Da li ste u potpunosti iskreni kada odete kod doktora ili radije nešto prećutite?

Baby: Trudim se da budem sto iskrenija:))))
PETROVIC DALIBORKA: Naravno da sam iskrena. Od mene zavisi koliko ce doktor otkriti pravu dijagnozu. jako je bitno sve simptome sto tacnije objasniti da ne bi bilo greske u lijecenju.
Leni: Nema smisla nista precutiti,jer je tada jos gore.Iskrena sam uvijek kad idem kod doktora.Sama se neznam izljeciti ako bilo sta iskrsne, a oni su tu da nam pomognu!!
Biljana: Uvek sto posto iskrena jer zasto precutati nesto?Jer od tog nesto moze ispasti svasta po tebe..
Tamara: Uvek sam iskrena. I mrzim ako nesto zaboravim da kazem, jer smatram da je sve vazno.
Deni: Uvek sam iskrena. Cak umem da "davim" sa previse detalja 🙂 I uvek mislim da sam nesto zaboravila da kazem ili pitam…
sladja: naravno dasam iskrena interesujume mnoga pitanja nekad i dosadna budem doktoru
Tanja: Zivim u malom fardu. tamo lazem , a kad odem kod doktora u Beogradu sam iskrena
Biljana: Maximalno iskrena. U pitanju je lecenje steriliteta tako da sam uvek max iskrena. i da nije toga, mislim da je iskrenost neophodna
Sanja: Jesam. Kako da mi pomogne ako nesto sakrijem?
SANDRA: UVEK SAM ISKRENA
Hana: Iskrena sam. Na kraju krajeva, zato i jesam kod lekara – da mi pomogne. A kako moze da mi pomogne, ako ne zna sta mi je?
jaki: veoma retko idem ginekologu-greshka-to znam i sama,ali…kada odem onda sam iskrena
Ana: Uvek sam iskrena. Lekar je tu da mi pomogne, a to je nemoguce ako bilo sta precutim :-))
milenija: Iskrena sam , ali cu sve ispricati samo kada osetim da je doktor zaista raspolozen da me cuje, sto cesto nije slucaj. Doktori najcesce polaze od toga da unapred sve znaju, i cesto nisu raspolozeni da cuju pacijenta u potpunosti /u drzavnim ordinacijama/. Imala sam 30 god. kada sam od mog ginekologa dobila hormonsku terapiju za klimaks i naravno zaglavila u bolnici, gde su se ginekolozi hvatali za glavu kada su culi sta mi je dato kao terapija. Prezivela sam, ali sa trajnim, laksim posledicama. Zato sada idem bar kod 2-3 lekara pre nego sto pocnem sa koriscenjem bilo kakve terapije.
marry: zelim da budem u potpunosti iskrena, ali mi pristup pojedinih doktora to prosto ne dozvoljava. Mozda zbog njihove nezainteresovanosti, ili zbog predpasuda… Sem toga, moram da priznam da sam cesce dolazila u kontakt sa dobrim i odgovornim lekarima, koji su u principu bili vise zaiteresovani za mene, nego i ja sama. Tada sam apsolutno iskrena, "pa sta bude – da bude".
snezana: trebalo bi uvek biti iskren iz razoga ako postoji neki ginekoloski problem.Taj problem je resiv ukoliko pacijentkinja bude iskrena
jelena m: uvek sam iskrena jer je to najbolje,u mom interesu je da doktoru ispricam onako kako jeste a ne da izostavim neke detalje za koje mislis da su nebitni a ustvari su jako bitni. to je najvaznije u trudnoci jer nekad ti zivot od toga zavisi
Zlata: Cemu odlazak doktoru ako se nesto krije? Uvek se trudim da ne zaboravim sve sto sam htela da pitam i kazem, ali moram priznati da nezainteresovanost doktora moze veoma lose uticati na veliki broj ljudi, sto je, na zalost, cest slucaj.
tanja: Naravno da sam iskrena. Najiskrenija sam sa ljudima koji me leče. Kako inače da očekujem pomoć od njih?
milica: pa trudim se
Jelena: Nazalost do skoro sam retko isla kod ginekola ali sa sebe naterala da se vise posvetim svom zdravlju i njegovom ocuvanju, tako da sam potpuno otvorena sa svojim ginekologo , jer sam prestravljena podacima koliko zena obole od karcinoma materice ili dojke a sasvim je jasno da bi se izlecile da su samo redovno isle na kontrolu, Zato zasto rizikovati!
mirjana: uvek jer mi je tako sigurnije i bolje da zna sve i da bi znao sta treba preduzeti.i osecam se sigurnijom
mirjana: da uvek pogotovo sa doktorom koji me leci treba da znaju sve da bi znali i bili sigurniji u to sto rade……..
silvija: naravno,ukoliko su lekari dobre volje da saslusaju pacijentkinje ,cast izuzetcima
kaca: uvek sve kazem doktoru jer neke stvari on bolje zna od mene.i najmanja sitnica moze da mi ugrozi bebu a zbog svog ponosa ili sramote ja necu da rizikujem
nikolina: uvijek sve kazem sto me muci i treba da doktor sve zna koji me ljeci da bi mogao mi pomoc u izljecenj sto boljem i efikasnijem.
gabriela: Uvek,jer mi je tako sigurnije. A sada imam ja pitanje za vas:Imam esheriju coli,reci te mi ,molim vas,da li sa tom bolescu se moze ostati u drugom stanju.Moram da nagovestim da imam 38 god.i jos nemam decu.Udata sam i zelimo dete…sta da radim? Hvala sto ste me saslusali. Gabriela
zoka: najvaznije je sve ispricati,kako bi i dosli sto pre do ozdravljenja nema straha,ni sramote,zdravlje je najvaznije
Mima: Definitivno doktorke, nekako su emotivnije i bliskije, a u mom slucaju to je bilo presudno da se odlucim za hirurga koji ce me operisati, s obzirom da je situacija bila ozbiljna, benigni tumor i uklanjanje jajnika. Muski doktori su bili mentalno grublji po principu sve cemo mi to da ti odsecemo, a doktorke su bile optimisticnije i stalozenije i uzele su u obzir da tek treba da imam male bebe:). Sve u svemu slazem se da je strucnjak strucnjak , ma kog pola bio ali je nekada pri odabiru i odluci bitan i stav doktora kome prepustas da brine o necemu najbitnijem na svetu tvom reproduktivnom zdravlju i najlepsem , novom zivotu koju donosis na ovaj svet.:)
T a t j a n a: DA!
Mara: INaravno iskrenost je nezaobilazna jer zasto onda ici kod doktora.Treba sto vise detalja saopstiti doktoru da bi se lakse utvrdila dijagnoza i onda je problem rijesen.
Goca: Mislim da to najviše zavisi od lekara i njegovog pristupa pacijentu. Ja se uvek trudim da ne izostavim ni jedan detalj i da sve kažem, ali sam se zbog toga par puta našla u situaciji da me lekar ne sluša ili da mene okrivi zbog nečega što mi se dešava. Ne sviđa mi se što su lekari jako sujetni, tako da nikada ne mogu da priznaju svoje greške. Ja sam promenila svoju lekarku ginekologa, zato što mi je prepisala kontraceptivne pilule, a nije me pitala da li koristim neke druge lekove (inače naša komunikacija je od starta bila minimalna, jer me je ona uvek prekidala, kao da ništa od onoga što sam joj govorila nije bitno). Tada sam bila na terapiji kortikosteroidima i beta blokatorima, koji su kontraindikovani sa oralnim kontraceptivima, tako da sam bila užasnuta njenim postupkom. Naravno da joj nije palo na pamet da prizna grešku, tako da nikada više nisam otišla kod te lekarke.

Leave a Reply

Required fields are marked

Zakažite