Zakažite pregled online

Plodni dani

Plodni dani predstaljaju period u menstrualnom ciklusu žene kada je verovatnoća začeća najveća. Tokom ciklusa jajnik oslobadja jajnu ćeliju koja je spremna za oplodjenje i taj proces se naziva ovulacija. Da bi odredili kada su plodni dani potrebno je da bliže pogledamo ženski menstrualni ciklus.

Menstrualni ciklus je period izmedju dva menstrualna krvarenja. Menstrualni ciklus u proseku traje 28 dana ali je taj period različit i može da traje negde između 24 i 35 dana. Ciklus možemo podeliti u dva dela- pre ovulacije i posle ovulacije. Prvi dan menstruacije se računa kao prvi dan ciklusa.
Duzina perioda pre ovulacije a samim tim i dužina ciklusa jako varira. Međutim period posle ovulacije je skoro uvek iste duzine: nekim ženama traje 12, nekim 16 ali je prosek 14 dana. Uzimajući u obzir da oslobodjena jajna ćelija zivi od 12 do 24 časa i da spermatozoidi mogu da prezive unutar žene do 5 dana (u proseku 3)- najplodniji period je oko 5 dana pre ovulacije i 1 do 2 dana posle ovulacije tj pošto se ovulacija odigrava oko 14 dana pre menstruacije- najplodniji period je od devetnaestog dana pre sledeće menstruacije pa do sve do desetog dana pre menstruacije.

Ukoliko želite sa tačnošću da odredite da li dolazi do ovulacije i kada, potrebno je uradite folikulometriju. To je serija ultrazvučnih pregleda u različitim fazama ciklusa, kojima je moguće odrediti da li i koliko folikula rastu, da li je i kada doslo do ovulacije kako bi se preciznije fokusirali ka postizanju trudnoće.

Parovi koji prate menstrualni ciklus i izbegavaju plodne dane kao jedinu vrstu kontracepcije često pogresno misle da period traje tačno 28 dana i da ovulacija nastupa tačno 14 dana od početka menstruacije. Takav stav često dovodi do neželjene trudnoće.

Za kraj još treba skrenuti pažnju da nije svako krvarenje menstrualno krvarenje, da period ne traje tačno 28 dana kod većine žena i da je veoma teško tačno odrediti kada će se dogoditi ovulacija. Zbog svega navedenog ako ne zelite trudnoću preporučujemo da obavezno koristite neki drugi vid kontracepcije.

Pratite stranicu i komentarišite na INSTAGRAMUNezaštićen seksualni odnos! Instagram

Da li mogu da zatrudnim ako imam menstruaciju?

Poštovani, zbog velikog broja pitanja i veličine stranice, molimo Vas da pitanja postavljate na forumu klikom na ovaj link. Komentari na ovoj stranici su isključeni.

Plodni dani
3.6 (72.56%) Glasalo: 242
 1. Dejan:

  Moželi žena neprobijenog himena zatrudniti?

  1. Moguće je. I intaktni(neprobijeni) himen omogućava prolaz fluida, tako da je moguć prolaz semena a samim tim i trudnoća.

   1. ANA:

    da li je moguce da sam trudna ako smo probali dan ili dva poslije plodnih dana?

  2. Marija:

   Zelela bih da vas pitam da li mogu ostati u drugom stanju,ako nemam redovnu menstruaciju. Imam svaki drugi mesec menstruaciju,a pokusavam vec godinu dana ostati u drugom stanju. Molim za odgovor. Hvala.

   1. Možete. Iako su neredovne menstruacije, moguće je da imate ovulaciju i da zatrudnite. Ipak trebalo bi da se konsultujete sa ginekologom kao bi se utrvdio razlog neredovnih menstruacija, kao i zbog toga sto je godinu dana dovoljno dug period da bi se javili lekaru.

 2. Viktor:

  dobila sam 31.10.2014 menstruacija mi je trajala 3 dana i danas se završava kad su mi PLODNI DANI HVALA

  1. Zavisi od toga koliko Vam traje ciklus. Pročitajte u tekstu kako se izračunava.

 3. Marija:

  Vec nekoliko meseci javlja mi se krvarenje u sredini ciklusa koje nije obilno ali je nekako tamno i gusto kao da ima neke ‘ljuske’ i traje nekoliko dana?Da li je to opasno i zasto se javlja?Hvala.

  1. To se naziva ovulatorno ili intermenstrualno krvarenje. Javlja se zbog pada estrogena u trenutku ovulacije i najčešće se javlja kod žena koje upotrebljavaju oralnu kontracepciju. Ukoliko su Vam ciklusi redovni a krvarenje je oskudno i traje kratko nemate razloga za brigu. Ako ste ipak zabrinuti ili je krvarenje obilnije, obavezno idite na pregled kod ginekologa.

 4. Sladjana:

  ciklus mi je krenuo 19 a završio se 24 da li sam bila plodna 25tog i 26tog? Unapred hvala značilo bi mi kada

  1. Ukoliko su ciklusi redovni, poslednja menstruacija je bila kao i prethodne, mala je verovatnoća.

 5. Sneza:

  Prvog dana menstruacije imala sam rizican odnos nakon toga menstruacija je stala sta se desava? Unapred hvala

  1. Najverovatnije odnos i menstruacija nisu povezani, ali je potreban ultrazvuk zbog menstruacije i brisevi zbog rizicnog odnosa.

 6. Ana:

  Menstruaciju imam u proseku na 25 dana. Prvi dan poslednje menstruacije sam imala 24.11., da li postoji mogucnost da je 2.12. plodni dan?

  1. Da, postoji. Pazljivo pročitajte tekst.

 7. Dijana:

  Duzi vremenski period pokusavam da ostanem u drugom stanju vec imam jedno dete sad sam u plodnim danima, i 8 mi se poe odnosa pojavilo nesto roze…dan ovulacije mi je 9..pa mi treba savet.. unapred zahvalna

  1. To moze da bude intermenstrualno krvarenje, moze da bude neka promena na grlicu ili sto je najverovatnije neka mala povreda vagine ili vulve kao posledica odnosa. Najbolje da dodjete na pregled kako bi se video uzrok i tacno utvrdilo da li je bilo ovulacije.
   Pozdrav

 8. Sandra:

  Neredovne su mi menstruacije,pre jesu bile,cak sam jednom trebala da dobijem 23 sept.pa sam posle 4 nov.duzi vremenski period pokusavam da ostanem u drugom stanju,pa sam mislila da sam trudna ali tad sam dobila i trajalo mi je do 6 nov.uradila sam test i bio je negativan…Zanima me da li moze u nekom slucaju da plodni dan bude dan posle menstruacije ili bas taj dan kad prestaje?? Hvala unapred

  1. Jako teško može da se zatrudni posle menstrucije. Savet da se javite ginekologu kako bi pomogli da zatrudnite.

   1. Sandra:

    Hvala vam.

 9. Dina:

  postovani, ciklusi mi se krecu od 25-31 dan.zadnja menstruacija je bila 17.12, a odnis 20.12 tad je bilo jos par kapljica krvi, nisam sugurna da li je doslo do ejak da li postoji ikakav razlog za zabrinutost?.

  1. Ukoliko je odnos bio bez korišćenja kontracepcije uvek postoji mogućnost da zatrudnite. Naravno verovatnoća je manja odmah posle menstruacije nego u periodu kada su plodni dani.

 10. Dragana:

  Prosli mesec sam dobila 14.11 i plodni su mi bili 26,imala sam odnos..i kalendar mi pokazuje da treba da dobijem 12.12 i uradila sam test i bio je negativan, i dobila sam 18.12 , na 34 dan…. zasto ne mogu da ostanem trudna? pokusavam vec 5 meseci i nista… da li mi mozete reci kada mi je sledeci naj plodniji dan? pratim kalendar, i kada su mi plodni ali nista..sada sam pocela da malo trazim savet drugih.. Hvala unapred..

  1. Poštovana Dragana, do godinu dana bez kontraceptiva sa redovnim odnosima se smatra normalan period u kome bi trebalo da se ostane u drugom stanju. Ukoliko su ciklusi neredovni, kalendar plodnih dana nije pouzdan. U tom slučaju trebalo bi ultrazvučno odrediti kada je ovulacija.
   Srdačan pozdrav.

 11. Mina:

  A zanima me meni je menzes svako 28 dana kada su mi plodni dani jer 4 i po godine ne zanosim

  1. Postovana Mina,  najplodniji period je od devetnaestog dana pre sledeće menstruacije pa do sve do desetog dana pre menstruacije. U vašem slučaju – od 9tog do 18tog dana od početka menstruacije.

 12. Mina:

  Ima mi muž usporene spremotozoide da li vi znate šta je za to najbolje da li to veliki problem hvala

  1. Najbolje da dodjete na konsultaciju sa suprugom kod urologa i ginekologa, kako bi se tačnije utrvrdilo o čemu se radi.

 13. Sladja vujacic:

  Poslednja menstruacija mi je bila 21.decembra..ali sam pod terapijom bila od 26.decembra i koristila macmiror ,onda imala pauzu i imala nezasticen sexualni odnos 05.01.2015.Od tog istog dana pijem orvagil ..to mi je bio 16 dan od ciklusa,da li je moguca trudnoca?S obzirom da sam dugo bila pod antibioticima?

  1. Antibiotici ne sprečavaju trudnoću (ne deluju kao kontraceptivi). Ukoliko mestruacija izostane, obavezno uradite test na trudnoću.

 14. Ana:

  Prvi dan menstruacije mi je bio 19.11. Obicno pocinju na 25 dana. 14-og dana ciklusa, sam imala rizican odnos. Danas, tj. 20-og dana ciklusa mi se pojavilo jako maleno krvarenje koje je potom stalo. Da li postoji mogucnost trudnoce? Inace pre svake menstruacije imam glavobole, bolove u stomaku, sada samo tup bol u donjem delu stomaka.

  1. Postoji mogućnost trudnoće. Ukoliko vam menstruacija bude kasnila predlažem da uradite test na trudnoću.

 15. Andrea:

  Dobijam uglavnom na 28mi dan. Poslednja menatruacija mi je pocela 26.12.2014. Imala sam rizican odnos 04.01.2015. Da li postoji sansa za trudnocom? Postala sam gadljiva i cesto mi je muka.

  1. Postoji mogućnost trudnoće. Ukoliko vam menstruacija bude ne dođe na vreme, uradite nest na trudnoću. Inače je rano (u slučaju da je došlo do oplodnje) da vam bude muka ili gađenje od trudnoće.

 16. Milica:

  Poslednju mens sam imala 23.12.2014,rizican odnos sam imala 16.01.2015.Popila sam konc. pilulu u roku od 3 sata,medjutim nisam imala nikakva ne zeljena dejstva kako pise u uputstvu.Da li je moguca trudnoca?Hvala!

  1. Neželjena dejstva ne znači da pilula nije efektivna. Neko ima neželjena dejstva a neko ne. (Pretpostavljam da ste popili pilulu za dan posle).

 17. Teodora:

  Prvi dan poslednje menstruacije mi je 3.12.,ciklus mi je redovan na 31 dan, imala sam odnos bez zaštite 14. uveče, da li je moguća trudnoća?

  1. Pri svakom odnosu bez zaštite postoji mogućnost trudnoće.

 18. Nina:

  Menstruacije su mi uredne, na svakih 28-29 dana, i po tome bi trebalo da su mi kalendarski plodni dani poslije 11 dana od prvog dana ciklusa, medjutim posto vec 4 mjeseca pokusavam da ostanem trudna a nista se ne desava pocela sam koristiti maybe baby testove za plodne dane i oni ne pokazuju ovulaciju u tom periodu.

  1. Probajte da koristite maybe baby svaki dan kako bi videli da li pokazuje plodne dane u nekom drugom periodu. Takođe maybe baby nije 100 posto sigurna metoda za određivanje ovulacije.

   1. Ivana:

    Poslednju menstruaciju sam imala 21.01.2015,Dobijam redovno 23-25.dan. Odnos sam imala 28.01.2015.Da li ima sanse za zacecem?

 19. Slavica:

  Vec određeno vrijeme imam smedji ischedak za vrijeme ovulacije, kada sam bila kod ginekologa rekao mi je da je to normalno između 11 i 16 dana ciklusa. Danas sam imala oskudno krvarenje na najplodniji dan. Menstruaciju dobijam na 31 dan zadnja menstruacija mi je zavrsila 13.1. Inace pokusavam ostati u drugom stanju. Da li imam razloga za brigu?

  1. Pročitajte odgovor na pitanje Marije na istoj ovoj stranici.

 20. Jovana:

  Imala sam menstruaciju 04.01.2015. a rizican odnos 20.01. Dobijam redovno 26-27. dan. Da li ima sanse za zacecem?

  1. Da. Svaki rizičan odnos nosi rizik za začećem a naročito ako je oko sredine ciklusa a menstruacije su redovne.

 21. Dino:

  Imao sam odnos 23.01. njoj su vec kasnile 4 dana a sada joj(30.01) kasne 11 dana. Bez zastite odnos, ali nisam svrsio, moguce da je samo kapljice izasla kao i inace prije svrsavanja. Dali su moguce sanse?

  1. Ukoliko kasni menstruacija u svakom slučaju savetujem da uradi test na trudnoću (betaHCG).

 22. Milena:

  Postovani,
  Prvi dan poslednje menstruacije mi je bio 9. januara, a ciljanu oplodnju sa partnerom imala sam 22.,23., 25. i 26. januara. Da li postoji mogucnost zaceca? Unapred hvala.

  1. Poštovana Milena, mogućnost u svakom slučaju postoji. Ukoliko ne dođe savetujem da se javite ginekologu kako bi se uradio spermogram, i folikulometrija kao prvi korak.

 23. Stefan:

  Da li je moguca oplodnja 3-4 dana pre menstrualnog ciklusa?

  1. Moguća je, međutim ukoliko je bila mentruacija, trebalo bi sve da bude ok.

   1. Nikola:

    Kolike su sanse za takvu oplodnju? I da li postoji mogucnost oplodnje ako sam ejakulirao van na vagini, posto je kondom ostao unutra kad sam ga izvadio, takodje 3-4 dana pred menstruacije?

    1. Šanse su svakako manje nego kad bi odnos bio u sredini ciklusa.

 24. Milica:

  da li je moguce da se ovulacija javi tokom menstruacije?

  1. Kod žena koje imaju redovne mentruacije – izuzetno je mala verovatnoća. Kod žena koje imaju veoma neredovne menstruacije, postoji mogućnost ovulacije tokom krvarenja za koje se veruje da je menstrualno.

 25. Ivana:

  Kada treba otprilike da uradim test na trudnocu, odnos sam imala 28. i 30.1. 2015, a menst. posljednju 21.1.2015. ( Duzina ciklusa je 23 – 25dana). Da li su mi plodni dani bili u to vrijeme? Vec neko vrijeme pokusavam da ostanem u drugom stanju ali bezuspjesno!

  1. Maca bakic:

   Dali je moguca oplodnja posle jednog dana od menst.

   1. Prilikom svakog nezaštićenog odnosa postoji sansa da se zatrudni, u slučaju da su ciklusi redovni, šansa je mala.

 26. Vlada:

  Postovani,

  Imao sam odnos sa devojkom 21.11. To je bio 5i dan ciklusa. Znaci pocetak menstruacije je bio 17.11. Koristili smo kondom kao zastitu,ali je pukao. Popila je escapell oko 30h nakon odnosa. Inace menstruacije su joj bile redovne na 28 dana i trajale oko 4-5dana.
  Ona je pored toga ostala u drugom stanju pa me zanima da li postoji mogucnost da nisam otac deteta. Imala je blago krvarenje dva dana – 3 dana nakon pilule.

  1. Na žalost utvrđivanje očistva se ne može odrediti verovatnoćom trudnoće na osnovu dana ciklusa. Odgovor na vaše pitanje može dati genetska analiza.

 27. Tamara:

  Dobar dan, imala sam nezasticen odnos sa deckom prvog dana menstruacije. Zanima me koliko dugo mogu da prezive spermatozoidi unutra, da li postoji sansa da zatrudnim i da li da popijem tabletu “za dan posle” ?
  Hvala unapred.

  1. Kao sto pise u tekstu, mogu da prezive do 5 dana (u proseku 3). Prilikom svakog nezaštićenog odnosa postoji sansa da se zatrudni, u vašem slučaju ako su ciklusi redovni, šansa je mala.

 28. Taca:

  Dobar dan,imam pitanje za vas.Poslednji put sam dobila 19.01. i trajalo mi je do 25.Rizican odnos sa momkom imala sam 26.Bez zastite, posle 7 dana nakon odnosa pojavio mi se smedji iscedak koji je trajao 4 dana bilo ga je jako malo,nakon toga sutradan sam otisla kod ginekologa,uplaseci se trudnoce.Konstaovala mi je da nije trudnoca u pitanju nego intermenstrualno krvarenje.Uradila sam i test na trudnocu pre 3 dana i bio je negativan.Ciklusi su mi redovni a danas je drugi dan kako mi kasni.Pa me zanima da li ima razloga da brinem.Kod gineologa uradila sam UZV sondom.Medjutim ja sam posle razmisljala mozda doktorka ne moze da vidi jer je proslo samo 10 dana nakon odnosa.Hvala

  1. Ukoliko bi bilo eventualne trudnoće ne bi mogla da se vidi na ultrazvuku u to vreme. Ponovite test na trudnoću.

 29. Mara:

  Imala sam odnose 19. 02. a dobila mestruaciju 20. 02. Zanima me da li je moguce da se kasnije ustanovi trudnoca? Hvala.

 30. SUZAN:

  Kazite mi da li je moguce da zatrudnim ako imam odnos bez zastite dan ili dva pre menstruacije? Inace menstruacije su mi redovne (svakoh 25-26 dana i ne traju duze od 4 dana) ali me zanima da li ako posle odnosa dan pre menstuacije redovno dobijem znaci da nisam ostala u drugom stanju ili moram da cekam sledeci ciklus da bi bila sigurna?
  Hvala unapred 🙂

  1. Ne znači da niste ostali u drugom stanju ali je šansa mala. Sačekajte sledeći ciklus i ukoliko bude izostao – uradite test na trudnoću.

 31. Tonka:

  Vec godinu dana radimo na djetetu.
  Al neide nikako
  Sad mi je menzis dosao 18.2. Curia mi dan ipo kasnije skoro nista a cetvrti dan mi je ostajalo smeckasto

  Glava me zadnja 2-3 dana boli osjecam neki pritisak
  Leda su me isto pocela boliti i uzasno mi se spava..
  Danas sam oko 16h napravila test za trudnocu i negativan je..
  Ako nisam trudna zasto iman sve te sintome i dali mi je sad plodni dan 3.3. Tj.najplodniji
  Stin da mi menzis varira od 25 do 28 dana

  1. To su opšti simptomi koji nisu eksluzivni za trudnoću. Ukoliko ne možete da zatrudnite već godinu dana, potrebno je da potražite savet ginekologa.

 32. Jelena:

  Dobar dan, prvi dan poslednje menstrucije bio je 30.01.2015, od 5 do 6 dana traje, neredovna mi je menstrucija, zna da kasni i do 40-45 dana. 24.02.2015 sam imala rizican odnos pa me zanima obzirom na neredovni ciklus postoji li sansa za zacecem? Unapred hvala na odgovoru.

  1. I pored neredovnih ciklusa postoji šansa za trudnoćom.

 33. Brana:

  menstruaciju sam imala 17.02.2015.redovno imam na 28 dan,da li je 25.02.2015 plodni dan..znaci tri dana posle zavrsetka ciklisa?

  1. Prema Vašem ciklusu plodni dani bi počeli 26.02.2015. Međutim odnos je bio jako blisko, tako da ukoliko izostane menstruacija uradite test na trudnoću.

 34. Irena:

  Da li postoji mogucnost trudnoce posle menstruacije? Posle prwog dana menstruacije imala sam 5 dana nezasticen odnos. Molim za odgowor

 35. Jovan:

  Poštovani, djevojka inače ima menstruaciju svakog 10-og u mjesecu, zadnji put je kasnila i dobila je 20-og. Imali smo odnos 26-og, tokom kojeg je pukao kondom. Kolike su šanse za trudnoću? Hvala

 36. Milica:

  Zanima me dali je moguce ostati u drugom stanju dan pred menstruaciju a ciklus je redovan na 25,26 dana?

  1. Prilikom svakog nezaštićenog odnosa postoji sansa da se zatrudni, u slučaju da su ciklusi redovni, šansa je mala.

   1. SUZAN:

    zanima me da li ako posle odnosa dan pre menstuacije redovno dobijem znaci da nisam ostala u drugom stanju ili moram da cekam sledeci ciklus da bi bila sigurna?

    1. Morate da sačekate sledeći ciklus.

 37. Emina:

  hocu da zatrudnim vec 6 mes ali menstruaciju sam imala 14 01.18.02 treba mi savet

  1. Šest meseci nije tako dug period. Smatra se da do godinu dana nezaštićenih odnosa spada u normalan period. Ukoliko Vam se ipak žuri, obratite se ginekologu.

 38. Eda:

  Postovani, nezasticeni odnos je bio 09.02. a 11.02. sam dobila menstruaciju tj ako je to bila menstruacija iako je bilo vrijeme da je dobijem jer je bila dosta oskudnija I trajala krace .Da li postoji mogucnost zaceca?

  1. Ukoliko je to bila zaista menstruacija, šansa je mala. Pročitajte više ovde.

 39. Mila:

  Mestraciju sam dobila 3.2 pa 22 .2 dali je moguce da zatrudnim.

  1. Zavisi od mnogo faktora. Da li su vam ciklusi obično tako kratki?

   1. Mila:

    NE NIJE OBICNO MI BUDE 3 DO 5 DANA PRE ILI POSLE

    1. Mila:

     Dali je moguce za trudnocu

     1. Uradite betaHCG iz krvi.

 40. Amela:

  Zdravo imala sam men. 23.2.2015
  mozetel mi rec kad su mi plodni dani
  jer duze vrije pokusavam ostati u drugom
  stanju al neide.
  Menstruacije su mi redovne.
  I jeli moguce dobivat men.preko
  trudnoce.
  Hvala

  1. Pročitajte tekst kako se određuju plodni dani. Potrebno je da se zna koliko vam traje ciklus. Imajte u vidu da postoje i drugi razlozi zbog kojih se ne ostaje u drugom stanju.

 41. Ceca:

  Postovani, juce mi je bio poslednji dan menstruacije, zadnjih nekoliko dana sam imala nezasticen odnos, ukljucujuci i danas. Kolike su sanse za trudnocom?

  1. Šanse za trudnoćom postoje pri svakom nezaštićenom odnosu. Možete više o tome pročitati ovde

 42. Natasa:

  pozz .. Dali je moguce ostati u drugom stanju ako imate rizican odnos pet dana pred ciklus ?

  1. Moguće je. Procitajte više o tome ovde

 43. Nina:

  zdravo imam problem sa neredovnom menstruacijom dali je problem nemogu da zatrudnim

  1. Da, to je problem. Obratite se ginekologu kako bi se utvrdio razlog neregularnog ciklusa.

 44. Nina:

  da, cula sam da caj marulja ili macina trava pomaze za neredovnu menstruaciju dali vi znate nesto o tome. hvala

 45. Ankaa:

  Prestala sam sa pilulama za kontracepciju 3.februara i 12. i 13. imala nezasticene odnose sa deckom,ali on nije ejakulirao u meni. Ja sam 14.popila pilulu za dan posle,medjutim imali smo jos jednom odnos bez zastite 4-5 dana pre menstruacije,isto nije svrsio u meni. Menstruaciju sam dobila 6.marta,tacno posle 28 dana. Od 14.februara do 9.marta sam uradila 4 testa i svi su pokazali negativno,jedan sam cak radila posle menstruacije. Da li postoji mogucnost da sam trudna,jer imam mucninu i bol u grudima,takodje su otecene i stomak mi je naduven stalno? hvala unapred…

  1. Ne bi trebalo da bude trudnoće. Ukoliko se ipak plašite, uradite betaHCG iz krvi.

 46. Jelena s.:

  Postovanje; molim da mi odgovorite-menstruacije imam redovno. I kad se zavrse a traju oko 4 dana.dan bude posle cist a onda mi se 6,7 dan pojavi sukrvica pracena sa bolovima kao pred menzes. To traje 2-3 dana.i prestane. Unapred hvala

  1. Poštovana Jelena, koje je Vaše pitanje?

 47. Nina:

  pozz..da li mogu ostati o drugom stanju iako mi je menstruacija na 35 dana

  1. Normalni menstrualni ciklus traje između 21 i 35 dana, tako da sa te strane ne bi trebalo da imate problema.

 48. Suzana:

  Prvi dan zadnje menstruacije sam imala 4.02 a odnos nezasticen 27.02.Kasni mi zadnja menstruacija.Da li postoji mogucnost da sam trudna.Ovo nije prvi put da imam neradovnu menstruaciju.Hvala

  1. Da, postoji. Uradite test na trudnoću.

  2. Suzana:

   Negativan je.Da li treba da posjetim ginekologa?

   1. Sačekajte nekoliko dana. Ukoliko ne dobijete menstruaciju, posetite ginekologa.

 49. Nina:

  da.ali ja vec 5 god..nemogu da zatrudnim imislim da je menstruacija na 35 dana uzrok mog neostvarenja svude sam bila i nista

  1. Poštovana Nina, postoji mnogo razloga zbog čega ne dolazi do trudnoće. Pet godina nije mali period. Savetujem da se Vi i partner obratite ginekologu kako bi počeli sa rešavanjem tog problema.

 50. Ivanna:

  Postovani,

  Menstrualni ciklus mi traje od 28-30 dana, imam redovne menstruacije i uredan hormonalni status. Pri folikulometriji, vodeci folikul se pojavio 10og dana mc, 12og dana je bio velicine 20×12,5,a vec 14og dana je pukao (UZ je vrsen kasno uvece, pa doktor nije video pri kojoj je velicini pukao, ustanovio je samo da postoji tecnost u jajniku). Doktor mi je rekao da je neobicno da se ceo proces odigra za samo 4 dana. Molim vas za Vase misljenje. Srdacan pozdrav.

  1. Naravno da je moguće. Vodeći folikul je lepo narastao i imali ste ovulaciju tačno kad je i trebalo (oko 14 dana – sredina ciklusa).

   1. Ivanna:

    Doktore, hvala najlepse na odgovoru!

 51. Danijela:

  Poštovani
  Imala sam menstruaciju 19.12.014
  Sledeća je 24.1.015
  Zatim 17.2.015
  I ovog meseca 16.3.015
  U proseku krvarenje traje 5-6 dana.
  Molim za savet :zanima me kad su mi plodni dani od kad do kad?jer pokušavam da zatrudni i treba mi stručna pomoć. Hvala

  1. Preporučujem da uradite folikulometriju, kako bi se utvrdilo kada imate ovulaciju i kada su Vam plodni dani.

 52. Aldina:

  Cao. Imala sam odnos sa momkom i odmah 2 sata nakon toga,dobila sam menstruaciju. Da li je moguće da sam trudna ako nije svrsio u mene ?

 53. Mina:

  zdravo. imala sam mestruaciju 20.03 .015 i ponovo sam dobila05.04.015 imali smo odnos 31 03.015 dali je mozda znak da sam ostala trudna hvala..

  1. Uradite test na trudnoću kako bi otklonili nedoumice.

 54. Majana:

  Poslednju menstruaciju sam imala od 16.03 i trajala je 7 dana, a ciklus mi traje 31 dan. Odnose sam imala 06.04. Da li je moguce da dodje do trudnoce?

 55. Maja:

  Postovani,
  Poslednju menstruaciju sam imala 28.02.2015. Nakon prestanka menstruacije imala sam odnos sa deckom, koji smo prekinuli nakon nesto maje od dva minuta. Ja menstruaciju jos uvijek nisam dobila. Da li je moguce da je u pitanju trudnoca, ili je kasnjenje izazvano upalom mokrecnih kanala? Hvala unapred, pozdrav.

  1. Prilikom nezaštićenih odnosa uvek je moguća trudnoća. Najlakse i najbrže ćete se rešiti dileme ukoliko uradite test na trudnoću.

 56. Beba:

  U januaru sam imala spontani pobacaj u 6.nedelji, razlog toga nije utvrdjen, radjen je i torch i bakterije i sve je u redu. Da li ima potrebe da muskarac ide na analize spermograma ili bilo cega jer je ipak doslo do zaceca pa sve ukazuje onda na to da nije problem u njemu? Unapred Vam hvala.

  1. Ukoliko je došlo do trudnoće – nije potrebno da partner radi spermogram. Dešava se da se male trudnoće spontano prekinu (za to postoji mnogo razloga), nemojte da brinete. Ukoliko se spontani pobačaji ponavljaju, tek onda je potrebna ozbiljnija analiza.

 57. Malena:

  pozdrav imam par pitanja inace mi ciklus nije redovan i kad trebam dobiti uvjek su mi grudi tvrde i na dodir bole i pojacan sekret imala sam odnos sa momkom 14.02.2015 i nakon 4 dana sam dobila kako sto sam ocekivala jer su mi isto grudi bile osjetljive na dodir momak nije u mene ali mozda da se malo omaklo slucajno pa vec nemam 19 dana nikakve simtome nemam sem sto me grudi bole na dodir i onako po koja bobuljica na lice se ukaze kao i prije a 11.03. sam bila bolesna jaka gripa bila imala upalu mokracnih kanala i morala sam piti tablete 10 dana urin posele vadila sve je bilo uredu dali moze znaciti da sam u drugom stanju jer sam bas opterecena tim ili sam pak umislila sebi inace sam distroficar 24 godine hvala vam ako stignete da mi pojasnite…

  1. Predlažem da uradite test na trudnoću u svakom slučaju kako bi isključili svaku sumnju.

 58. Vesna:

  Pokusavam da zatrudnim, menstruacija mi je kasnila 7 dana, ali sam osmi dan dobila menstruaciju, i ona je uobicajena. Nisam radila test.
  Da li je ipak moguce da sam u drugom stanju?

  1. Malo verovatno, ali ako ipak sumnjate – uradite test na trudnoću.

 59. Ana:

  Dobar dan. Menstruacija mi je neredovna. Kod ginekologa je sve uredu. I kaže da mi je ovulacija redovna. Ali već 7-8 meseci ne mogu da zatrudnim. Šta da radim? Poz i hvala

  1. Prvi korak je da se uradi spermogram partnera. Nakon toga slede dalje analize. Imajte u vidu da se toleriše do godinu dana redovnih odnosa bez zaštite.

 60. Ana:

  pozz, imam neke munine vec tri dana a menstruacuju sam imala 7 aprila 2015 neznam zbog cega imam mucnine hvala unapred

  1. Mučnina je simptom raznih stanja. Ukoliko sumnjate na trudnoću, mučnine bi se javile kasnije.

 61. Jana:

  Postovani,poslednju menstruaciju sam imala 25.03. Rizican odnos je bio 04.04.,kako na kalendaru pise na dan ovulacije. Inace dobijam na 23-25 dana. Da li je moguca trudnoca? Za sada imam neke simptome da cu da dobijem,bole me grudi,bubuljice… Takodje,boli me levi jajnik. I ako dobijem da li to znaci da nisam trudna? 🙂 Ili moram da sacekam sledeci ciklus?

  1. Trudnoća je moguća. Ukoliko Vam bude kasnila menstruacija, uradite test na trudnoću.

 62. Eni:

  Zdravo posljednji menzes sam imala 10.3 koji je trajao 5 dana a odnose od 28.3 do 5.3 imam neredovne menzese….bila sam kod ginekologa i rekao je da nema nikakvih problema za zacecem I da je sv uredu Jos uvijek nisam dobila mengu da li postoji sansa za trudnocom. Jos uvijek nisam uradila test jer se svaki puta razocaram.

  1. Postoji. Uradite test na trudnoću.

 63. Magdalena:

  Postovani,inace imam jako neredovne menstruacije,na svakih 2-3meseca…na pregledu je sve u redu,pila sam Legravan tablete vise puta u trajanju od tri meseca i tada budu menstruacije na svakih 28 dana,kada prestanem da ih pijem 2-3 meseca bude ok i opet po starom… Nedavno sam se udala i planiram bebu,imam nezasticene odnose vec 2 meseca i sada mi kasni, ali nisam radila test…Mislim da se sa ovakvim ciklusima tesko ostaje u drugom stanju.. Molim za savet, unapred hvala.

  1. Verovatnoća postoji. Uradite test na trudnoću.

 64. Cakana:

  ovaj mesec sam dobla 4.04.2015 i stalno dobijam na vreme ali nikako da ostanem trudna imala sam 5 spontanih i zelela bih da probam jos jednom.Imam 42 godine menstruaciju dobija redovno svaki mesec ali nekad se pomera 2-4 dana unapred kazi te mi sta da radim kada su m plodni dani

  1. Savetujem da se obratite ginekologu kako bi se utvrdio uzrok spontanih pobačaja i kako bi što pre preduzeli mere imajući u vidu vaše godine života.

 65. Milena:

  Postovani, prosli put sam imala 02.03.2015 i trajalo je 6 dana i sad sam imala od 08.04.2015 do 12.04.2015 s tim sto je momak zadnji dan svrsio u mene. Da li postoji mogucnost da sam trudna?

 66. Bojana:

  da li mogu ujutru da odradim test a imala sam odnos popodne. predhodni ciklus mi je bio na vreme ali i dalje sumnjam.

  1. Ne. Potrebno je da prođe minimum 2 nedelje.

 67. Jelena:

  Imam redovne mens.na 30 dana. Poslednju sam dobila na 28dana i to 15.4.2015 a odnos bez zastite smo imali 27.4 , 2.5 i 3.5.2015 Da li postoji šansa da sam trudna? Pozdrav

  1. Da, šansa postoji, uradite test ukoliko Vam bude kasnila menstruacija.

   1. Jelena:

    Hvala. Pozitivan je:)

    1. Nema na čemu, javite sa za sve što Vam treba :).

 68. Bez imena:

  Dobar dan.Vrlo sam zbunjena.14.2.i 21.2.sam popila eskapel,zbog toga sam imala mala krvarenja,u martu menstruaciju nisam imala i dobila sam tek 4.aprila.Medjutim od tad sam imala nezasticene odnose za vreme menstruacije,a 17.4. 20.4 i 22.4.vrlo rizicne odnose.Juce sam uradila beta HCG test,negativan je.Da li ipak postoji sansa da sam trudna?Unapred zahvalna na odgovoru.

  1. Ukoliko je betaHCG negativan- trudnoća je isključena.

 69. Kristijan:

  Imao sam odnos sa devojkom 07.03. , 20.03. je ona dobila i menstruacija joj je trajala kao i uvek oko 6-7 dana. Da li postoji ikakva sansa da je trudna ili su time sto je dobila sve sanse iskljucene? Hvala.

  1. Ne bi trebalo, verovatnoća je izuzetno mala.

 70. Daca:

  imala sam menstruaciju 29.04. a prvi odnos sam imala 6.05. zasticeni, koristili smo kondom i nije pukao, bole me jajnici i imam pojacan sekret, da li je moguće da sam trudna ?

  1. Ukoliko Vam bude kasnila menstruacija, uradite test na trudnoću.

 71. Nikola Ilic:

  Postovani, devojka mi pije tabletice za kontracepciju one sto se piju svakog dana, nakon toga je dobila menstruaciju, i dan posle menstruacije smo imali odnose, ali ona tog dana jos nije uzela tableticu, nego tri sata kasnije! Nismo koristili zastitu, pa me zanima da li je ona bila zasticena i tada, ili nije, i da li postoji mogucnost da zatrudni!?

  1. Ukoliko nije preskočila tabletu, nego je samo popila 3 sata kasnije, ne bi trebalo da bude problema.

 72. Brankic brkic:

  Postovani,imam 47 godina,moj partner godinu manje. Pokusavamo dobiti bebu vec godinu ipo dana.Moj ciklus je redovan,tacno na 28 dana a on ima dvoje dece iz prvog braka.Dva puta godisnje idem na ginekoloske preglede,sve je u redu.Kakve su sanse za zacece?

  1. Poštovani, s obzirom na Vaše godine savetujem vam vantelesnu oplodnju kako ne bi gubili dragoceno vreme.

 73. Sanja:

  Dobar dan. Imam jedan problem, dobila sam 14-og aprila, imala sam nezasticen odnos u nameri da zatrudnim 24-og, 25-og, i 29-og aprila. Ali nna kraju nije bilo nista , dobila sam na vreme. Mislim da su 24 i 25 bili plodni dani, ali zasto nije bilo nicega, mogu li dobiti odgovor?

  1. Nezaštićen odnos u toku plodnih dana je samo jedan preduslov da dođe do trudnoće. Postoji mnogo faktora koji utiču na to da li će doći ili ne do trudnoće. Nastavite dalje da radite na tome.

 74. Dubravka:

  Poštovani, nikako ne shvatam da li su najbolje mogućnosti za oplodnju posle menstrualnog ciklusa ili pre?
  I koliko traje taj period?
  Da li može više puta na dan da se svrši?
  Ciklus mi je redovan na 27dana, u trajanju od 5dana.
  Poslednji ciklus mi je bio 08.maja…
  Kada su mi ti ‘plodni dani’? Unapred hvala

  1. Sredina ciklusa je najbolje vreme. Jedan period je vreme između prvog dana početka jedne menstruacije do prvog dana početka sledeće menstruacije. Odnose je moguće imati više puta na dan. Za ostale informacije pažljivo pročitajte tekst.

 75. Milica Milic:

  Postovani, pijem redovno tabletice za kontracepciju(one sto se uzimaju svakog dana), ali prvog dana kada mi je prosla menstruaciija, imala sam nezasticene odnose,i tableticu redovno nastavila da pijem tog dana, ali par sati kasnije. Trebam sada opet da dobijem za par dana. Sada me zanima da li mogu biti trudna i da dobijem, jer su to tabletice koje stite, i valjda izazivaju menstruaciju!? I bez obzira ako dobijem da li znaci da sam trudna?

  1. Ukoliko ste samo zakasnili par sati – ne bi trebalo da bude problema.

 76. Katarina:

  Danas sam imala nezgodu,pukao je kondom i pola ostao u meni da viri,inace sam sa deckom 2 godine i ovo se prvi put desilo,da li ima sanse da ostanem u drugom stanju a pritom sam ga izvukla sama?

  1. Ukoliko je došlo do ejakulacije – postoje šanse da ostanete u drugom stanju.

 77. Marijana:

  Prosla menstruacija mi je bila 11.05. I trajala je do 17.05. Ciklus minje redovan, na 30 dana. 30.05. sam imala nezasticen odnos. Da li postoji mogucnost trudnoce?

 78. Ivana:

  Postovani,da li postoji sansa da ostanem u drugom stanju prvi dan nakon menstruacije,pritom je decko ejakulirao unutra?

 79. Ivana:

  poslednji put sam dobila 17.05 , a juče sam imala odnos odnosno 02.06 da li postoji mogučnost da zatrudnim. imala sam odnos sa dečkom bez zastite.

 80. Jovana:

  Postovani, mesecni ciklus mi traje 24/25 dana i redovan je.U proseku traje 5 dana. Prvi dan poslednje menstruacije bio je 24.05. , a 30.05 imala sam nezasticen odnos. Da li postoji mogucnost da je doslo do zaceca ? Sto se simptoma tice, imam ucestalo mokrenje i bol sam imala u donjem delu stomaka 05.06.

  1. Postoji mogućnost, ali je malo verovatno. Ukoliko vam bude kasnila menstruacija, uradite test na trudnoću.

 81. Ana:

  Postovani,
  menstruaciju sam dobila 03.06 i obicno mi traje 7-8 dana,a nezasticen odnos sam imala 9,12,14.Da li postoji mogucnost da ostanem u drugom stanju?
  Ciklusi su mi neredovni ali obicno dobijam na 30 dana.

  1. Da, postoji mogućnost.

   1. Ana:

    Hvala na odgovoru.

 82. Ema:

  Postovni,
  da li postoji mogucnost trudnoce tri dana posle menstruacije ukolikon menstruacija traje 7-8 dana,a ciklusi izmedju 30-35 dana?
  Hvala.

 83. Ema:

  Cao,zadnju menstruaciju imala sam 01.05.2015 pa posle nje mi je kasnilo par dana i imala sam 07.06.2015 kako da izracunam kada su mi onda plodni dani posto mi cesto kasni,volela bi da budem u drugom stanju ali nesto ne ide,bila sam kod doktora kaze da je sve ok ali i dalje nista,prosle godine u ovo vreme imala spontani pobacaj i posle toga me grudi vise pred menstruaciju ni malo ne bole a pre toga me uvek bole i naduju se ne znam da li je to neki problem i zbog cega se to desava,Hvala unapred

  1. Ukoliko su Vam menstruacije neredovne potrebno je da uradite folikulometriju kako bi se videlo da li imate i kad Vam je ovulacija.

 84. Berina:

  Postovanje. Zanima me moze li doci do trudnoce ako su po proracunu u pitanju plodni dani,a nije doslo do pravog odnosa.Inace nisam imala odnose nikad prije a taj put je doslo do petinga,i (izvinjavam se na izrazavanju) penis je bio na ulazu u rodnicu samo glavicem, bez dublje penetracije.Do ejakulacije je doslo ali na drugom mjestu,pa me u tom slucaju plasi predejakulat.Je li isti moze imati nekog utjecaja ako su plodni dani a nema prave penetracije? Unaprijed zahvalna,srdacan pozdrav

  1. Šanse su male, ne bi trebalo da bude problema. Ukoliko Vam bude kasnila menstruacija – uradite test na trudnoću.

   1. Berina:

    Hvala na odgovoru.Dakle moguće je da se pojavi predejakulat i da ima utjecaja i u tom slučaju?
    I još jedno malo pitanje..s obzirom na to da zadnja 2-3 dana imam blage bolove, tačnije nelagodu u donjem dijelu leđa prilikom savijanja, a sljedeća menza bi trebala biti za nekih 7-8 dana, je li moguće da je to zbog nahlade ili možda stresa ? Hvala još jednom.

    1. Sačekajte mestruaciju, ukoliko Vam bude kasnila uradite test na trudnoću.

 85. Slavica:

  Menstruaciju sam imala 29.05.
  10 dana posle menstruacije sam se kupala u reci,medjutim kada sam izasla iz vode videla sam malo krvi,ali je ubrzo to nestalo,to vece sam imala odnos,da li je 10-ti dan posle menstruacije plodan? Inace u poslednja 3 meseca sam imala ciklus na svakih 28 dana…Sada mi kasni vec 2 dana…Da li kupanje u reci moze da prouzrokuje kasnjenje menstruacije?Pomagajte,ne znam sta da radim…

  1. Uradite test na trudnoću kako bi isključili tu mogućnost.

 86. Isidora:

  Menstruaciju poslednju sam imala 1. Jula i trajala je do 4. Jula. Ciklus mi je 33 dana. Da li je 12. Jul plodni dan?

  1. Poštovana Isidora, pažljivo pročitajte tekst.

 87. Ivana:

  Postovani imalasam proslog meseca 28i treba da dobijem ovog meseca 28 redovno imalasam nezasticen odnos 7,10,11 postojili sanse da ostanem trudna posto se radi samo o 3 nezasticena dana hvala.

  1. Postoji šansa i pri jednom nezaštičenom odnosu.

 88. Ljiljana:

  Poštovani,
  S obzirom na to da vec duze vreme pokušavam da zatrudnim, interesuje me da li bih smela raditi rendgenski snimak kicmenog stuba. Termin snimanja mi se poklapa sa prvim danom ocekivane menstruacije. Ako bih snimanje obavila, interesuje me da li je i na koliko neophodno odložiti pokušaj zceca?
  Unapred Vam se zahvaljujem na odgovoru.

  1. Ne. Možete slobodno uraditi rentgen.

   1. Ljiljana:

    Hvala Vam najlepše.
    Srdacan pozdrav,
    Ljiljana

 89. Anchy:

  Poštovani…. Do sad mi nikada nije kasnilo, dobijam uvek na vreme, prosek 28 dana .. Prošli mesec sam dobila 7.06. A sada 18.07….u periodu pred dobitak nismo se pazili… Pa da li je moguće s’obzirom na kašnjenje da su se plodni dani pomerili i da je moguća trudnoća? Hvala

 90. Martina:

  Decko i ja smo imali odnos odmah nakon prestanka moje menstruacije i on nije svrsio, ali jeste 3-4 sata prije toga prilikom samozadovoljavanja i nakon toga se okupao. Da li treba da se brinemo? Unaprijed hvala

  1. Ukoliko je odnos bio bez zaštite – postoji mogućnost trudnoće.

 91. Nina:

  Prvi odnos sam imala 28.06.2015. i trebala sam da dobijem 02.07. a dobila sam 30.06 i tada mi je curelo samo 3 dana i to vrlo malo.Posle toga imala sam jos 2 nezasticena odnosa. I sada mi kasni 2 dana. Ne znam sta se desava.Imala sam i malo jace bolove u stomaku.

  1. Uradite test na trudnoću i javite se ginekologu.

 92. Anci:

  Ovulacija mi je bila 8.7, a menstruacija je pocela 22.7, a 23.7 decko i ja smo imali odnose bez zastite i on je svrsio u meni, da li postoje sanse da ostanem trudna?

  1. Šanse su male ali postoje.

 93. Kristina:

  Imala sam menstruaciju 20.07-25.07 a nezasticeni odnos smo imali 29.07. Nismo sigurni da li je svrsio jer ja nisam osetila a spermatozoidi su se pojavili par minuta posle odnosa. Da li postoji mogucnost da zatrudnim?

  1. Ukoliko je odnos bio nezaštićen – postoji mogućnost.

   1. Kristina:

    Kolika je verovatnoca? U kom periodu bih ja to mogla sama da primetim da sam trudna?

    1. Ne može se reći kolika je šansa, zavisi od mnogo faktora. Prvi znak bi Vam bio izostanak menstruacije.

 94. Sandra:

  Imala sam prvi odnos sa deckom dva dana posle menstruacije. Nisam osetila da li je svrsio. Prekidali smo par puta jer me je bolelo. Da li je moguca trudnoca s obzirom na sve to? Da li je moguce da svrsi za par sekundi?

  1. Poštovana Sandra, i takve stvari se dešavaju, iako su dosta retke i malo verovatne. Savetujemo da uradite test na trudnoću ukoliko izostane menstruacija i obavezno koristite metod kontracepcije (kondom štiti i od seksualno prenosivih bolesti). Srdačan pozdrav!

   1. Viki Uroevic:

    Porodila sam se pre godinu dana,prvi ciklus sam imala16juna ove godine,ali narednog meseca nisam dobila,jos uvek dojim bebu,da li je to u redu,imam odnose,ali ne bas cesto,da li bih mogla da koristim neke pilule za kontracepciju…ako moze brz odgovor…hvala

    1. Možete koristiti kontraceptivne pilule koje ne sadrže estrogenu komponentu (zove se još i minipill), barijernu kontracepciju (kondom) ili postaviti IUD (spiralu). Pre početka se savetuje da se uradi test na trudnoću (ako ste slučajno ostali trudni iako dojite).

 95. Melisa:

  Pozdrav u braku sam 5 godina I duze vrijeme zelim da ostanem u drugom stanju I ne ide zanji put sam ikmala sad 18.7

  1. Koje je pitanje?

 96. Sanja:

  Postovani zadnju mentruaciju sam imala 03.08.15,rizican odnos sam imala 20.08. Postoji li mogucnost da sam u drugom stanju?

 97. Helena:

  imala sam 31.8 menzis a spavala sam 18.8.dali su to plodni ili neplodni dani?hvala?

 98. Aleksandra:

  Imala sam odnos dan posle menstruacije, decko je svrsio u mene, nakon toga sam ujutru posle 11sati od kako je bio odnos popila tabletu escaprlle. Da li je moguce da ostanem trudna?

  1. Šanse su izuzetno male.

 99. Aleksandra:

  Prošli su pet dana od kako sam popila tabletu escapelle, i od jutros imam malo krvarenje, a naredni ciklus bi trebao da mi bude 20. 09. Zasto sad imam to krvarenje?

  1. Escapelle su hormonske pilule, zbog njih možete imati krvarenje kao šo ste opisali.

 100. Sonja:

  Postovani doktore,
  Pola meseca avgusta nisam imala menstruaciju jer nisam na vreme pila Femisan A. Imala sam policisticne jajnike i od kako sam opet pocela da pijem Femisan A dobila sam m6enstruaciju 3 septembra koji je trajao sedam dana, dakle 10-tog septembra nisam vise imala menstruaciju. Moj decko i ja smo i u periodu ciklusa i prvog dana posle ciklusa imali telesni odnos i oba puta je ejakulirao u moj polni organ. I sutra cemo opet ponoviti to isto. Da li postoli mogucnost zaceca? Inace uz pomoc femisana A dobijam na svakih 28 dana ali me interesuje odgovor na ptrethodno pitanje.
  Srdacan pozdrav,
  Sonja

  1. Postoji mogućnost.

 101. Kristina:

  Imala sam nezasticen odnos sa partnerom 29.07.2015, dobila sam 16.08.2015 da li je moguce da ostanem u drugom stanju ako sam posle toga imala menstruaciju?

  1. Ukoliko sumnjate, najlakše je da uradite test na trudnoću.

 102. Maja:

  Dali je moguce imati dva meseca menstruaciju redovnu , i biti trudan? I koji su to simptomi najcesci koji ukazuju da si trudan sem menstruacije ?
  Hvala u napred.

  1. Najjednostavnije je da uradite test na trudnoću. Prvi simptomi nisu najpouzdaniji pokazatelj.

 103. Ana:

  Poštovani,
  11. Avgusta sam imala nezaštićeni odnos. To mi je bio prvi put. Nije završio u mene. Dva dana kasnije sam dobila, kao što je i trebalo, trajalo je uobičajenih 5 dana i menstruaciju je bila uobičajenog obima. Trebala sam da dobijem juče, ali nisam. Šta mislite o tome? Plašim se trudnoće.

  1. Uradite test na trdunoću.

 104. Nadja:

  Dobro Vece. Pitala bih. Udata sam imam sina od 2 godine. Zadnja menstruacija bila mi je 20.08 a predzadnja 15. Radili smo na bebi. Ali me zanima racunala sam plodne dane i sve pa mi nije jasno kasa mogu test uraditi? Unapred vam hvala

  1. Poštovana Nađa, pročitajte tekst Rano utrvrđivanje trudnoće

 105. Maja:

  Dali moze da se kupi test za trudnocu, ako nisi punoletan ?

 106. Mila:

  Postovani,
  Ciklus mi u proseku traje 34 dana, imala sam nezasticene odnose 10og i 11og dana. Da li je moguce da ostanem u drugom stanju?
  Hvala

  1. Moguće je.

 107. Nikoleta:

  Menstruacija mi nije rednova, dobijem nekad 1 u mesec dana, nekad 2 puta, nekas nijedno, i sve tako u krug, imam nezasticene odnose. DU toku odnossa, momak malo svrsi u meni, pa zatim nastavi napppolje, da li postoji sansa da ostanem u drugom stanju. Hvala unapred

  1. Da, imajući u vidu da su vam neredovne menstruacije ne mogu se tačno odrediti plodni dani.

 108. Nina:

  Imam ponekad bol u donjem delu stomaka, kao da meee me nesto presece. Takodje imam bol u grudima pri dodiru i slicno. Osecam malaksalost, i stalno sam nenaspavana, a nisam preopterecena nicim.
  Da li su to neki od prvih simptoma za trudnicu?

  1. To su opšti simtomi, ne moraju da predstavljaju simtome trudnoće. Uradite test na trudnoću.

 109. Jelena:

  Postovani,imala sam menzis 25.09.2015 posle toga smo imali nezasticeni odnos uvece i odma ujutro,posle 2 ipo nedelje sam osetila boloe u jajnicima i odma pojacan sekret,odma sam uzela kantarion vaginalete,sve je uredu, otisla sam na ultra zvuk zbog brige jel me pritiska ponekad,dr je rekao da se vidi plod, nisam mogla da verujem jer sam smatrala da je nemoguce pa sam uradila tes i negativan je,sta sledece da radim i kome da verujem?????

  1. Uradite betaHCG iz krvi (najsigurnije) i ponovite ultrazvuk (ukoliko se na ultrazvuku vidi plod, test na trudnoću bi trebalo biti pozitivan).

 110. Zoran:

  Imam redovne cikluse od 28-30 dana. Imala sam odnos 19. dana od pocetka ciklusa. Kondom je pukao, pa me zanima da li postoji sansa za trudnocu. 5 sati nakon odnosa, popila sam pilulu “dan posle”.

  1. S obzirom da ste popili pilulu dan posle ubrzo nakon odnosa, šanse za trudnoću su jako male.

 111. Zoran:

  Jos jedno pitanje imam. Da li je moguca trudnoca 8. dana menstruacije. Sa bivsim deckom nkada nism koristila zastitu i nikada nije bilo problema. Sada nismo sigurni da li je doslo do ejakulacije. Hvala

  1. Moguća je trudnoća. Pročitajte tekst ovde.

 112. Jovana:

  Nedelju dana nakon menstruacije imala sam odnos (2. 10.)i muz nije siguran da li je ejakulirao u meni. 20.10. je svrsio u meni i nakon 3 – 4 sata, popila sam onu tabletu za jutro posle, ne znam kako se tacno zove. Koliki je rizik da zatrudnim i ako se to desilo, da li je to sto sam uzela pomenutu pilulu, opasno za eventualnu trudnocu. Menstruacije imam od 26-30 dana. Hvala

  1. Mala je verovatnoća da ste trudni. Ukoliko Vam bude kasnila menstruacija više od nedelju dana uradite test na trudnoću.

 113. Nikola:

  Imao sam odnos sa zenom i par minuta nakon odnosa sam mokrio i oprao penis. nakon 30 minuta sam ponovo oprao penis (oba puta nisam koristio sapun, samo vodu) i opet smo imali odnos. kolika je verovatnoca da je nesto sperme ipak ostalo u kanalu i pored mokrenja i pranja, posto je proslo samo pola sata izmedju dva odnosa?Unapred hvala

  1. Pri nezaštićenim odnosima uvek postoji verovatnoća za trudnoćom.

 114. Marina:

  Postovani,
  Imala sam rizican odnos dva dana pre menstruacije, trebalo bi da dobijem danas ali nisam. Da li postoji verovatnoca da ostanem trudna?

  1. Poštovana Marina, pročitajte tekst menstruacija i trudnoća.

 115. Nana:

  Dali moguce zatrudneti ako imam ranicu na materici mozaik inace,i blago zavanjena materica kako doktor napisa a inace pokusavamo i nikao da nam se posreci inace nije mi na 28 osam na 23dana mi dolazi?

  1. Dve stvari koje ste naveli ne sprečavaju trudnoću. Ukoliko bezuspešno pokušavate da zatrudnite više od godinu dana potrebno je da se sa partnerom javite ginekologu.

 116. Nana:

  Hvala vam ja mislim da nema jos godinu dana…bitno je da to ne sprecava trudnocu.a pre cetiri godine sam imala problem s cistom na levom jajniku inace vodena i pukla je nisam skoro kontrolisala .dali to se moze izleciti moze li to uticati na trudnocu ?

  1. Ne bi trebalo da utiče. Ukoliko niste davno bili kod ginekologa, potrebno je da odete i uradite ultrazvučni pregled.

 117. Sanja:

  Zadnja menstruacija mi je bila na 33. dan, dobila sam 12.10. a zavrsila se 16.10. kada su mi plodni dani?

  1. Poštovana Sanja, pročitajte tekst.

 118. Ameea:

  Pozdrav
  Zadnja mens.mi je bila 25.10.2015 deseti dan ciklusa smo imali nezasticen odnos .mozete li mi reci dali postoji mogucnost trudnoce .juce sam primjetila malo iscjedka smedjkaste boje. Neznam od cega bi to moglo da bude

  1. Postoji mogućnost trudnoće. Ukoliko Vam izostane menstruacija uradite test na trudnoću.

 119. Ameea:

  Hvala na ogovoru
  Na 31dan mi je ciklus.
  Kako sam citala da spermatozoidi przive do 5dana .dali je to istina

 120. Ivka:

  Poštovani, pred dva dana sam imala rizičan odnos, a danas sam dobila menstruaciju. Da li je ipak moguće da sam ostala trudna?

 121. Girl:

  Poštovani, ne planiramo djecu. Stoga me zanima da li je moguce i koliko da istanem trudna 6 i 7 dan menstrualnog ciklusa s tim da mi ciklus traje 5-6 dana. Dakle 6 dana sam imala samo smedji iscjedak a 7 ništa. Oba puta nije svršio u meni a takodje nismo nastavljali odnos potom…?? Inace imam redovne menstruacije otprilike svakih 28 dana. Unaprijed hvala

  1. Moguće je. Pri nezaštićenim odnosima – trudnoća je moguća.

 122. Jeca:

  Postovani, zamolila bih vas za savet. Pokusavam da zatrudnim vec par meseci, ciklusi mi variraju od 28 do 35 dana, menstuacija traje oko 6 dana, sve potrebne kontrole pre trudnoce obavljene. Posto je jako tesko tacno utvrditi vreme ovulacije, zanima me vase misljenje da li je period od 9. do 20. dana ciklusa najplodniji tj. u tom intervalu bi najverovatnije trebalo da dodje do ovulacije i da li se moze desi da su plodni dani i posle 20. dana ciklusa? I da li su odnosi svakog drugog dana optimalno resenje ili bi u periodu ovulacije trebalo da budu cesci? Hvala unapred!

  1. Poštovani, imajući u vidu da vam duzina ciklusa varira da bi se utvrdilo kada Vam je ovulacija potrebno je da se uradi folikulometrija.

 123. Sonja:

  zasto ne mogu da zatrudnim? do sad mi je uvek bilo na vreme kako pokusavamo vise nije isto…imala sam 14.08.2015 pa nisam imala do 07.10.2015 i sad sam dobila 19.11.2015. sta je to i zasto?

  1. Poštovana Sonja,
   Javite se ginekologu kako bi se utvrdio razlog neredovnih menstruacija.

 124. Sonja:

  pa vise nisu redovne,i dugo kasne i kratko traju. ne znm sto ne mogu da zatrudnim

 125. Andjelka:

  Postovani,
  Menstruaciju sam imala 17.11-21.11, odnos (pokusaj )se desio dan nakon zavrsetka ciklusa,po kalendaru bili su neplodni dani.Svrsio je van mene, nije bilo petinga, niti telesnog kontakta, koja je verovatnoca da se ostane u drugom stanju ako se sedne na kap sperme, i potom se obrisem maramicom ? Malo mi je neprijatno zbog ovako direktnog pitanja, ali prosto se desila ta mala nezgoda. Unapred hvala

  1. Verovatnoća je mala.

 126. Miljana:

  Prvi dan ciklusa mi je bio 14.11. sedmog dana ciklusa sam imala nezasticeni odnos, nakon toga sam sutradan u prvih 12h popila pilulu za dan posle. Jedanestog dana ciklusa sam prokrvarila. Znam da se to desava mnogim devojkama nakon sto popiju pilulu za dan posle, ali me zanima da li postoji mogucnost trudnoce koliko dugo to krvarenje traje i za koliko bih mogla da uradim beta HCG? Hvala

  1. Šanse za trudnoćom su izuzetno male. Krvarenje obično traje dan-dva. Ukoliko Vam bude kasnila menstruacija, tada možete uraditi betu.

 127. Milica:

  Imala sam ciklus 14.-19.09 pa sledeci 18.-22.10. Da li je moguce da sam ostala trudna 25.10.? Kad su mi bili plodni dani, od 3.-9.11.?

  1. Prošlo je dovoljno vremena od odnosa da možete uraditi test na trudnoću.

 128. Tamara:

  Da li menstruacija moze da kasni usled prehlade?

  1. Moguće je. Međutim ukoliko postoji mogućnost za trudnoćom – uradite test.

Komentari nisu dozvoljeni.

 
,