Postavite pitanje ginekologu

Dragi pacijenti,

Postavili smo ovu stranicu zbog brze i lakše komunikacije sa Vama. Sva pitanja možete postaviti direktno na e-mail klikom na link ordinacija@palmoticeva.com ili iskoristiti mogućnost ostavljanja pitanja u forumu koji smo otvorili specijalno u tu svrhu.

Srdačno,
Tim ordinacije Palmotićeva

Zastita

Гледање 1 чланака - 1 до 8 (од 8 укупно)
 • Аутор
  Чланци
 • #2635 Reply
  AnonGirl
  Гост

  Zdravo,

  Imala sam odnos sa deckom pre dva-tri dana. Koristili smo zastitu. Kada je ejakulirao,jos je bio u meni kada vise nije bio u erekciji. Dva minuta kasnije opet je bio u erekciji i nastavili smo sa vodjenjem ljubavi kada je opet ejakulirao. Kada smo zavrsili primetila sam da se semena tecnost skroz spustila do kraja kondoma (kraj je bio malo zavrnut,jer nije moglo dalje da se navuce) i sperma se tu zadrzala. Nisam sigurna da li je procurelo ili ne. Kada je skinuo kondom,nesto je promumlao,ali nije hteo da ponovi. Strah me je da je kondom ili pukao ili je malo procurelo..

  #2637 Reply
  dr Djordje Petkovic
  Модератор

  Koje je Vaše pitanje?

  #3478 Reply
  Milorad
  Учесник

  Poštovani,

  Imam jedno pitanje u vezi zaštite od prenosa kondiloma.

  Naime, ukoliko je ženska osoba imala kondilome koje je izliječila početkom 2016. godine, naime od aprila 2016. godine više joj se nisu pojavljivali, da li postoji mogućnost da se prenese virus usled zaštićenog odnosa (sa kondomom) na zdravu osobu odnosno osobu koja nije zaražena virusom? Odnosno da li bi sex sa kondomom bio 100 posto siguran ili ne? Da li osobe koje su bolovale kondilome a koji su sad izliječeni mogu imati sex a da ne zaraze drugu osobu, naravno uz korišćenje kondoma?

  Unaprijed zahvalan na odogovoru.

  #3489 Reply
  dr Djordje Petkovic
  Модератор

  U medicini retko može da se tvrdi 100%, ali je u vašem slučaju šansa mala.

  #3490 Reply
  Milorad
  Учесник

  Hvala na odgovoru.

  S obzirom da mi je ovo pitanje vrlo važno a svakako dodatna elaboracija će biti korisna i za ostale ljude koji posjećuju ovaj forum zamolio bih Vas samo da mi razjasnite još jednu stvar.
  Ukoliko zenska osoba trenutno nema bradavice (kondilome) da li može doći do prenosa kondiloma/virusa na dio polnog organa koji nije zaštićen kondomom ili na testise ili prepone uslijed kontakta sa tjelenim tečnostima?

  Pitam ovo iz razloga što čitajući dostupnu literaturu na internetu nalazim da jedini način zaštite je zapravo apstinencija od seksa. Medjutim nije mi do kraja jasno da li to znaci apstinencija od seksa sa osobom koja trenutno ima kondilome ili i sa osobom koja je izlijecila kondilome?

  Hvala jos jednom.

  #3491 Reply
  dr Djordje Petkovic
  Модератор

  Moguć je prenos na mesta koja nisu pokrivena kondomom. Na osobe koje imaju trenutno kondilome.

  #3494 Reply
  Milorad
  Учесник

  Izvinite nije mi jasan Vas odgovor. Ako sam Vas dobro razumio moguc je prenos kondiloma na mjesta koja nisu prekrivena kondomom sa osobe koja trenutno IMA bradavice, u suprotnom (kada osoba nema bradavice/bradavice su iziljecene) nece doci do prenosa na djelove koji su nepokriveni?

  #3495 Reply
  dr Djordje Petkovic
  Модератор

  Moguć je prenos i ukoliko ne postoje vidljivi kondilomi, verovatnoća je manja.

Гледање 1 чланака - 1 до 8 (од 8 укупно)
Одговор на: Zastita
Ваши подаци:

Call Now Button