Zakažite pregled online

Seksualno prenosive bolesti

Seksualno prenosive bolesti su infekcije koje se prenose putem seksulanog odnosa sa jednog partnera na drugog. Pod seksualnim odnosom se pored klasičnog odnosa uključuje i oralni i analni seks. Neke od ovih bolesti mogu i drugim načinima da se prenesu međutim najveća je verovatnoća za zarazu putem seksualnog odnosa. Izazivači seksualno prenosivih bolesti mogu da budu bakterije, virusi, paraziti i protozoe.

Nijedna od seksualno prenosivih bolesti nije naivna iako se neke lakše leče, međutim postoje neke koje se veoma teško leče i često ostavljaju posledice do kraja života. U nekim slučajevima se lekovima samo ublažavaju tegobe koje prate pacijenta tokom celog života. Neke izazivaju sterilitet, a neke dovode i do tragičnog ishoda.
Zbog toga je vrlo važna preventivna zaštita koju obezbeđuje siguran seks i uz podnošljive troškove čuva naše zdravlje sa kojim ne smemo da se igramo.

Seksualno prenosive bolesti
Ocenite tekst
 1. Anci:

  Postovani, momku je pre mesec dana otkirvena Hlamidija. Automatski sam i ja otisla na testiranje gde su mi radili metodom antigen antitelo testiranje brisa i moj nalaz je bio negativan. Mikoplazma i Ureoplazma isto sve negativno,nikad nisam imala ni jednu polnu bolest. Papa 2 grupa sekret 3. Stavljala sam samo vaginalete 6 dana.
  Momak je dobio terapiju 10 dana, juce je bio zakazan kod urologa na ponovno testiranje i negativan je. Sledece testiranje mu je tek za mesec ipo dana.
  Ceo mesec smo u apstinenciji posto je moj ginekolog rekao da dok tri uzastopna ne budu negativna ne smemo imati odnose.
  Htela sam da Vas pitam da li mozemo imati odnos uz prezervativ naravno? ili naredna 3 meseca apstinencija?
  pozdrav

  1. Možete imati odnose sa prezervativom.

 2. Anci:

  Hvala !

 3. Jovan:

  Moze li mi neko preporuciti kliniku gde kogu uraditi test na polne bolesti (musko). Hvala unapred

  1. Možete otići u Gradski zavod za kožne i venerične bolesti ili na VMA (Klinika za kožne i polne bolesti).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

 
,