Zakažite pregled online

Konizacija

Konizacija je postupak sličan biopsiji. Ova procedura može da se radi skalpelom ili laserom. Ovaj postupak se primenjuje uglavnom nakon što je nalaz biopsije ukazao na mogucnost razvoja premaligne promene na grliću materice.

Postoje dva moguća cilja ove procedure. Prvi je dijagnostički, odnosno precizno određivanje uzroka promene na tkivu. Drugi cilj je lečenje čime se potpuno uklanja promena na grliću materice.

Ukoliko rezultati analize promene pokažu da je u pitanju maligna promena konzilijarno se odlučuje dalji postupak lečenja koje može da uključuje hirurški poduhvat, terapiju lekovima i zračenje.

Konizacija se radi u opstoj anesteziji ,manje promene mogu da se odstrane LOOP metodom. Ostaje se pola dana u ordinaciji.

Konizacija
3.6 (72.86%) Glasalo: 14
 1. Jelena:

  Postovani, radjenn mi je papa test u aprilu prosle godine , nalaz je bio III grupa-koilocitoza. Posle toga biopsija (inace imam mozaik , koji je obuhvatio skoro ceo grlic) ! Promenu smo pratili I pre 20 dana uradjen papa test, III grupa L SIL hiperkeratoza (mislim da se tako pise) , doktor mi je opet predlozio biopsiju , koja je zakazana za 13.02. I konizaciju nakon toga… cula sam da treba krvna grupa za konizaciju , a ja sam B- pa me zanima kakve veze to ima sa konizacijom? Inace imam 26 godina , nisam radjala , a mozaik imam oko 2 godine ! I ako radite konizaciju koja je cena I kako se radi. Unapred zahvalna !

  1. Pošto se intervencija radi u opštoj anesteziji, krvna grupa je potrebna zbog anestezije. Za ostale informacije pozovite broj ordinacije. Srdačno, dr Đorđe Petković

 2. Mirjana Vesic:

  Postovani doktore,
  papa test je druga grupa, kolposkopski nalaz je los, radjena je biopsija grlica materice i uocena je laka displazija. HPV pozitivan, imam 25 godina. Sta dalje?

  1. Papa test je dobar, rezultat biopsije nije strašan. Dalja taktika lečenja zavisi od toga koji su tipovi Humanog Papiloma Virusa izolovani. Predlažem da se posavetujete sa vašim ginekologom koliko često da idete na kontrole kada bi radili PAPA test i kolposkopiju.

 3. Sladjana:

  Postovani da li menstrualna krv moze da naskodi rani posle LEEP konizacije?Imam zakazanu konizaciju za 25 maj a ciklus bi trebao da mi pocne 29 ili 30.Molim Vas za strucan odgovor.Doktor mi je predlozio da tabletama odlozim ciklus ali ja nisam za to jer dojim bebu od tri meseca.Sve potrebne analize za konizaciju su mi dobre i sve mi je spremno samo me brine ta menstruacija.Inace ustanovljen mi je CIN III i

  1. Poštovana Slađana, na to pitanje je potrebno da odgovori ginekolog koji će Vam tu intervenciju i raditi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

 
,