Zakažite pregled online

Hirurške metode – sterilizacija

Sterilizacija je operacija kojom se trajno spečava oplođenje. Preporučuje se ljduima koji su sigurni da više ne zele da imaju dece.

Muškarci

Sterilizacija muškaraca se odvija intervencijom koja se zove vazektomija. To je mala operacija koja se obavlja u lokalnoj anesteziji. Operacijom se podvezuje ili preseca semevod, kanal kojim sperma izlazi u spoljnu sredinu.

Žene

Kod žena se ova operacija izvodi podvezivanjem jajovoda cime se sprečava da jajna ćelija dodje u kontakt sa spermatozoidima i da ode u matericu. Obavlja se u opštoj anesteziji i komplikovanija je procedura od vazektomije.

Hirurške metode – sterilizacija
4.2 (84%) Glasalo: 5
 1. Aleksa:

  Pitanje
  Da li vi vrsite sterilizaciju ,vazektomiju i zbog cega je zahvat toliko skup kada intervencija traje manje od pola sata

  1. Poštovani Aleksa,

   u ordinaciji Palmotićeva radimo vazektomiju. Cena operacije ne zavisi od dužine trajanja (složenost zahvata, materijal, sterilizacija sale i instrumenata, pomoćno osoblje…)

 2. Djordje:

  Zanima me dali posle uradjene vazektomije moze doci do trudnoce .hvala

  1. Vazektomija je jedan od najsigurnijih načina kontracepcije, međutim kao i ostali vidovi kontracepcije postoji šansa za trudnoćom (iako je ona izuzetno mala).

 3. Djordje:

  Hvala

 4. Dajana:

  Postovanje zanima me dali je moguce uraditi sterilizaciju nakon 3godine od porodjaja….imam cetvoro dece I sasvim mi je dovoljno…I zanima me cena operacije . …hvala unapred na odgovoru

  1. Moguće je. Potrebno je da dođete na pregled kada se možemo dogovoriti o metodi i kada možete saznati cenu.

 5. Janko:

  Da li postoje starosna ogranicenja? Imam 26 godina.

  1. Ne. Imajte u vidu da je to obično trajni vid sterilizacije.

  2. JankoRaska:

   Da li postoji mogucnost placanja u vise mesecnih rata? Cena? Znam da je trajna. Da li ima drugih efekata, nekih posledica?

   1. Poštovani, trenutno nemamo mogućnost plaćanja na rate ali imamo u planu. Cena se vodi kao dijagnostička laparoskopija. Cenu možete pogledati na ovom linku: Cenovnik

 6. Jasmina:

  Dobar dan,
  dali radite podvezivanje jajovoda, Koja je procedura i kolko od prilike kosta ceo Tretman.
  Hvala

  1. Poštovana Jasmina, radimo navedenu operaciju. S obzirom da se radi o nereverzibilnom operativnom zahvatu potrebno je prvo da dođete na pregled kada možete dobiti sve potrebne informacije.

 7. Anela:

  zanima me kolika je cena sterilizacije ko zena

  1. Poštovana Anela, cena bi bila kao dijagnostička laparoskopija. Cenu možete pogledati na ovom linku: Cenovnik.

 8. Bojan:

  Postovani. Imam 39. U nisu mi je radjena citoskopija bulbarne uretre, zbog mehanickog ostecenja bulbarma bulbarne uretre.strictura uretre. Sada nemam ejakulaciju. Da li se postoji mogucnost povttatka ejakulacije moli. Za odgovor. Bojan iz zitoradja kraj nisa.

  1. Poštovani, javite se urologu za takva pitanja.

 9. Tijana:

  Dobar dan!
  Imam 19 godina nemam dece i nikada ih nisam zelela
  Da li ima sanse da me prihvatite na podvezivanje jajovoda?
  Imam teske fobije od trudnica i trudnoce pa cak i dece uvek sam paranoicna.

  1. Poštovana Tijana,

   postoje mnoge druge reverzibilne metode kontracepcije koje morate da razmotrite pre nego što razmišljate o ovoj vrsti operacije.

 10. Vesna:

  Da li radite podvezivanje jednog jajovoda zbog postojanja hidrosalpingsa a u cilju povecanja sanse za trudnocom preko drugog i da li se to radi laparoskopski?

  1. Radimo isključivo laparoskopski. Preporuka je da sva pitanja postavite na e-mail adresu ordinacije – ordinacija@palmoticeva.com

 11. Mima:

  Dobar dan..imam troje dece uradjena mi je sterilizacija na licni zahtev posle treceg carskog reza..sada posle dve godine od operacije ciklus mi kasni 2 nedelje kroz par dana planiram ici svojoj doktorici ali zanima me da li je moguca trudnoca posle sterilazije

  1. Izuzetno malo verovatno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

 
,