitelne celije
Gram pozitivni bacili Laktobacila
Leukociti-veliki brojNekraГостPostovani,
imam ranicu na grlicu materice za koju mi je dva ginekologa reklo da je velika. Koristila sam vaginalete (biljne i macmiror), ali svaki put mi kazu da se nista nije promenilo. Papa je uvek uredan, sekret takodje. 2018. sam uradila sam testove na hlamidiju, ureaplazmu i mikoplazmu i sve je bilo negativno. Sada sam isla kod treceg ginekologa da cujem njegovo misljenje. On je rekao da je ne vidi dobro od sekreta i da treba leciti sekret koji je treca grupa najverovatnije. Medjutim, sekret je II grupe, znaci uredan. U medjuvremenu sam uradila vaginalni i cervikalni bris i nalaz je sledeci: Epitelne celije, Gram pozitivni bacili, kokobacili i diplokoke. PATOGENE BAKTERIJE NISU IZOLOVANE. Koliko se razumem i ovo bi bio negativan nalaz? Moje pitanje je da li preporucujete ponavljanje testova na hlamdiju, ureaplazmu i mikoplazmu i koje je generalno misljenje o tretiranju ranice u ovom slucaju? Pozdrav
MarijaГостZdravo, radila sam vaginalni bris. Stigao mi je rezultat u kome piše da imam bakterijsku vaginozu mikološka kultura gljive Candida nije izolovana. Problem je bio u sekretu koji je imao neprijatan miris i bio je gust, bele do bledo žute boje, bez drugih faktora. Stavljala sam vaginalne tablete ,,Fluomizin” 10 mg i miris se izgubio. Zanima me značenje rezultata.
Hvala puno i srdačan pozdrav!MilicaГостPostovani,
Molim Vas za tumacenje rezultata:
Bakterijska vaginoza DMP-uzorak negativan, ali napomena:u direktnom preparatu vidjene su epitelne celije,polimorfni bacili, veliki broj PMN leukocita.
Napominjem da imam peckanje nakon svakog nezasticenog odnosa…
Svi ostali brisevi negativni.
Hvala puno unapred!Aleksandra SkrbicУчесникPostovani dr radila sam bris vagine nisu izolovane patogene bakterije ni candida a sekret 3grupa ima koke kokobacile epitelne celije znatan broj polimorfonukleara
Aleksandra SkrbicУчесникPostovani dr radila sam bris vagine nisu izolovane patogene bakterije a ni candida bris vagine izdvojene epitelne celije koke kokobacili i znatan broj polimorfonukleara
-
АуторЧланци