Zakažite pregled online

Hepatitis

Hepatitis je bolest koja napada jetru i neki od njih mogu da izazovu cirozu ili rak jetre. Postoji nekoliko vrsta ovog virusa Hepatitis A, B, C, D, E. Najznačajnije vrste hepatitis virusa su A,B,C.

Hepatitis A se prenosi oralnim putem i nije toliko opasan jer se lakše leči i ne ostavlja trajna oštećenja jetre.

Hepatitis B se prenosi najčešće nezaštićenim seksom, ali može i nekim drugim putem gde virus direktno u krv dolazi. Postoji nekoliko terapija za lečenje od Hepatitisa B, ali nijedna ne garantuje 100% oporavak. Međutim postoji vakcina kao preventivno sredstvo borbe protiv ove bolesti.

Hepatisis C se ređe prenosi seksualnim putem jer se prenosi samo preko krvi. Do infekcije seksualnim putem dolazi ukoliko su prisutne ranice na polnom organu.

Simptomi mogu da budu žuta boja kože i beonjača , groznica, mučnina, gubitak apetita, ali oni mogu da se i ne iskažu. Veoma je teško otkriti zarazu hepatitisom iz razloga što se simptomi retko javljaju, a mogu da budu budu i slični simpomima neke druge uobičajenije bolesti. Pouzdano se dijagnostikuje specifičnim testiranjima uzoraka krvi.


Call Now Button
,

COVID-19 -MERE PREVENCIJE U ORDINACIJI PALMOTIĆEVA

Poštovani pacijenti,

U ordinaciji Palmotićeva, usled epidemiološke situacije, uveli smo brojne predostrožnosti i pregleda pacijenata u toku trajanja pandemije koronavirusom.

Radi zakazivanja pregleda potrebno je da pozovete broj 0637787411

Sigurnost naših pacijenata, osoblja i posetilaca uvek je naš glavni prioritet.

Za više informacija o merama molimo Vas da kliknete na tekst:
Kako se pripremiti za pregled?