Zakažite pregled online

Prekid trudnoće (Abortus)

Abortus je medicinska procedura kojom se vrši prekid neželjene trudnoće.

Do kada je moguće uraditi prekid trudnoće?

Namerni prekid trudnoće je moguće uraditi do navršene 10. gestacione nedelje trudnoće na zahtev trudnice starije od 16 godina. Prekid trudnoće starije od deset nedelja može se izvršiti samo na osnovu medicinskih indikacija, moralno-pravnih razloga, kao i saznanja o mogućnosti rođenja deteta sa teškim telesnim ili duševnim nedostacima u specijalizovanoj klinici.

Mogu li posle abortusa ponovo ostati trudna?

Rani abortus ne povećava šanse za spontanim pobačajem, vanmateričnom trudnoćom ili sterilitetom u budućnosti, osim ukoliko ne dođe do infekcije što je retko. Mogućnost komplikacija nakon veštačkog prekida trudnoće do 10 nedelja vrlo je mala.

Kako se abortus izvodi?

Intervencija se izvodi u opštoj kratkotrajnoj anesteziji, u klinici se ostaje oko sat vremena. U Ginekološkoj ordinaciji Palmotićeva prekid trudnoće se radi Karmanovim kanilama (tankim savitljivim plastičnim kanilama) kao najsigurnijom metodom hirurškog prekida trudnoće. Sama procedura traje oko 10 minuta. Već sutradan se možete vratiti svojim normalnim svakodnevnim aktivnostima. Nakon 2 nedelje se dolazi na besplatnu redovnu kontrolu.

Šta je potrebno od analiza?

Potrebno je prvo uraditi ultrazvučni pregled kako bi se ustanovila materična trudnoća i odredila starost trudnoće. Potrebno je doneti krvnu grupu i Rh faktor. Druge analize obično nisu potrebne ukoliko ih doktor/klinika sam ne zatraži.

Da li partner ili roditelji moraju da znaju?

Ne, oni ne moraju da znaju (ukoliko trudnica ima više od 16 godina). Prema važećem Zakonu o postupku prekida trudnoće, abortus se u Srbiji dozvoljava isključivo na zahtev trudne žene. U slučaju da je trudnica mlađa od 16 godina potrebna je pismena saglasnost roditelja. Klinika u kojoj se radi prekid trudnoće obavezna je da čuva poverljivost podataka.

Prekid trudnoće (Abortus)
4.2 (83.47%) Glasalo: 294
 1. ...:

  Postovani, koja je cena?

  1. Pozovite broj ordinacije 011/322-60-40 ili pogledajte ovde.

   1. Martina Ruzic:

    Postovani, imala sam odnosn 13 veljace. Koristili smo kondom ali ne cijelo vrijeme. Na pocetku nismo,pri kraju isto nismo. Zadnja mjesecnica mi je pocela 5 veljace a zavrsila 12tog veljace. Erekciju je imao izvan mene.
    Bojim se da nisam trudna i ukoliko jesam spremna sam na aboortus. Molim Vas za savjet

    1. Ukoliko niste dobili menstruaciju u međuvremenu – uradite test na trudnoću, pa dalje sa tim nalazom donesite odluku.

  2. Nadja:

   Posle koliko dana od nezasticenog odnosa test moze da pokaze rezultate?

 2. Kristina:

  Postovani, da li kada se zakaze pregled moze da se uradi abortus istog tog dana? Ako se donese krvna grupa i Rh faktor.

  1. Potrebno je da se pozove telefonom i zakaze slobodan termin. Istog dana je moguće uraditi pregled i prekid.

 3. Ivana:

  sta se dogadja u slucaju da neko ima kontraindikacije za opstu anesteziju?

  1. Moguće je intervenciju uraditi u lokalnoj anesteziji.

 4. Jeca:

  u 15 nedelji trudnoce sam da li postoji sansa da uradim prekid trudnoce kod vas?

  1. Poštovana,

   Prekid trunoće je moguće uraditi samo do 10. nedelje.

 5. Milja:

  Trudna sam cetri nedelje. Kada treba da uradim abortus?

  1. Prekid trudnoće je moguće uraditi do 10. nedelje. Potrebno je da se uradi ultrazvuk, nakon čega ćete dogovoriti sa ginekologom oko termina.

 6. Marija:

  Pre nedelju 8 dana sam imala nezasticeni odnos a bila sam trudna. Par dana posle toga sam radila abortus. Jel moguce da opet zatrudnim?

  1. Ukoliko ste pre nekoliko dana imali prekid trudnoće, nije moguće da ste ostali trudni iz odnosa pre 7-8 dana.

 7. Milica33:

  Posle abortusa sta je potrebno raditi? Da li moram da ostanem u bolnici ili kada se to izvrsi ja mogu najnormalnije da nastavim svoje aktivnosti?

  1. Kod nas ostajete oko sat vremena a zatim se možete vratiti normalnim aktivnostima uz neka ograničenja (taj dan ne smete upravljati motornim vozilom, sa odnosima bi trebalo sačekati 2 nedelje itd…)

 8. Marina:

  Postovani,
  7-10 dana od moguceg zaceca isla sam na ortopan cele vilice. Tada nisam znala da sam trudna. Da li je to zracenje stetno za plod?

  1. Rentgensko snimanje vilice (ortopan) ima jako malo ili skoro nikakvu ekspoziciju ostalih delova tela tako da ne bi trebalo da bude bilo kakvog štetnog efekta za plod.

 9. JELENA MILOVANOVIC:

  MOLIM VAS RECI TE MI KOJA JE CENA ZA PREKID TRUDNOCE JA SAM TRUDNA MESEC IPO DANA ,I ZELIM DA ABORTIRAM,HVALA UNAPRED,CENA ME INTERESUJE

  1. Poštovana Jelena,
   pogledajte cenu u cenovniku.

 10. Kristina:

  Postovani, trudna sam 11 nedelja i jedan dan, koja je procedura za eventualni prekid trudnoce?

  1. Poštovana Kristina,

   Potrebno je uraditi ultrazvuk, kako bi se tačno utvrdila veličina trudnoće. Ukoliko je ona veća od 10 nedelja prekid se može izvršiti samo na osnovu medicinskih indikacija, moralno-pravnih razloga, kao i saznanja o mogućnosti rođenja deteta sa teškim telesnim ili duševnim nedostacima u specijalizovanoj klinici.

 11. Aleksandra:

  Dr,ja nisam u mogucnosti da uradim prekid nakon 3 meseca,jer sam i drugoj drzavi.A inace sam na th Flunisan.Da li mogu u vasoj klinici obaviti abortus nakon 3 meseca?

  1. Poštovana Aleksandra, zavisi od veličine trudnoće u nedeljama. Moguće je uraditi prekid trudnoće do 10. nedelje trudnoće.

 12. Svetlana:

  Postovani,
  Trudna sam 7 nedelja, imala sam operaciju ciste pre godinu ipo dana, da li to nesto menja u slucaju prekida trudnoce, s obzirom da imam rez, i da plod moze da se zalepi za zid materice ako sam dobro informisana.

  1. Ne menja ništa. Niste imali operaciju na materici.

 13. Rina:

  Koliko vremena treba da prođe da bi se prvi simptomi pojavili je l moguce da se to desi odmah drugog dana?

  1. Nije moguće tako rano.

 14. Maja:

  Postovani,
  Da li je neophodno da se donosi krvna grupa i rh faktor za abortus?Koja se anesestezija koristi, I da li se moze uraditi subotom?

  1. Poštovana Majo, potrebna je krvna grupa i Rh faktor. Koristi se opšta kratkotrajna intravenska anestezija i kod nas je moguće da se uradi subotom.

 15. Marija:

  Postovani,
  zadnju menstruaciju sam imala 05.03 do 08.03 najverovatnije sam ostala 19.03 trudna. Zelim abortus da uradim kod vas, ali zivim u drugoj drzavi. U beogradu bi bila od 13.05 do 16.05 da li je moguce da uradim tad abortus?

  1. Poštovana Marija, potrebno je da uradite ultrazvuk kako bi se tačno odredila starost trudnoće. Ultrazvučni nalaz nam pošaljite na mail (ordinacija@palmoticeva.com) i dalje se možemo dogovoriti o terminu. Srdačan pozdrav!

 16. Monika:

  Zdravo. Ja sam pre 21 mesec imala carski rez,rodila sam decaka. Zatim kada sam bila na gin.pregledu receno mi je da mi je materica zavaljena. Sada sam opet posle 5 meseci dosla na normalnom pregledu jer mi kasni mens…zadnji put sam imala 4febuara. Doktorka sumnja da imam cistu je i da nisam trudna .Jos uvek nisam dobila uradjen mi je juce ultrazvuk opet ali druga doktorka jer je moja na odmoru pa je zamenjuje…i ona meni rece da sumnja da sam trudna da je jos uvek sveze i ne vidi da sumnja da sam u 4toj nedelji trudnoce i da dodjem 26 opet na Ul.Zvuk da vidi dal sam stw trudna. Zanima me kakwa li je procedura za abortus ako mi je materica zavaljena i imala pre 21 mesec carski rez?

  1. Procedura je ista. Uradite betaHCG iz krvi kako bi potvrdili trudnoću.

 17. Tanja:

  Sta treba da se donese od analiza da bi se izvrsio abortus na vasoj klinici? Hvala

  1. Potrebno je da se uradi ultrazvučni pregled kako bi se utrvdila starost trudoće, kao i krvna grupa i rh faktor.

 18. Snezana:

  Postovani,
  zelim da prekinem trudnocu a danas mi je deveta nedelja+ cetiri dana.Da li bi bilo kasno da se abortus izvrsi u ponedeljak?

  1. Javite se sutra da zakažete za ponedeljak.

 19. M.M.:

  Da li sme da se radi prekid trudnoce, ukoliko je od prvog prekida proslo 3 meseca?

 20. Bojana:

  Nisam znala da sam trudna,tek mesec dana. Imam jak bronhitis,pocetak upale pluća. Napila sam se raznih lekova i snimala sam aluća. Kako to utiče na plod?

 21. Dragana:

  koliko vremena nakon abortusa treba da prodje da se ima odnos?

  1. Poštovana Dragana, to će Vam reći doktor koji Vam bude radio intervenciju.

 22. Jana:

  Postovani,
  Zanima me koliko traje ginekoloski pregled i ujedno prekid trudnoce, odprilike koliko bi to vremenski trajalo sve ukupno? Hvala

  1. Pregled ne traje dugo, sama intervencija traje do 15 minuta, nakon čega je potrebno ostati u ordinaciji dok efekti anestezije ne prođu (to je individualno, oko pola sata-sat vremena).

 23. Nevena:

  Postovani, nakon koliko dana od odnosa test u krvi moze da otkrije trudnocu? U kojoj se nedelji najranije moze odraditi abortus? Da je moguce uraditi abortus dva mjeseca nakon prvog?

  1. Najranije 2 nedelje nakon nezaštićenog odnosa. Moguće je uraditi ga 2 meseca nakon prvog (mada je trebalo da koristite kontracepciju). Najranije oko 5. nedelje.

 24. Tea:

  Postocani, menstruacija mi redovno kasni prosle godine u ovo vreme 4 meseca sada ponovo 2 nedelje. Imala sam odnose uvek sa kondomom. Plasim se da nije trudnoca danas sam isla na UZ pregled lekar je rekao da se nista ne vidi. Pre toga sam uradila beta HCG u nekoj novoj laboratotiji rekli su mi da je 11i da je moguca trudnoca. Danas sam ponovo odradila betu i ponovila HCG cekam rezultat. Koliko je moguce da sam u drugom stanju i kako pouzdano da znam. Nisam spremna za decu kako da znam kada i koiko sam trudn ako jesm i kada je abortus moguc.

  1. Poštovana sačekajte ponovljeni rezultat betaHCG-a nakon čega bi trebalo da dobijete odgovor da li ste trudni ili ne.

 25. Prema poslednjoj menstruaciji sada ste u 6. nedelji trudnoće. 1.07. bili biste u 8. nedelji, dakle nije kasno. Pregled možete zakazati putem sajta ili emaila. Dan kada se bude radila intervencija se ne savetuje upravljanje vozilom, kretanje nije problem.

 26. Nevena:

  Poštovani, 31.5 sam imala poslednju mestruaciju. 13og ujutru sam imala nesto poput seksa, samo je “usao” dva puta na par sekundi i prekinuli smo odmah nakon toga. Odmah nakon toga shvatila sam da sam u plodnim danima. Sutradan sam za svaki slucaj popila pilulu za dan posle.(Proslo je oko trideset sati). Nakon šest dana sam prokrvaila smedji iscjedak uz malo krvi, trajalo je tri – cetiri dana. Ovih dana bih trebala da dobijem, imam blage simptome, ali nista se ne desava. Danas mi je trideseti dan od prve menstracije, ali nema naznaka da cu dobiti. Da li se možda ovo krvarenje izazvano pilulom racuna kao menstruacija ( to bi bilo na neki 22 dan od poslednje menstruacija) ili treba da dobijem i pravu menstruaciju nakon ovog izazvanog krvarenja? Da li od oilule za dan posle moze da kasni?Proslo je dvije sedmice od odnosa, da li mi savjetujete da uradim beta hcg test da iskljucim mogucnost trudnoce?

  1. Najbolje je da uradite betaHCG iz krvi kako bi isključili mogućnost trudnoće.

 27. Nevena:

  Poštovani, kako se tumači Beta hcg? Kada je nalaz negativan, a akda pozitivan?

  1. Poštovana Nevena, svaka laboratorija u kojoj se radi napiše i referentne vrednosti. Ukoliko je rezultat iznad referentih vrednosti – verovatno ste trudni.

   1. Nevena:

    Postovani, radila sam betu prije dva dana i iznosila je 5.56, danas sam ponovila i iznosi 4. Da li mogu da iskljucim trudnocu, jer je beta pala?

    1. Beta je izuzetno niska, tako da je verovatno bila biohemijska trudnoća. Ipak ponovite betaHCG za nedelju dana.

 28. Marija:

  Zovem na ova dva broja uporno, ali se niko ne javlja. Kako mogu da vas kontaktiram sto pre?

  1. Pozovite na 0637787411.

 29. Nadja:

  Danas mi je treći dan od kako sam uradila abortus. I dalje imam grčeve u donjem delu stomaka,nekad jače,nekad slabije. Da li je to normalno ili bih trebala da se zabrinem? Hvala na odgovoru!

  1. Poštovana Nadja, to je moguće je da i dalje imate grčeve ali ipak kontaktirajte lekara koji vam je radio prekid trudnoće.

 30. Jovana:

  Imala sam kiretazu pre dva dana ,kada sam jutros uradila test za trudnocu bio je pozitivan,a nisam imala odnose kako je to moguce?

  1. Poštovana Jovana, moguće je da se betaHCG (hormon koji se produkuje u trudnoći) još uvek nalazi u Vašem organizmu 2 dana nakon prekida trudnoće i da je zbog toga nalaz bio pozitivan.

 31. Miki:

  Postovani,
  do pre nedelju dana sam pila tab;ete Primolut nor za odlaganje ciklusa. Test koji sam pre toga uradila je pokazao da nisam trudna, a inace nisam imala nezasticene odnose u tom periodu. Nakon uzimanja poslednje tablete nisam dobila do danas. Danas uzmem da uradim test i pokazu se dve crte. Molim Vas da mi objasnite zbog cega moze da dodje do toga i kako da reagujem ukoliko se ispostavi da je rezultat testa zaista pozitivan?

  1. Poštvani, koristili ste Primolut nor radi odlaganja ciklusa i nije pružio zaštitu od trudnoće. Savetujem Vam da uradite betaHCG iz krvi.

 32. Iva:

  Da li mogj da prekinem trudnocu uz pomocu tableta tek mi je 2nedelje trudnoce molim vas kazi te mi jer abortusa se plasim

  1. Poštovana Iva, trenutno kod nas nisu registrovane tablete za prekid trudnoće.

 33. Tanja:

  Poštovani zanima me jer se u 18 tijednu trudnoće moze kod vas napravii prekid?

 34. Ana:

  Postovani, odnos sam imala 13.8, a danas mi je test pokazao kao pozitivan. Da li mogu i kada da uradim prekid trudnoce kod vas?

  1. Potrebno je da dođete na ultrazvuk kako bi se utvrdila starost trudnoće ultrazvukom i na osnovu toga se određuje kada je moguće uraditi prekid.

 35. Ana:

  Pozdrav, da li je prekid trudnoće moguće obaviti kod vas radnim danima u popodnevnim casovima?
  Takođe,da li je moguće obaviti prekid subotom?

  1. Moguće je i radnim danima u popodnevnim časovima i subotom.

 36. MM:

  Pozdrav. Da li UZ i ginekoloski pregled na osnovu kojeg bi se ustanovila nedelja trudnoce… ulaze u cenu PREKIDA trudnoce… ili se sve placa posebno HVALA

  1. Ultrazvučni pregled pred intervenciju ne ulazi u cenu (pogledajte u Pogledajte u cenovniku). Deset dana nakon intervencije je besplatna ultrazvučna kontrola.

 37. Danica:

  Postovani, prekid trudnoce je radjen 27.9., bila je sesta nedelja trudnoce, nakon intervencije kod kuce je ispao mali delic, receno mi je da je to zgrusana krv zbog lezanja u ordinaciji. Nisam imala nikakvih teskoba nakon toga, sem grceva 3-4 dana nakon intervencije i sitnog krvarenja sve do juce/prekjuce, sad je prestalo. Bila sam na kontroli 10 dana nakon prekida trudnoce i receno mi je da je sve u redu, sem da je ostalo malo krvi koja ce se izbaciti. Zanima me je l’to normalno i da li mogu da ocekujem menstruaciju uskoro? Hvala unapred.

  1. Poštovana Danice, to je sve u redu. Menstruaciju možete očekivati između mesec i dva meseca nakon intervencije.

 38. Marina:

  Postovani,
  Zanima me koliko dana posle abortusa ne sme da dodje do seksualnog odnosa?

  1. Poštovana, ja preporučujem minimum 2 nedelje, naravno sa zaštitom.

 39. Katarina:

  Proslog meseca mi je kasnila mentriacija par dana, nisam imala odnose data sam dobila 16. 09. trajala je kao i obicno. Ovaj mesec sam imala odnos 13.10. bez zastite, ali pazio je i nije se nista dogodilo, kasni mi vec 8 dana, zabrinuta sam, po nekad imam osecaj kao da cu dobiti svakog casa, ali nista od toga. Sta vi predlazete?

  1. Uradite test na trudnoću minimum 2 nedelje nakon odnosa.

 40. Gaga:

  Postovani doktore, imala sam abortus 10og .oktobra, dana sam dobila menstruaciju da li je to normalno i da li trebam da se brinem, jer mi je lekar rekao da treba da dobijem 10og. Novembra??? Xvala unapred…

  1. Poštovana Gago, to pitanje postavite lekaru koji Vam je intervenciju radio.

 41. Zvezda:

  Da li moze stariji rezultat krvne grupe i Rh faktora, taj rezultat imam vec 4 godine! Da li je vazeci?
  Da li vi radite ultra zvuk?

  1. Krvna grupa i Rh faktor se ne menjaju u toku života tako da je taj rezultat važeći. Radimo ultrazvuk.

 42. MM:

  HCGb mi je bila 3.500, posle 48h 5.200, da li se radi o normalnoj trudnoci? Hvala unapred

  1. Poštovana, potrebno je da se uradi ultrazvučni pregled kako bi se odgovorilo na to pitanje.

 43. Isidora:

  Postovani, plodni dani su mi bili oko 19.10. Uvek sam imala zasticen odnos (kondom koji smo proveravali), osim jednom, dan pre nego sto je trebalo da dobijem. Ali meni kasni 5 dana, a to mi se nikad pre nije desavalo. Zanima me da li postoji mogucnost trudnoce u periodu pre pocetka menstruacije? Hvala unapred.

  1. Poštovana Isidora, ukoliko sumnjate na trudnoću najlakše je uraditi test.

 44. Bojana:

  Imala sam nezasticeni odnos bez ejakulacije pre 5 nedelja i 3 dana (16.10), menstruacija mi kasni 20 dana ali sam od 6.11-12.11 imala blago braonkasto krvarenje koje je licilo na menstruaciju i trajalo je kao moja uobicajena menstruacija. 7.11 i 8.11 sam odradila test za trudnocu i opet onda 11.11 i sva tri puta su bili negativni. Da li sam trudna?

  1. Uradite betaHCG iz krvi kako bi bili sigurni i sa rezultatom se javite ginekologu.

 45. Nina:

  Poštovani, interesuje me da li i dalje važi da trudnicama starijim od 16 godina ne treba saglasnost roditelja? Imam 17 godina i u jednoj privatnoj klinici mi je rečeno da je saglasnost potrebna. Hvala unapred.

  1. Poštovana Nina, sa napunjenih 16. godina nije potrebna saglasnost roditelja.

 46. Marina:

  Zadnju menstruaciju sam dobila 2.11. Dokotorka kaze da sam ostala trudna 5.11. U kojoj sam nedelji trudnoce? Da li radite subotom?

  1. Poštovana Marina prema poslednjoj menstruaciji trudni ste 6 nedelja i 2 dana. Radimo i subotom. Ipak pre intervencije obavezan je ultrazvučni pregled kako bi se konstatovala materična trudnoća i tačno odredila starost trudnoće po ultrazvuku.

 47. Tamara:

  Postivani, ja imam 20 godina i htela bih da vas pitam ako bih uradila prekid trudnoce da li mogu opet ostati trudna?

 48. Marija:

  Postovani, poslednju menstruaciju sam imala od 23.12 do 27.12. Jos uvek nisam dobila, kasni mi 8 dana. Test na trudnocu je pozitivan. Da li to znaci da nije proslo 10 nedelja od pocetka trudnoce? Hvala

  1. Po poslednjoj menstuaciji nije prošlo 10 nedelja. Javite se ginekologu kako bi se tačno utvrdila starost trudnoće po ultrazvuku.

 49. Jelena:

  Da li kod vas postoje pilule za prekid trudnoce?

  1. Na žalost – ne.

 50. Verica:

  koliko nedelja zena moze najduze da bude trudna da bi obavila abortus posto sam kano saznala za trudnocu jer sam svo vrijeme imala redovnu menstruaciju nikakve mucnine ni bolove nisam imala zatim mi je u februaru kasnilo i sada kada sam otisla svom ginekologu rekao mi je da sam dvadeseta nedelja trudnoce posto ja zdravstveno nisam u mogucnosti da rodim zanima me dali je moguc prekid trudnoce kod vas u klinici.

  1. Poštovani, prekid trudnoće je moguć do 10. nedelje.

 51. Ivana R:

  Da li je moguć prekid trudnoće abortus u ranoj trudnoći?

  1. Moguć je do 10. nedelje.

 52. Branka:

  Postovani.Zadnju menstruaciju sam imala 24.02.2017.10.marta sam imala odnos inakon deset sati sam popila tabletu “dan posle”.trrbala sam dobiti 24.marta medjutim nisam.test je pozitivan i uradjen he nalaz krvi i on je pozitivan.zanima me koja sam nedelja?jos uvek suprug i ja razmisljamo pa zelim da vidim koliko jos imam vremena.hvala .Branka

  1. Preporučujem Vam da se javite ginekologu kako bi se tačno utvrdila starost trudnoće kada se mogu videti i svi ostali parametri i popričati sa ginekologom.

 53. Ina:

  Poštovani.
  27.02. sam imala prekid trudnoće, a 26.03. rizičan odnos, još nisam dobila menstruaciju da li je moguće da sam ponovo trudna? Hvala

  1. Teoretski je moguće. Sačekajte 2 do 3 nedelje nakon odnosa uradite test na trudnoću i javite se ginekologu.

 54. Zabrinuta:

  Postovani zadnju menstruaciju sam imala 22.04. normalno krvarenje i normalno trajanje,medjutim poslije toga osjecam grceve i tupi bol u predjelu maternice,imam blage mucnine i jako veliki apetit…da li je moguce da sam trudna,ciklus mi je redovan na 28 dan…lp

  1. Poštovana, uradite test na trudnoću ukoliko izostane menstruacija.

   1. Zabrinuta:

    Doktore mene hvata panika jer sam citala da je moguce da se ostane u drugom stanju a da se imaju normalni mentrualni ciklusi,da li da cekam sledecu menstruaciju pa ako izostanem da radim test ili odmah da radim….zadnji cilus mi je bio uobicajen

    1. Vrlo retko se to dešava ali je moguće. Ukoliko je prošlo više od 2 nedelje od nezaštićenog odnosa uradite test.

 55. Zabrinuta:

  Doktore da li je moguce da se ima sasvim normalna menstruacija a bude se u drugom stanu,to me je dodatno zabrinulo,pa ne znam da li da cekam sledecu ili da radim test

  1. Retko ali je moguće. Za svaki slučaj uradite test.

   1. Zabrinuta:

    Poštovani ponovo vam se javljam ja sam dobila ocekivanu menstruaciju,koja je bila istog intenziteta i krvarenje uobicajeno kao i trajanje svake menstruacije….prije nego sam dobila radila sam test i bio je negativan ali radila sam ga popodne ne ujutru…medjutim ja i dalje imam strah ili mozda umisljanje trudnoce…da li je moguce pored svega da sasvim normalno imam cikluse a da sam trudna…

    1. Šansa je samo teorijska. Ukoliko ipak sumnjate – uradite betaHCG iz krvi i znaćete sigurno.

 56. Jovan:

  Postavani,
  da li se pre abortusa kod vas u ordinaciji moze izvaditi rh faktor krvna grupa i ultrazvuk ili sa tim treba da se dodje u ordinaciju.

  Srdacan pozdrav!

  1. Moguće je uraditi i ultrazvuk i uzeti krvna grupa sa Rh faktorom.

 57. Marina:

  Poštovani,
  Imala sam pre otprilike godinu dana operaciju ciste. Prošli mesec mi je ciklus kasnio 6 dana, a ovaj mesec još nije došao, praktično kasni 15ak dana, da li je moguće da se cista ponovo pojavila, ili je u pitanju trudnoća? Za sve vreme nisam imala rizičan odnos, uvek sam koristila zastitu.

  1. Poštovana Marina, javite se ginekologu kako bi se utvrdio razlog.

 58. Lidija:

  Da li je moguce uraditi abortus iako sam vec imala jednu intervenciju u februaru mesecu? I ako moze kakve su posledice?

  1. Moguće je. Moguće komplikacije su iste kao i da niste uradili prekid trudnoće ranije.

 59. Ivana:

  Poštovani, imala sam prekid trudnoće 28.02. Poslednju mentruaciju 02.05., a odnos 08.05, menstruaciju su mi redovne i traju u proseku 4-5 dana. Ima 40 godina, da li postoji mogućnost da sam ponovo trudna? Hvala

  1. Ana:

   Postovani, Jula 2018 sam radila intervenciju uklanjanja ranice na materici koja je bila u malioznom stanju. Sada sam u drugom stanju odprilike 4 nedelja. Zelim da uradim prekid trudnoce u vasoj klinici molim vas za savet koliko je rizicno raditi abortus s obzirom na intervenciju koju sam imala pre 8 meseci. I da li je moguce da se krva grupa,ultrazvuk i sam prekid trudnoce uradi u istom danu jer ne zivim u Srbiji? Hvala.

   1. Poštovana Ana, pošaljite nam nalaze prethodne intervencije na email (ordinacija@palmoticeva.com) i dobićete sve potrebne informacije.

 60. Ivana:

  Poštovani zaboravila sam da dodam da mi kasni menstruacija već četvrti dan. Hvala

  1. Poštovana Ivana,

   postoji mogućnost.

 61. TAMARA:

  Postovani,zanima me kada najranije mogu uraditi prekid trudnoce ( jer mi je operacija kicme zakazana za 10 ak dana).Poslednju menstruaciju sam imala 28.4.Uradila sam Betu hcg posle jednog dana izostanka i bila je 371.Kada ce trudnoca biti vidljiva na UZ? Hvala unapred

  1. Poštovana Tamara,

   pozovite broj ordinacije 011/322-60-40 kako bi saznali kada postoji slobodan termin.

 62. Verica:

  Postovani,
  Da li je dozvoljeno kupanje u moru nakon abortusa?

  1. Preporuka je da se suzdrži od kupanja dok traje krvarenje.

 63. Sanja:

  Pozdrav,
  Da li bi kao potvrdu krvne grupe mogla da donesem knjizicu o vodjenju trudnoce od pre sedam godina, a desila se u drugoj drzavi ili moram novu?
  Hvala

 64. Marina:

  Postovani, da li je posle prekida trudnoce dobro za organizam da se odmah pokusava da se ostane u drugom stanju ili treba sacekati neko vreme?

  1. Preporuka je da se sačeka 3-6 meseci.

 65. Tamara:

  Sta ako sam Rh negativna, da li to ostavlja posledice na mogucnost zaceca u buducnosti? Kojim danima radite?

  1. Ne ukoliko se primi “zaštitna” injekcija. Radno vreme ordinacije je napisano na našem sajtu.

 66. Ana:

  Postovani
  Molim Vas da mi napisete da li je moguce da menstruaciju izazivaju antibejbi pilule iako sam trudna. Naime odnose nosam imala 3 mjeseca (sve vrijeme sam pila antibejbi pilule) i imala redovne menstruacije. Treba da dobijem za dva dana, ali me uhvatio strah da sam mozda trudna jer imam sve simptome trudnoce. Porodila sam se prije 2g i poredim simptome, kao da su isti kao u trudnoci.

  1. Ukoliko sumnjate na trudnoću, najjednostavnije je da uradite test. Ukoliko ne dobijete menstruaciju na vreme – uradite ga.

 67. Tamara:

  Postovani,
  od aprila meseca redovno pijem tablete za kontracepciju Yaz koje mi je prepisao ginekolog i sve je u redu.
  Dobila sam menstruaciju 11.09.2017. a prvu tabletu iz novog pakovanja popila sam tek 15.09. jer sam bila van drzave. Imala sam nezasticen odnos taj dan i partner je svrsio u mene. Da li postoji mogucnost da sam trudna? I da li je test na trudnocu dovoljno pouzdan da to proverim
  Nastavila sam da pijem tablete redovno od 15.09. Danas je 23.09.

  Unapred zahvalna na odgovoru!

  1. Ukoliko sumnjate na trundoću, uradite test, najranije 2 nedelje nakon odnosa – test betaHCG je visko pouzdan.

 68. Marijana:

  Da li je moguce izvrsiti abortus ukoliko postoji cista na dessnom jajniku velicine 37*33mm,i da li se moze izvrsiti abortus u 4 nedelji trudnoce??Hvala unapred..

 69. Sophy:

  Postovani, bolujem od anksioznog poremecaja. Imam. 35 godina. U drugom sam stanju – 10 nedelja. Pre nedelju dana dobila sam krvarenje, od tada pijem utrogestan I dobijam progesteron amp. na svaki treci Dan. Interesuje me Vase misljenje, Da li zbog ubrzanog mog srcanog rada moze doci do eventualnog pobacaja. Ubrzani srcani rad je zbog anksioznosti.
  Moja doktorka psihijatar rekla mi je da anksiozna. Uznemirenost ne moze uzrokovati pobacaj Interesuje me I Vase misljenje.
  Hvala Vam na odgovor.
  S postovanjem Sofija

  1. Ne bi trebalo da ima veze.

 70. Milica:

  Postovani imala sam prvi odnos 26.oktobra, posle tog imala sam jos par puta i svaki je bio bez zastite, partner nije svrsio u meni. Danas je 16.novembar i pocela mi je menstruacija ali 11 dana ranije. Da li je moguce da sam ostala trudna

  1. Poštovana Milice, to možete znati jedino ako uradite test na trudnoću.

 71. Dragana:

  Koliki je rizik za dalju trudnocu ako se izvrsi prekid trudnoce do 10 nedelje.

  1. Rizik od komplikacija je jako mali.

 72. Aleksandra:

  Koje metode abortusa praktikujete u vasoj klinici i kakva su vasa iskustva?

  1. Poštovana Aleksandra,

   kao što stoji u tekstu, prekid trudnoće radimo karmanovim kanilama (vakuum aspiracija).

 73. Tamara:

  Imala sam odnos 22.novembra, pukao je kondom ali nije u mene svrsio. neplodni dani su mi bili. Koja je verovatnoca da sam trudna?

  1. Mala verovatnoća ipak ukoliko Vam bude kasnila menstruacija – uradite test na trudnoću.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

 
,