Zakažite vaš pregled

Plodni dani

Plodni dani predstaljaju period u menstrualnom ciklusu žene kada je verovatnoća začeća najveća. Tokom ciklusa jajnik oslobadja jajnu ćeliju koja je spremna za oplodjenje i taj proces se naziva ovulacija. Da bi odredili kada su plodni dani potrebno je da bliže pogledamo ženski menstrualni ciklus.

Menstrualni ciklus je period izmedju dva menstrualna krvarenja. Menstrualni ciklus u proseku traje 28 dana ali je taj period različit i može da traje negde između 24 i 35 dana. Ciklus možemo podeliti u dva dela- pre ovulacije i posle ovulacije. Prvi dan menstruacije se računa kao prvi dan ciklusa.
Duzina perioda pre ovulacije a samim tim i dužina ciklusa jako varira. Međutim period posle ovulacije je skoro uvek iste duzine: nekim ženama traje 12, nekim 16 ali je prosek 14 dana. Uzimajući u obzir da oslobodjena jajna ćelija zivi od 12 do 24 časa i da spermatozoidi mogu da prezive unutar žene do 5 dana (u proseku 3)- najplodniji period je oko 5 dana pre ovulacije i 1 do 2 dana posle ovulacije tj pošto se ovulacija odigrava oko 14 dana pre menstruacije- najplodniji period je od devetnaestog dana pre sledeće menstruacije pa do sve do desetog dana pre menstruacije.

Ukoliko želite sa tačnošću da odredite da li dolazi do ovulacije i kada, potrebno je uradite folikulometriju. To je serija ultrazvučnih pregleda u različitim fazama ciklusa, kojima je moguće odrediti da li i koliko folikula rastu, da li je i kada doslo do ovulacije kako bi se preciznije fokusirali ka postizanju trudnoće.

Parovi koji prate menstrualni ciklus i izbegavaju plodne dane kao jedinu vrstu kontracepcije često pogresno misle da period traje tačno 28 dana i da ovulacija nastupa tačno 14 dana od početka menstruacije. Takav stav često dovodi do neželjene trudnoće.

Za kraj još treba skrenuti pažnju da nije svako krvarenje menstrualno krvarenje, da period ne traje tačno 28 dana kod većine žena i da je veoma teško tačno odrediti kada će se dogoditi ovulacija. Zbog svega navedenog ako ne zelite trudnoću preporučujemo da obavezno koristite neki drugi vid kontracepcije.

Da li mogu da zatrudnim ako imam menstruaciju?

 1. Dejan:

  Moželi žena neprobijenog himena zatrudniti?

  1. Moguće je. I intaktni(neprobijeni) himen omogućava prolaz fluida, tako da je moguć prolaz semena a samim tim i trudnoća.

 2. Viktor:

  dobila sam 31.10.2014 menstruacija mi je trajala 3 dana i danas se završava kad su mi PLODNI DANI HVALA

  1. Zavisi od toga koliko Vam traje ciklus. Pročitajte u tekstu kako se izračunava.

 3. Marija:

  Vec nekoliko meseci javlja mi se krvarenje u sredini ciklusa koje nije obilno ali je nekako tamno i gusto kao da ima neke ‘ljuske’ i traje nekoliko dana?Da li je to opasno i zasto se javlja?Hvala.

  1. To se naziva ovulatorno ili intermenstrualno krvarenje. Javlja se zbog pada estrogena u trenutku ovulacije i najčešće se javlja kod žena koje upotrebljavaju oralnu kontracepciju. Ukoliko su Vam ciklusi redovni a krvarenje je oskudno i traje kratko nemate razloga za brigu. Ako ste ipak zabrinuti ili je krvarenje obilnije, obavezno idite na pregled kod ginekologa.

 4. Sladjana:

  ciklus mi je krenuo 19 a završio se 24 da li sam bila plodna 25tog i 26tog? Unapred hvala značilo bi mi kada

  1. Ukoliko su ciklusi redovni, poslednja menstruacija je bila kao i prethodne, mala je verovatnoća.

 5. Sneza:

  Prvog dana menstruacije imala sam rizican odnos nakon toga menstruacija je stala sta se desava? Unapred hvala

  1. Najverovatnije odnos i menstruacija nisu povezani, ali je potreban ultrazvuk zbog menstruacije i brisevi zbog rizicnog odnosa.

 6. Ana:

  Menstruaciju imam u proseku na 25 dana. Prvi dan poslednje menstruacije sam imala 24.11., da li postoji mogucnost da je 2.12. plodni dan?

  1. Da, postoji. Pazljivo pročitajte tekst.

 7. Dijana:

  Duzi vremenski period pokusavam da ostanem u drugom stanju vec imam jedno dete sad sam u plodnim danima, i 8 mi se poe odnosa pojavilo nesto roze…dan ovulacije mi je 9..pa mi treba savet.. unapred zahvalna

  1. To moze da bude intermenstrualno krvarenje, moze da bude neka promena na grlicu ili sto je najverovatnije neka mala povreda vagine ili vulve kao posledica odnosa. Najbolje da dodjete na pregled kako bi se video uzrok i tacno utvrdilo da li je bilo ovulacije.
   Pozdrav

 8. Sandra:

  Neredovne su mi menstruacije,pre jesu bile,cak sam jednom trebala da dobijem 23 sept.pa sam posle 4 nov.duzi vremenski period pokusavam da ostanem u drugom stanju,pa sam mislila da sam trudna ali tad sam dobila i trajalo mi je do 6 nov.uradila sam test i bio je negativan…Zanima me da li moze u nekom slucaju da plodni dan bude dan posle menstruacije ili bas taj dan kad prestaje?? Hvala unapred

  1. Jako teško može da se zatrudni posle menstrucije. Savet da se javite ginekologu kako bi pomogli da zatrudnite.

   1. Sandra:

    Hvala vam.

 9. Dina:

  postovani, ciklusi mi se krecu od 25-31 dan.zadnja menstruacija je bila 17.12, a odnis 20.12 tad je bilo jos par kapljica krvi, nisam sugurna da li je doslo do ejak da li postoji ikakav razlog za zabrinutost?.

  1. Ukoliko je odnos bio bez korišćenja kontracepcije uvek postoji mogućnost da zatrudnite. Naravno verovatnoća je manja odmah posle menstruacije nego u periodu kada su plodni dani.

 10. Dragana:

  Prosli mesec sam dobila 14.11 i plodni su mi bili 26,imala sam odnos..i kalendar mi pokazuje da treba da dobijem 12.12 i uradila sam test i bio je negativan, i dobila sam 18.12 , na 34 dan…. zasto ne mogu da ostanem trudna? pokusavam vec 5 meseci i nista… da li mi mozete reci kada mi je sledeci naj plodniji dan? pratim kalendar, i kada su mi plodni ali nista..sada sam pocela da malo trazim savet drugih.. Hvala unapred..

  1. Poštovana Dragana, do godinu dana bez kontraceptiva sa redovnim odnosima se smatra normalan period u kome bi trebalo da se ostane u drugom stanju. Ukoliko su ciklusi neredovni, kalendar plodnih dana nije pouzdan. U tom slučaju trebalo bi ultrazvučno odrediti kada je ovulacija.
   Srdačan pozdrav.

 11. Mina:

  A zanima me meni je menzes svako 28 dana kada su mi plodni dani jer 4 i po godine ne zanosim

  1. Postovana Mina,  najplodniji period je od devetnaestog dana pre sledeće menstruacije pa do sve do desetog dana pre menstruacije. U vašem slučaju – od 9tog do 18tog dana od početka menstruacije.

 12. Mina:

  Ima mi muž usporene spremotozoide da li vi znate šta je za to najbolje da li to veliki problem hvala

  1. Najbolje da dodjete na konsultaciju sa suprugom kod urologa i ginekologa, kako bi se tačnije utrvrdilo o čemu se radi.

 13. Sladja vujacic:

  Poslednja menstruacija mi je bila 21.decembra..ali sam pod terapijom bila od 26.decembra i koristila macmiror ,onda imala pauzu i imala nezasticen sexualni odnos 05.01.2015.Od tog istog dana pijem orvagil ..to mi je bio 16 dan od ciklusa,da li je moguca trudnoca?S obzirom da sam dugo bila pod antibioticima?

  1. Antibiotici ne sprečavaju trudnoću (ne deluju kao kontraceptivi). Ukoliko mestruacija izostane, obavezno uradite test na trudnoću.

 14. Ana:

  Prvi dan menstruacije mi je bio 19.11. Obicno pocinju na 25 dana. 14-og dana ciklusa, sam imala rizican odnos. Danas, tj. 20-og dana ciklusa mi se pojavilo jako maleno krvarenje koje je potom stalo. Da li postoji mogucnost trudnoce? Inace pre svake menstruacije imam glavobole, bolove u stomaku, sada samo tup bol u donjem delu stomaka.

  1. Postoji mogućnost trudnoće. Ukoliko vam menstruacija bude kasnila predlažem da uradite test na trudnoću.

 15. Andrea:

  Dobijam uglavnom na 28mi dan. Poslednja menatruacija mi je pocela 26.12.2014. Imala sam rizican odnos 04.01.2015. Da li postoji sansa za trudnocom? Postala sam gadljiva i cesto mi je muka.

  1. Postoji mogućnost trudnoće. Ukoliko vam menstruacija bude ne dođe na vreme, uradite nest na trudnoću. Inače je rano (u slučaju da je došlo do oplodnje) da vam bude muka ili gađenje od trudnoće.

 16. Milica:

  Poslednju mens sam imala 23.12.2014,rizican odnos sam imala 16.01.2015.Popila sam konc. pilulu u roku od 3 sata,medjutim nisam imala nikakva ne zeljena dejstva kako pise u uputstvu.Da li je moguca trudnoca?Hvala!

  1. Neželjena dejstva ne znači da pilula nije efektivna. Neko ima neželjena dejstva a neko ne. (Pretpostavljam da ste popili pilulu za dan posle).

 17. Teodora:

  Prvi dan poslednje menstruacije mi je 3.12.,ciklus mi je redovan na 31 dan, imala sam odnos bez zaštite 14. uveče, da li je moguća trudnoća?

  1. Pri svakom odnosu bez zaštite postoji mogućnost trudnoće.

 18. Nina:

  Menstruacije su mi uredne, na svakih 28-29 dana, i po tome bi trebalo da su mi kalendarski plodni dani poslije 11 dana od prvog dana ciklusa, medjutim posto vec 4 mjeseca pokusavam da ostanem trudna a nista se ne desava pocela sam koristiti maybe baby testove za plodne dane i oni ne pokazuju ovulaciju u tom periodu.

  1. Probajte da koristite maybe baby svaki dan kako bi videli da li pokazuje plodne dane u nekom drugom periodu. Takođe maybe baby nije 100 posto sigurna metoda za određivanje ovulacije.

   1. Ivana:

    Poslednju menstruaciju sam imala 21.01.2015,Dobijam redovno 23-25.dan. Odnos sam imala 28.01.2015.Da li ima sanse za zacecem?

 19. Slavica:

  Vec određeno vrijeme imam smedji ischedak za vrijeme ovulacije, kada sam bila kod ginekologa rekao mi je da je to normalno između 11 i 16 dana ciklusa. Danas sam imala oskudno krvarenje na najplodniji dan. Menstruaciju dobijam na 31 dan zadnja menstruacija mi je zavrsila 13.1. Inace pokusavam ostati u drugom stanju. Da li imam razloga za brigu?

  1. Pročitajte odgovor na pitanje Marije na istoj ovoj stranici.

 20. Jovana:

  Imala sam menstruaciju 04.01.2015. a rizican odnos 20.01. Dobijam redovno 26-27. dan. Da li ima sanse za zacecem?

  1. Da. Svaki rizičan odnos nosi rizik za začećem a naročito ako je oko sredine ciklusa a menstruacije su redovne.

 21. Dino:

  Imao sam odnos 23.01. njoj su vec kasnile 4 dana a sada joj(30.01) kasne 11 dana. Bez zastite odnos, ali nisam svrsio, moguce da je samo kapljice izasla kao i inace prije svrsavanja. Dali su moguce sanse?

  1. Ukoliko kasni menstruacija u svakom slučaju savetujem da uradi test na trudnoću (betaHCG).

 22. Milena:

  Postovani,
  Prvi dan poslednje menstruacije mi je bio 9. januara, a ciljanu oplodnju sa partnerom imala sam 22.,23., 25. i 26. januara. Da li postoji mogucnost zaceca? Unapred hvala.

  1. Poštovana Milena, mogućnost u svakom slučaju postoji. Ukoliko ne dođe savetujem da se javite ginekologu kako bi se uradio spermogram, i folikulometrija kao prvi korak.

 23. Stefan:

  Da li je moguca oplodnja 3-4 dana pre menstrualnog ciklusa?

  1. Moguća je, međutim ukoliko je bila mentruacija, trebalo bi sve da bude ok.

 24. Milica:

  da li je moguce da se ovulacija javi tokom menstruacije?

  1. Kod žena koje imaju redovne mentruacije – izuzetno je mala verovatnoća. Kod žena koje imaju veoma neredovne menstruacije, postoji mogućnost ovulacije tokom krvarenja za koje se veruje da je menstrualno.

 25. Ivana:

  Kada treba otprilike da uradim test na trudnocu, odnos sam imala 28. i 30.1. 2015, a menst. posljednju 21.1.2015. ( Duzina ciklusa je 23 – 25dana). Da li su mi plodni dani bili u to vrijeme? Vec neko vrijeme pokusavam da ostanem u drugom stanju ali bezuspjesno!

  1. Maca bakic:

   Dali je moguca oplodnja posle jednog dana od menst.

   1. Prilikom svakog nezaštićenog odnosa postoji sansa da se zatrudni, u slučaju da su ciklusi redovni, šansa je mala.

 26. Vlada:

  Postovani,

  Imao sam odnos sa devojkom 21.11. To je bio 5i dan ciklusa. Znaci pocetak menstruacije je bio 17.11. Koristili smo kondom kao zastitu,ali je pukao. Popila je escapell oko 30h nakon odnosa. Inace menstruacije su joj bile redovne na 28 dana i trajale oko 4-5dana.
  Ona je pored toga ostala u drugom stanju pa me zanima da li postoji mogucnost da nisam otac deteta. Imala je blago krvarenje dva dana – 3 dana nakon pilule.

  1. Na žalost utvrđivanje očistva se ne može odrediti verovatnoćom trudnoće na osnovu dana ciklusa. Odgovor na vaše pitanje može dati genetska analiza.

 27. Tamara:

  Dobar dan, imala sam nezasticen odnos sa deckom prvog dana menstruacije. Zanima me koliko dugo mogu da prezive spermatozoidi unutra, da li postoji sansa da zatrudnim i da li da popijem tabletu „za dan posle“ ?
  Hvala unapred.

  1. Kao sto pise u tekstu, mogu da prezive do 5 dana (u proseku 3). Prilikom svakog nezaštićenog odnosa postoji sansa da se zatrudni, u vašem slučaju ako su ciklusi redovni, šansa je mala.

 28. Taca:

  Dobar dan,imam pitanje za vas.Poslednji put sam dobila 19.01. i trajalo mi je do 25.Rizican odnos sa momkom imala sam 26.Bez zastite, posle 7 dana nakon odnosa pojavio mi se smedji iscedak koji je trajao 4 dana bilo ga je jako malo,nakon toga sutradan sam otisla kod ginekologa,uplaseci se trudnoce.Konstaovala mi je da nije trudnoca u pitanju nego intermenstrualno krvarenje.Uradila sam i test na trudnocu pre 3 dana i bio je negativan.Ciklusi su mi redovni a danas je drugi dan kako mi kasni.Pa me zanima da li ima razloga da brinem.Kod gineologa uradila sam UZV sondom.Medjutim ja sam posle razmisljala mozda doktorka ne moze da vidi jer je proslo samo 10 dana nakon odnosa.Hvala

  1. Ukoliko bi bilo eventualne trudnoće ne bi mogla da se vidi na ultrazvuku u to vreme. Ponovite test na trudnoću.

 29. Mara:

  Imala sam odnose 19. 02. a dobila mestruaciju 20. 02. Zanima me da li je moguce da se kasnije ustanovi trudnoca? Hvala.

 30. SUZAN:

  Kazite mi da li je moguce da zatrudnim ako imam odnos bez zastite dan ili dva pre menstruacije? Inace menstruacije su mi redovne (svakoh 25-26 dana i ne traju duze od 4 dana) ali me zanima da li ako posle odnosa dan pre menstuacije redovno dobijem znaci da nisam ostala u drugom stanju ili moram da cekam sledeci ciklus da bi bila sigurna?
  Hvala unapred :)

  1. Ne znači da niste ostali u drugom stanju ali je šansa mala. Sačekajte sledeći ciklus i ukoliko bude izostao – uradite test na trudnoću.

 31. Tonka:

  Vec godinu dana radimo na djetetu.
  Al neide nikako
  Sad mi je menzis dosao 18.2. Curia mi dan ipo kasnije skoro nista a cetvrti dan mi je ostajalo smeckasto

  Glava me zadnja 2-3 dana boli osjecam neki pritisak
  Leda su me isto pocela boliti i uzasno mi se spava..
  Danas sam oko 16h napravila test za trudnocu i negativan je..
  Ako nisam trudna zasto iman sve te sintome i dali mi je sad plodni dan 3.3. Tj.najplodniji
  Stin da mi menzis varira od 25 do 28 dana

  1. To su opšti simptomi koji nisu eksluzivni za trudnoću. Ukoliko ne možete da zatrudnite već godinu dana, potrebno je da potražite savet ginekologa.

 32. Jelena:

  Dobar dan, prvi dan poslednje menstrucije bio je 30.01.2015, od 5 do 6 dana traje, neredovna mi je menstrucija, zna da kasni i do 40-45 dana. 24.02.2015 sam imala rizican odnos pa me zanima obzirom na neredovni ciklus postoji li sansa za zacecem? Unapred hvala na odgovoru.

  1. I pored neredovnih ciklusa postoji šansa za trudnoćom.

 33. Brana:

  menstruaciju sam imala 17.02.2015.redovno imam na 28 dan,da li je 25.02.2015 plodni dan..znaci tri dana posle zavrsetka ciklisa?

  1. Prema Vašem ciklusu plodni dani bi počeli 26.02.2015. Međutim odnos je bio jako blisko, tako da ukoliko izostane menstruacija uradite test na trudnoću.

 34. Irena:

  Da li postoji mogucnost trudnoce posle menstruacije? Posle prwog dana menstruacije imala sam 5 dana nezasticen odnos. Molim za odgowor

 35. Jovan:

  Poštovani, djevojka inače ima menstruaciju svakog 10-og u mjesecu, zadnji put je kasnila i dobila je 20-og. Imali smo odnos 26-og, tokom kojeg je pukao kondom. Kolike su šanse za trudnoću? Hvala

 36. Milica:

  Zanima me dali je moguce ostati u drugom stanju dan pred menstruaciju a ciklus je redovan na 25,26 dana?

  1. Prilikom svakog nezaštićenog odnosa postoji sansa da se zatrudni, u slučaju da su ciklusi redovni, šansa je mala.

   1. SUZAN:

    zanima me da li ako posle odnosa dan pre menstuacije redovno dobijem znaci da nisam ostala u drugom stanju ili moram da cekam sledeci ciklus da bi bila sigurna?

    1. Morate da sačekate sledeći ciklus.

 37. Emina:

  hocu da zatrudnim vec 6 mes ali menstruaciju sam imala 14 01.18.02 treba mi savet

  1. Šest meseci nije tako dug period. Smatra se da do godinu dana nezaštićenih odnosa spada u normalan period. Ukoliko Vam se ipak žuri, obratite se ginekologu.

 38. Eda:

  Postovani, nezasticeni odnos je bio 09.02. a 11.02. sam dobila menstruaciju tj ako je to bila menstruacija iako je bilo vrijeme da je dobijem jer je bila dosta oskudnija I trajala krace .Da li postoji mogucnost zaceca?

  1. Ukoliko je to bila zaista menstruacija, šansa je mala. Pročitajte više ovde.

 39. Mila:

  Mestraciju sam dobila 3.2 pa 22 .2 dali je moguce da zatrudnim.

  1. Zavisi od mnogo faktora. Da li su vam ciklusi obično tako kratki?

   1. Mila:

    NE NIJE OBICNO MI BUDE 3 DO 5 DANA PRE ILI POSLE

    1. Mila:

     Dali je moguce za trudnocu

     1. Uradite betaHCG iz krvi.

 40. Amela:

  Zdravo imala sam men. 23.2.2015
  mozetel mi rec kad su mi plodni dani
  jer duze vrije pokusavam ostati u drugom
  stanju al neide.
  Menstruacije su mi redovne.
  I jeli moguce dobivat men.preko
  trudnoce.
  Hvala

  1. Pročitajte tekst kako se određuju plodni dani. Potrebno je da se zna koliko vam traje ciklus. Imajte u vidu da postoje i drugi razlozi zbog kojih se ne ostaje u drugom stanju.

 41. Ceca:

  Postovani, juce mi je bio poslednji dan menstruacije, zadnjih nekoliko dana sam imala nezasticen odnos, ukljucujuci i danas. Kolike su sanse za trudnocom?

  1. Šanse za trudnoćom postoje pri svakom nezaštićenom odnosu. Možete više o tome pročitati ovde

 42. Natasa:

  pozz .. Dali je moguce ostati u drugom stanju ako imate rizican odnos pet dana pred ciklus ?

 43. Nina:

  zdravo imam problem sa neredovnom menstruacijom dali je problem nemogu da zatrudnim

  1. Da, to je problem. Obratite se ginekologu kako bi se utvrdio razlog neregularnog ciklusa.

 44. Nina:

  da, cula sam da caj marulja ili macina trava pomaze za neredovnu menstruaciju dali vi znate nesto o tome. hvala

 45. Ankaa:

  Prestala sam sa pilulama za kontracepciju 3.februara i 12. i 13. imala nezasticene odnose sa deckom,ali on nije ejakulirao u meni. Ja sam 14.popila pilulu za dan posle,medjutim imali smo jos jednom odnos bez zastite 4-5 dana pre menstruacije,isto nije svrsio u meni. Menstruaciju sam dobila 6.marta,tacno posle 28 dana. Od 14.februara do 9.marta sam uradila 4 testa i svi su pokazali negativno,jedan sam cak radila posle menstruacije. Da li postoji mogucnost da sam trudna,jer imam mucninu i bol u grudima,takodje su otecene i stomak mi je naduven stalno? hvala unapred…

  1. Ne bi trebalo da bude trudnoće. Ukoliko se ipak plašite, uradite betaHCG iz krvi.

 46. Jelena s.:

  Postovanje; molim da mi odgovorite-menstruacije imam redovno. I kad se zavrse a traju oko 4 dana.dan bude posle cist a onda mi se 6,7 dan pojavi sukrvica pracena sa bolovima kao pred menzes. To traje 2-3 dana.i prestane. Unapred hvala

  1. Poštovana Jelena, koje je Vaše pitanje?

 47. Nina:

  pozz..da li mogu ostati o drugom stanju iako mi je menstruacija na 35 dana

  1. Normalni menstrualni ciklus traje između 21 i 35 dana, tako da sa te strane ne bi trebalo da imate problema.

 48. Suzana:

  Prvi dan zadnje menstruacije sam imala 4.02 a odnos nezasticen 27.02.Kasni mi zadnja menstruacija.Da li postoji mogucnost da sam trudna.Ovo nije prvi put da imam neradovnu menstruaciju.Hvala

  1. Da, postoji. Uradite test na trudnoću.

  2. Suzana:

   Negativan je.Da li treba da posjetim ginekologa?

   1. Sačekajte nekoliko dana. Ukoliko ne dobijete menstruaciju, posetite ginekologa.

 49. Nina:

  da.ali ja vec 5 god..nemogu da zatrudnim imislim da je menstruacija na 35 dana uzrok mog neostvarenja svude sam bila i nista

  1. Poštovana Nina, postoji mnogo razloga zbog čega ne dolazi do trudnoće. Pet godina nije mali period. Savetujem da se Vi i partner obratite ginekologu kako bi počeli sa rešavanjem tog problema.

 50. Ivanna:

  Postovani,

  Menstrualni ciklus mi traje od 28-30 dana, imam redovne menstruacije i uredan hormonalni status. Pri folikulometriji, vodeci folikul se pojavio 10og dana mc, 12og dana je bio velicine 20×12,5,a vec 14og dana je pukao (UZ je vrsen kasno uvece, pa doktor nije video pri kojoj je velicini pukao, ustanovio je samo da postoji tecnost u jajniku). Doktor mi je rekao da je neobicno da se ceo proces odigra za samo 4 dana. Molim vas za Vase misljenje. Srdacan pozdrav.

  1. Naravno da je moguće. Vodeći folikul je lepo narastao i imali ste ovulaciju tačno kad je i trebalo (oko 14 dana – sredina ciklusa).

 51. Danijela:

  Poštovani
  Imala sam menstruaciju 19.12.014
  Sledeća je 24.1.015
  Zatim 17.2.015
  I ovog meseca 16.3.015
  U proseku krvarenje traje 5-6 dana.
  Molim za savet :zanima me kad su mi plodni dani od kad do kad?jer pokušavam da zatrudni i treba mi stručna pomoć. Hvala

  1. Preporučujem da uradite folikulometriju, kako bi se utvrdilo kada imate ovulaciju i kada su Vam plodni dani.

 52. Aldina:

  Cao. Imala sam odnos sa momkom i odmah 2 sata nakon toga,dobila sam menstruaciju. Da li je moguće da sam trudna ako nije svrsio u mene ?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>