Nezaštićen seksualni odnos

Ponekad se desi a da se ne zna zašto i “kako se to desilo?” – nezaštićen seksualni odnos u vreme kada u Vaše trenutne planove trudnoća ne ulazi.I onda vrlo često pitanje – šta da radim??? “Nisam planirala trudnoću, ali se to desilo, i šta sada?”
Hitna kontratsepcija – način da se spreči neželjena trudnoća u slučaju nezaštićenog seksualnog odnosa ili neefektivne metode kontracepcije (kondom je pukao, propuštene dve ili više kontraceptivnih pilula, greška u računjanju plodnih dana). Suština hitne kontracepcije podrazumeva uzimanje specijalnih lekova, posebno za tu svrhu, ili postavljanje intrauterine spirale u propisanom roku.
Kako su hormoni koji se koriste za hitnu kontracepciju dobro poznati, nećemo navoditi preparate. Ipak jako je važno da znate da su ovi hormoni imaju veliki broj kontraindikacija (sklonost ka formiranju trombova, bolesti jetre, migrena, starost preko 35 godina života, dug pušački staž), a ukoliko imate neku hroničnu bolest – može doći do pogoršanja. Nakon upotrebe hitne hormonske kontracepcije moguća je pojava neželjenih efekata (mučnina, povraćanje, glavobolja, bol u grudima, bol u stomaku, i razni poremećaji menstrualnog ciklusa), pa se uvek pre upotrebe konsultujte sa ginekologogom kako bi sprečili neželjene posledice.
Intrauterina hitna kontracepcija je spirala (IUD) koja se stavlja u prvih 5 dana nakon nezaštićenog seksualnog odnosa. Međutim, ova metoda se ne preporučuje kod mlađih žena koje nisu rađale i kod žena koje imaju neku upalnu bolesti genitalnih organa,a naročito ako se sumnja na prisustvo seksualno prenosivih infekcija. Spiralu mogu postaviti samo kvalifikovani ginekolozi, nakon uzimanja briseva vagine i cerviksa.

Pratite stranicu i komentarišite na INSTAGRAMUNezaštićen seksualni odnos!

[rns_reactions]

126 Comments

 1. 22. November 2015. at 19:58

  Postovani,
  Da li je moguca trudnoca ako se sedne na kap sperme a zatim obrise maramicom da pritom nema seksualnog odnosa niti petinga, i da li je moguca trudnoca ako se svrsi po vagini ili pored ne unutra(mozda udje neki spermatozoid ali ne sa sigurnoscu) da takodje nema seksualnog odnosa niti petinga, prosto se desilo…takodje,ako se to desi dan posle ciklusa i pritom po kalendaru nisu plodni dani.
  Unapred hvala!

 2. 24. November 2015. at 16:51

  Zdravo,
  Brine me jedna stvar, decko i ja nismo imali odnos (telesni kontakt) medjutim desilo se prilikom mazenja da je on svrsio van naravno, s tim sto sam ja bila mokra pa me brine koja je verovatnoca da tecnost dopre u mene iako sam se odmah obrisala a pritom to se desilo dan posle zavrsetka ciklusa. Inace ciklusi su mi uglavnom redovni poslednjih par meseci desi mi se da dobijem do 5 dana ranije duina ciklusa je uvek ista 5 dana.Pod velikim sam stresom….. Unapred hvala

 3. 1. December 2015. at 18:49

  Postovani,
  Treceg dana menstruacije imala sam najpre odnos sa deckom tokom kog smo koristili kondom. On je svrsio. Odmah nakon toga imali smo odnos takodje sa kondomom, ali smo primetili da je kondom pukao i odmah smo prestali. Kolika je sansa sa sam trudna? Podseticu Vas, to je bilo tokom menstruacije, treci dan. Hvala Vam mnogo!

 4. 27. January 2016. at 11:09

  Mozete li mi reci kolika je ucinkovitost Escapelle pilula, ja sam je popila u nedelju, pola sata nakon rizicnog odnosa, ali po nekon skolskom primeru, ovulacija se desila u subotu, sto znaci da sam bila u plodnim danima? Da li sam je kasno popila, kakav efekat ima ako se ovulacija vec dogodila? Hvala Vam.

 5. 15. March 2016. at 17:55

  Poštovani, imao sam odnos sa devojkom prvi put sa prezervativom i ejakulirao sam van nje, obrisao sam penis i posle 10-15 min smo imali opet odnos ali bez prezervativa, opet sam ejakulirao van nje. 14.03. joj je bio poslednji dan menstruacije a mi smo imali odnos 15.03., nije joj bio plodni dan. Da li postoji verovatnoća da zatrudni?

  1. 15. March 2016. at 19:33

   Postoji mogućnost pri nezaštićenim odnosima. Mala je verovatnoća, ukoliko bude kasnila sledeća menstruacija – uradite test na trudnoću.

 6. 21. May 2016. at 16:56

  Postovani, da li je moguca trudnoca dva dana prije menstruacije (iako je nerodovna), bez seksualnog odnosa? Odnosno, decko je bio vlazan i jedan trenutak je presao preko vagine, a nije bilo blizu svrsetka.

 7. 7. June 2016. at 15:58

  dobila sam 27.5 i menstruacija mi je trajala 3 dana, pijem mersilon tablete za kontracepciju.. Imala sam nezasticene odnose od 1.6 do 5.6 ali sam preskocila tabletu da popijem 3.6 i pri tom je svrsio u mene da li postoji mogucnost trudnoce?

  1. 10. June 2016. at 20:52

   Postoji mala šansa. Ukoliko Vam bude kasnila menstruacija uradite betaHCG iz krvi.

 8. 14. June 2016. at 00:03

  Poštovani
  Imao sam odnos sa devojkom 2.6. bez prezervativa, nisam svršio u nju, pa me zanima da li postoji šansa da je trudna od presemene tečnosti?
  Unapred hvala!

 9. 27. June 2016. at 14:33

  Da li mogu ostati u drugom stanju ako sam poslednju menstruaciju imala 23.maja a raizican odnos 19.juna,pred samu sledecu menstruaciju
  I koliko nakon rizicnog odnosa moze da bude pozitiva nalaz HCG u krvi?

  1. 29. June 2016. at 09:46

   Možete. Potrebno je da prođe minimum 2 nedelje nakon nezaštićenog odnosa da bi se uradio betaHCG iz krvi.

 10. 20. July 2016. at 23:33

  Imao sam nezasticen odnos sa devojkom i izvadio sam svoj polni organ pre svrsavanja (koje sam pokusavao da zaustavim i na kraju sam samo malo svrsio), samo sam ga obrisao rukom par puta i opet nastavio, koje su sanse za trudnocu?

  1. 22. July 2016. at 12:40

   Šansa postoji ali nije moguće reći kolika je. Ukoliko bude kasnila menstruacija uradite test na trudnoću.

 11. 23. July 2016. at 23:13

  Poštovani, prije par noći momak me je zadovoljio prstom. Nakon toga, vrhom svog polnog organa je ušao u mene, ali smo odmah zaustavili jer je malo mene boljelo. Nakon toga, malo smo se dodirivali svojim polnim organima. Opet smo pokusali , ali otpozadi, ali opet me je malo zaboljelo i prestali smo. ejakulacije nije bilo, kao ni predejakulacije. U sustini, nije ni doslo do odnosa. Kad sam dosla to vece kuci, dobila sam menstruaciju 21.07., kad je i trebala, jer sam prosli put dobila 26.06. Menstruacije su mi inace redovne.

  Znam da je neosnovana sumnja, ali moram da pitam postoji li mogucnost da sam trudna?

  Unaprijed hvala 🙂

   1. 25. July 2016. at 10:27

    Malo sam vec postala nervozna,mada znam da nema osnove. Bitno je da nema sanse za trudnocom zar ne? Jer u sustini ,nije ni doslo do seksualnog odnosa?

    1. 25. July 2016. at 10:50

     Ukoliko ste toliko uplašeni i proslo je 2 nedelje od odnosa uradite betaHCG iz krvi.

 12. 3. August 2016. at 21:04

  Pozdrav,

  Menstruacije su mi redovne u prosehu od 27 dana. Ali ovaj ciklus mi je kasnio 5 dana te je trajao 32 dana. Imala zasticeni odnos sa deckom, on nije svrsio. Te sam uradila test koji je negativan. Posle toga sam dobila, ali sam krvarila 3 dana. Brine me sto sam krvarila samo tri dana jer do sad krvarenje je trajalo 4-5 dana. Jos jedno pitanje, dali u Srbiji postoji kontraceptivna metoda “Implant”?

  Hvala

 13. 9. October 2016. at 16:20

  Sinoć sam prvi put spavala sa dečkom. Do tada sam bila nevina. Jako je bolelo na početku i dan posle imam još uvek nekakav čudan osećaj u donjem delu stomaka. To veče smo imali zaštićen odnos nakon čega smo se oboje tuširali a ujutru nezaštićen s tim što je on oba puta svršio van mene. Ne znam da li je na vreme izvadio i da li je ostalo semene tečnosti. Planiram da odem ginekologu jer mi je to bio prvi put i jer sam postala seksualno aktivna. Dobila sam poslednji put 27.09 a odnos smo imali 08.10 s tim što meni menstruacija rani otprilike 3-5 dana od predvidjenog termina pa se plašim da ne ostanem trudna. Da li je to moguće? I kako da najbrže proverim tu mogućnost?

  1. 12. October 2016. at 09:53

   Najranije možete proveriti 2 nedelje nakon poslednjeg nezaštićenog odnosa tako što ćete uraditi betaHCG iz krvi.

 14. 5. March 2017. at 12:10

  Postovani, proslog meseca sam imala ciklus dva puta(stres najverovatnije), a pritom koristim kontraceptivne tablete ‘belara’, 4.marta sam nastavila da ih koristim I imala seksualni odnos. Dali postoji sansa da ostanem trudna iako nastavljam da pijem tablete? Ako postoji, dali tablete mogu nastetiti bebi?
  Hvala

  1. 5. March 2017. at 21:49

   Ukoliko pravilno pijete tablete – trebalo bi da ste zaštićeni.

 15. 23. March 2017. at 02:03

  Pocela sam da koristim logest antibebi pilule(prvi put ih koristim) ,uzela sam prvu tabletu prvog dana menstruacije,sestog dana sam imala odnos sa deckom,menstrualno krvarenje se skoro zavrsilo,imali smo nezasticen odnos pri cemu je i on nije izvadio polni organ prilikom svrsavanja. Koje su sanse da zatrudnim,da li pilule odmah deluju ili je potrebno da prodje sedam dana?

  1. 23. March 2017. at 11:35

   Šanse su male imajući u vidu da je bilo vrlo brzo nakon menstruacije i da ste počeli da pijete kontraceptivne pilule. Ipak ukoliko Vam bude kasnila sledeća menstruacija uradite test na trudnoću.

 16. 29. May 2017. at 21:14

  Postovani, ovog meseca imala sam zasticen odnos tokom ovulacije zatim nedelju dana posle ovulacije nezasticen (bez ulaska sperme direktno u vaginu) i onda opet isti odnos 2 dana kako mi je ciklus zakasnio. Sad ce 6 dan kako mi ciklus kasni pa me zanima koja je mogucnost da sam u drugom stanju? Takodje tokom ovog meseca imala sam jaku upalu besike za koju sam pila naturoplex a posle neki biljni lek i bila sam par dana pred ciklus izlozena vecem stresu da mi se ceo jedan dan vrtelo u glavi i da sam samo cekala da ostanem bez svesti. Da li ima mogućnosti da sam trudna i da li bi trebalo da kupim test za trudnoću? Unapred hvala!

  1. 13. June 2017. at 08:12

   Pri nezaštićenim odnosima uvek postoji mogućnost trudnoće. Uradite test.

 17. 18. June 2017. at 16:21

  Dr, Imam jedno pitanje za Vas …
  Ciklusi su mi redovni, belezim u svoj kalendar, menstruacija mi je bila od 05.06 – 10.06 juna, imala sam nezasticen polni odnos 18.06 , po kalendaru sam u plodnim danima, a ovulacija bi trebalo da bude 21.06. Da li postoji mogucnost da sam gravidna?

  1. 19. June 2017. at 12:52

   Mogućnost postoji. Uradite test najranije 2 nedelje nakon odnosa.

 18. 29. June 2017. at 22:55

  Postovani, poslednji put sam imala ciklus 08.05-14.05.2017 god .Decko i ja smo imali nezasticen odnos 22.05 (plodan dan), pritom smo pazili.Ciklus jos uvek nisam dobila, da li postoji mogucnost da sam trudna?

  1. 1. July 2017. at 10:58

   Postoji. Uradite test na trudnoću.

   1. 2. July 2017. at 20:27

    Uradila sam test koji je negativan.
    Da li postoji mogucnost da sam trudna a da test pokazuje negativno(a pritom od odnosa je proslo mesec dana ?) hvala

 19. 11. July 2017. at 11:01

  Postovani, imala sam odnos tokom poslednjeg dana menstruacije,decko je svrsio van mene,ali smo posle toga opet imali odnos. Nije brisao polni organ. Dva tri dana za redom od prestanka menstruacije je bila ista situacija. Uvek dobijem menstruaciju na 25,26 dan,eventualno na 28,ali preko toga nikad. Kasni mi vec 4 dana,da li postoji mogucnost da sam trudna? Hvala unapred.

  1. 11. July 2017. at 11:10

   Ukoliko sumnjate na trudnoću – uradite test.

 20. 13. July 2017. at 07:56

  Juce sam imala odnos sa deckom, prvog puta sa zastitom, onda se decko istusirao a nakon sat vremena smo opet imali odnos ali bez zastite gde je pritom decko ejakulirao van ali je malo kapnulo po meni, iznad ulaza u vaginu, obrisala sam sve na vreme prvo papirnatom maramicom a zatim i oprala vodom.Veoma sam uplasena, da li postoje sanse da ostanem trudna, razmisljam o pilulama za dan posle. Hvala unapred na pdgovoru

  1. 13. July 2017. at 09:13

   Pri nezaštićenim odnosima uvek postoji mogućnost trudnoće.

 21. 11. August 2017. at 07:59

  Imala sam nezasticen odnos sa deckom dva dana posto mi je prestao ciklus i to mi je bio prvi put. Sutradan me stomak boleo strasno puno. Postoji verovatnoca da je svrsio u mene ali nismo sigurni.. Da li je moguce da ostanem trudna? Inace ciklus mi je redovan.

  1. 11. August 2017. at 14:34

   Šansa postoji. Ukoliko Vam bude kasnio ciklus – uradite test na trudnoću.

   1. 12. August 2017. at 01:26

    Da li vredi piti neke tablete ili nesto za protiv trudnoce? Da li mogu uzeti bilo koje tablete za ubuduce? Da li se moze ostati u drugom stanju ako se piju te tablete?

    1. 12. August 2017. at 10:58

     Ukoliko je prošlo više od 72 sata nakon odnosa – pilule neće biti efektivne. Ukoliko želite da koristite kontraceptivne pilule ubuduće – posavetujte se sa ginekologom.

 22. 27. August 2017. at 21:39

  Postovanje,
  11-og avgusta smo prvi put probali da imamo odnos, ali nismo uspeli jer sam osecala uzasan bol, pa smo prestali. Menstruacija mi je bila redovna, tacnije 14-og, nakon toga smo opet probali i tad sam primetila blago krvarenje (sto je verovatno normalno), ali sinoc smo opet imali odnose i opet je bilo krvarenja, danas mi je ovulacija i primetila sam sekret sa malo krvi. Sinoc smo imali nezasticeni odnos, mada je stao jer je mene bolelo i nismo hteli da pokusavamo dok ne odem na pregled. Pa me zanima da li je to sve normalno i da li postoji rizik od trudnoce iako nije svrsio? Hvala unapred.

  1. 30. August 2017. at 12:03

   Ukoliko su odnosi nezaštićeni uvek postoji mogućnost trudnoće. Savetujem Vam da koristite neki vid kontracepcije kako bi bili sigurni.

 23. 8. September 2017. at 00:05

  Imala sam nezasticen odnos sa momkom,nisam bila u ovulaciji ali jesam u plodnim danima,nije doziveo orgazam u meni,kratko je trajalo i popila sam pilulu Escapelle odmah posle seksa u roku od sat vremena.Posle 5,6 dana mi se javilo blago krvarenje,tackasto,bez bilo kakvih bolova ili bilo kakvog neprijatnog,cudnog osecaja iako nije vreme za menstruaciju(treba da dobijem 20.).Mozete li mi reci da postoji mogucnost da sam zatrudnela ili da mi objasnite otkud ovo?

  1. 8. September 2017. at 15:25

   Moguće je da se javi takvo krvarenje od pilule. Ipak uradite test za svaki slučaj najranije 2 nedelje nakon odnosa.

 24. 18. September 2017. at 14:09

  Postovani,zanima me da li je moguce da devojka-zena zatrudni ukoliko se mala kolicina sperme,nadje na povrsini vagine(na usnama ili bilo kojem drugom delu),znaci ako sperme nema unutar vagine,vec samo na povrsini? Unapred hvala

  1. 18. September 2017. at 14:42

   Malo verovatno ali postoji mogućnost. Ukoliko ciklus ne dođe na vreme – uradite test na trudnoću.

 25. 18. October 2017. at 21:40

  Imao sam odnos sa djevojkom i ejakulirao sam u nju ali mojoj djevojci inače kasni menstruacija nije uravnotežena…trebala je dobiti 6.10 ali nije pa smo radili test i bio je negativan…nakon toga sam slucajno ejakulirao u nju…da li je moguce ako njoj kasni a ja sam ejakulirao u nju da je trudna??

 26. 2. December 2017. at 16:20

  Već 4 mjeseca od nezaštićenog odnosa je prošlo, u početku nisam osjećala baš ništa, niti sam imala prve znake trudnoće..samo se pojavljivao bijeli sekret. Prošli mjesec su počele mučnine, želja za hranom, spavanje preko dana, promjene na koži i sl…Bilo je 15-tak dana pred menstrualni ciklus. Nisam uradila nikakav test, niti sam išla ginekologu. Sada kao da osjećam da sam trudna, kao da mi je stomak počeo rasti, donji dio stomaka je porastao, nikad mi nije bilo tako u donjem predjelu stomaka..Da li trebam otići ginekologu? Hvala.

  1. 5. December 2017. at 19:16

   Poštovana,

   ukoliko sumnjate na trudnoću – uradite test.

 27. 4. December 2017. at 15:57

  Imala sa nezasticeni odnos kako bih rekla, sa neiskusnim momkom,on nije znao sta radi i koliko on zna svrsio je u mene prije 2,dana sutradan je rekao nije bilo nicega i 3 dan sam otisla kod apotekara i objasnila sam situaciju dala mi je skroz malu tabletu koja je rekla da dobro pojedem i popijem sa tabletom nesto,tableta je sama po sebi jaka imam bolnu upalu trbuha.Ima li kakvih verojatnosti da nisam trudna :((

  1. 5. December 2017. at 19:18

   Pri nezaštićenim odnosima postoji šansa za trudnoćom. Preporuka je da za svaki slučaj uradite test na trudnoću 3 nedelje nakon uzimanja pilule.

 28. 3. January 2018. at 12:55

  Poštovani,

  Menstruacije su mi inace redovne, na 31 dan, desi se 2-3x godisnje da dobijem koji dan ranije ili kasnije.
  Imala sam prvi put nezasticene odnose sa deckom dan pre nego sto je trebalo da dobijem menstruaciju i sada mi kasni vec 3 dana. Nije svrsio u meni, bilo je presemene tecnosti. Da li seksualni odnos pre menstruacije moze da utice ma odlaganje iste? I dalje imam iste simptome koje imam inace, samo su malo blazi.
  Cula sam da je moguce ostati u drugom stanju iako imamo menstruaciju i svakako planiram da uradim test na trudnocu i posetu ginekologu, pa me interesuje vas savet kada to da uradim?

  Pozdrav!

  1. 8. January 2018. at 22:10

   Odnos ne utiče na odlaganje menstruacije. Ukoliko ne dobijete menstruaciju – uradite test na trudnoću.

 29. 7. January 2018. at 19:47

  Imala sam u decembru 2 nezasticena odnosa. Pritom partner nije ejakulirao u mene nego van.Menstruaciju sam trebala dobiti 1januara,vec je 7.a od nje ni traga.Imam male bobuljice po licu pa mi me to nada da cu uskoro dobiti.Zanima me da li se moze ostati u drugom stanju.

  1. 8. January 2018. at 22:14

   Postoji mogućnost. Uradite test na trudnoću.

 30. 10. January 2018. at 21:02

  Zanima me kolike su sanse za trudnocu, ako nisam spavala ni sa kim, ali smo se dodirivali tokom menstrualnog ciklusa (3. Dan) I on je svrsio pored, da li sprema moze prstom da se prenese, ili su to samo bezazlene price?

 31. 13. January 2018. at 17:09

  Postovani
  Devojka i ja smo imali odnos sa kondomom. Tokom odnosa kondom se pocepao a ja sam siguran da nisam ejakulirao, plus to joj je bio poslednji dan menstruacije (tokom odnosa krv je bila vidna i sutra dan vise nije imala). Ono sto me brine je da nisam siguran kad se kondom pocepao i da li postoji mogucnost trudnoce posto citam svakakve stvari npr predejakulati itd itd.
  Hvala

  1. 14. January 2018. at 18:53

   Postoji mogućnost trudnoće ali je verovatnoća mala.

 32. 17. January 2018. at 13:13

  Postovani doktore.Imala sam abortus 17 oktobra 2017.Sledecu menstruaciju 22 novembra,pa onda 24 decembra.Od poslednje menstruacije imala sam nezasticen odnos i partner je posle ejakuliranja nastavio odnos nakon 5sek.Kolike su sanse za trudnocom s obzirom da sam imala abor prije 3 mjeseca?? Hvala

 33. 29. January 2018. at 23:19

  Postovani
  Koristila sam drugi put escapelle pilulu za dan posle prvu 1 januara a drugu 22 januara da bih izbegla rizik. Ono sto me zanima je da poslednja menstruacija mi je bila 7.1.2018 – 12.1.2018. Dobila sam 29.1.2018 opet i krv je bila tamna i bilo je bas obilno krvarenje. Da li mozete da mi kazete nesto vise i ima li razloga za brifu?
  Hvala unapred

  1. 30. January 2018. at 21:19

   Poštovana Jovana, ne savetuje se tako često korišćenje pilule za dan posle (moguće je doći do poremećaja ciklusa). U svakom slučaju s obzirom da je obilno krvarenje – javite se ginekologu.

 34. 3. February 2018. at 13:47

  Zdravo,
  Imala sam nezasticen odnos sa deckom, on nije nista uradio dok je bio u meni, izvadio je polni organ dosta ranije. Brine me sto su bili plodni dani i sto ne znam da li je ispustio neku tecnost tokom odnosa. Da li da uzimam tabletu za dan posle? Hvala unapred

  1. 4. February 2018. at 13:15

   Ukoliko želite dodatnu zaštitu – uzmite.

 35. 4. February 2018. at 21:39

  Poštovani,
  Imala sam nezaštićeni odnos sa dečkom, dok je bio u meni nije došlo do ejakulacije, izvadio je polni organ dosta ranije. Da li je ipak moguća trudnoća? Hvala!

  1. 5. February 2018. at 09:59

   Pri nezaštićenim odnosima postoji mogućnost trudnoće.

 36. 6. February 2018. at 01:27

  Poštovani, imala sam odnos za koji nisam siguran je li bio zaštićen ili ne, ali partner je ejakulirao van vagine, jedan dan nakon završetka menstruacije i ujedno prvog plodnog dana se dogodio odnos, medjutim 24h nakon odnosa sam popila tabletu escapelle, 7 dana od koriscenja tablete imala sam petodnevno netipično krvarenje i naredna menstruacija mi kasni već 13 dana, prisutan je i pojačan sekret žućkaste boje vrlo neprijatnig mirisa, bol u donjem predelu stomaka i osetljivost u grudima, kao i glavobolja. Da li je moguća trudnoća ili je ovo sve u sklopu dejstva tablete?

  1. 6. February 2018. at 12:29

   Poštona Mila,

   sekret i bolovi u svakom slučaju nije od tablete. Javite se ginekologu.

 37. 10. February 2018. at 15:42

  Poštovani,
  Imala sam nezaštićeni odnos 3 dana nakon što mi se završila menstruacija. Dečko nije ejakulirao dok je bio u meni, izvadio je polni organ minimum 10min pre nego je svršio. Kolika je šansa da u ovom slučaju dođe do trudnoće? Hvala unapred!

 38. 19. March 2018. at 19:22

  Imala sam nezasticen odnos 2.2. posle 3-4 dana sam dobila ali sad mi kasni. Da li postoji mogucnost trudnoce?

 39. 10. March 2018. at 22:54

  Imala sam nezasticen odnos 2.2. posle 3-4 dana sam dobila ali sad mi kasni. Da li postoji mogucnost trudnoce?

  1. 10. March 2018. at 23:26

   Poštovana,

   ukoliko sumnjate na trudnoću – uradite test.

 40. 19. March 2018. at 19:22

  Poštovani, imala sam 3.3. I 12.3. I oba puta je svršio u mene, poslednja menstruacija je bila 18.2. I uglavnom mi je redovan ciklus ponekad dva tri dana gore dole. Zanima me kolika je verovtanoca za trudnoću?

 41. 13. March 2018. at 02:48

  Poštovani, imala sam 3.3. I 12.3. I oba puta je svršio u mene, poslednja menstruacija je bila 18.2. I uglavnom mi je redovan ciklus ponekad dva tri dana gore dole. Zanima me kolika je verovtanoca za trudnoću?

  1. 13. March 2018. at 10:51

   Poštovana Ana33,

   Ukoliko Vam bude kasnila menstruacija za svaki slučaj uradite test na trudnoću.

 42. 19. March 2018. at 19:22

  Kolika je sansa za trudnocu ako sam na moj poslednji plodni dan imala nezasticen odnos sa deckom? Malo ranije pre nego sto je trebao da svrsi izvadio je, ali se i dalje plasim da ima rizika za trudnocu..

  Hvala unapred

 43. 14. March 2018. at 16:54

  Kolika je sansa za trudnocu ako sam na moj poslednji plodni dan imala nezasticen odnos sa deckom? Malo ranije pre nego sto je trebao da svrsi izvadio je, ali se i dalje plasim da ima rizika za trudnocu..

  Hvala unapred

  1. 17. March 2018. at 11:11

   Poštovana T.I.,
   šansa postoji, ukoliko Vam bude kasnio menstrualni ciklus – uradite test na trudnoću.

 44. 3. April 2018. at 18:05

  Zdravo, da li biste mogli da mi date odgovor.Ja i devojka smo jako mladi,nemamo blage veze o ovome.
  Devojci je ciklus poceo 10 februara… 19 februara smo imali zasticen odnos ali je kondom pukao pa smo kupili escapelle tabletu, i nakon toga njen sledeci ciklus poceo je veoma brzo negde 1 marta.. Nakon toga imali smo nezasticen odnos cisto iz radoznalosti,nisam (izvinite na izrazu) svrsio u nju a njoj vec kasni evo 4 dan.. I da li se racuna za ciklus od tog marta 5 6 kada joj je prestao ciklus pa za sledeci koliko je vec potrebno ili se gleda uobicajeno kako bi joj doslo jer opet kazem taj ciklus u martu joj je ranio zbog tablete..

 45. 7. May 2018. at 13:10

  Poštovani, da li mogu ostati u drugom stanju od pred semene tečnosti?

 46. 10. May 2018. at 14:54

  Poštovani, imala sam nezaštićeni
  seksualni odnos prvog dana menstruacije, dečko nije svršio u mene, ali me zanima da li imam potrebe da brinem zbog pred semene tečnosti, iako je on nakon prethodne ejakulacije urinirao?

  1. 11. May 2018. at 07:57

   Veoma malo verovatno da može doći do trudnoće.

 47. 11. May 2018. at 18:37

  Poštovani,
  sinoć sam imala nezaštićen odnos sa dečkom, gde je on ejakulirao van mene. Nakon nekih 10ak minuta ponovo smo imali odos, nezaštićen takođe. Međutim između ta dva odnosa nismo išli na tuširanje, samo je ubrusom posušio svoj polni organ. Kolika je šansa za trudnoću, da li da uzimam pilulu?Poslednja menstruacija trajala je od 24 do 27. aprila.

  1. 11. May 2018. at 22:54

   Ukoliko želite dodatnu zaštitu – uzmite pilulu za dan posle.

 48. 11. May 2018. at 19:08

  Poštovani,
  sinoć 10.05. sam imala nezaštićen odnos sa dečkom, gde je on ejakulirao van mene. Nakon nekih 10ak minuta ponovo smo imali odos, nezaštićen takođe. Međutim između ta dva odnosa nismo išli na tuširanje, samo je ubrusom posušio svoj polni organ. Kolika je šansa za trudnoću, da li da uzimam pilulu?Poslednja menstruacija trajala je od 24 do 27. aprila.

  1. 11. May 2018. at 22:54

   Ukoliko želite dodatnu zaštitu – uzmite pilulu.

 49. 6. June 2018. at 11:00

  Poštovani,
  2.6. sam imala prvi odnos sa dečkom, gde je on ,,ušao u mene “ nekoliko puta i svršio pored mene otprilike 10 minuta kasnije. Sutradan smo opet imali odnos , ista priča… ,,ušao je u mene” nekoliko puta i svršio po mom stomaku 10ak minuta kasnije, nakon čega je obrisao penis… odnos se ponovio skoro sat vremena kasnije , gde je on opet svršio 7-8 minuta nakon što je izvadio penis iz moje vagine.. napominjem da je sva tri puta odnos bio nezaštićen. I on i ja imamo relativno malo godina i ni ne razmišljamo o bebi još uvek… nikakve simptome nisam primetila do sad , ima li razloga za brigu???

  1. 6. June 2018. at 12:13

   Poštovana Milice,

   pri nezaštićenim odnosima šansa postoji. Javite se ginekologu kako bi popričali o metodama kontracepcije.

   1. 6. June 2018. at 12:46

    Iskreno se nadam da su šanse male …šta najtačnije može da mi pokaže da su moja nadanja tačna, i da nismo napravili veliku glupost?

 50. 15. June 2018. at 01:21

  Postovanje.
  Interesuje me sljedece ja i moj decko imali smo peting gdje je decko nakon nekog vremena obrisao vodicu sa svog spolon organa, a zatim tom rukom od odjecu, poslije je mene dodirivao po mom spolonom organu. Zanima me da li mogu ostati trudna. Obzirom da mi kasni menstruacija posljedni put je bila 7.05.

  1. 15. June 2018. at 11:00

   Vrlo malo verovatno. Ukoliko ipak sumnjate – uradite test na trudnoću.

 51. 23. June 2018. at 12:37

  Postovani, koristim lindynette 20 vec drugi mesec. Prosli put nakon devete tablete imala sam nezasticen odnos. Menstruaciju sam dobila treci dan od popijene citave kutije, ali nije bilo puno, tek malo nesto i trajalo je oko 5-6 dana. Da li je normalno da sam tako malo krvarila ili sam mozda trudna? U uputstvu pise da sam vec nakon sedmog dana zasticena. Hvala.

  1. 23. June 2018. at 19:05

   Trebalo bi da je sve u redu. Na kontraceptivnim pilulama – menstruacije su obično manjeg intenziteta.

 52. 28. July 2018. at 22:27

  Poštovani, zanima me da mi kažete koja je razlika između menstrualnog i implantacijskog krvarenja?

  1. 29. July 2018. at 19:50

   Poštovana Sonja,

   menstrualno krvarenje je krvarenje koje dobijate redovno otprilike jednom mesečno, implantacijsko krvarenje je kada se implantira embrion – to krvarenje se ne javlja uvek i nije nikakav znak za trudnoću.

 53. 12. January 2019. at 21:28

  Postovani doktore.Pre dva meseca sam imala kiretazu.Juce 18 dana ciklusa ,ovulacija je bila dva dana pre toga (znam jer sam bila na UZ),imala sam odnos pri kojem smo koristili pharmatex spermicid i partner nije ejakulirao u mene.Danas sam uz predostroznosi popila i pilulu za dan posle ,odnosno 13h nakon odnosa.
  Da li je to dovoljno.Ili mozda treba da stàvim i spiralu kako ne bi doslo doeventualnog zaceca.
  Hvala

  1. 25. January 2019. at 21:24

   Poštovana Jeco,

   trebalo bi da je dovoljno. Nijedna kontracepcija nije 100% sigurna.

 54. 6. February 2019. at 03:19

  Postovani
  Imao sam nezasticen odnos sa devojkom samo 30 sekundi onda sam stavio zastitu, mislim da je bio plodni dan. Brine me taj preejakulat pa je uzela pilulu za dan posle.Zanima me kolika je mogucnoat trudnoce zbog preejakulata a cak i kad se popije pilula za dan posle?

 55. 6. February 2019. at 13:51

  Kolika je verovatnoca za trudnocu od preejakulata u plodnim danima ako se popije pilula za dan poslije 1h vremena nakon odnosa?

 56. 30. April 2019. at 23:08

  Imao sam analni sex sa devojkom nzm. kada je kondom pukao..da li imam razloga za strah od polono prenosivih bolesti ako smo oboje zdravi..

  1. 1. May 2019. at 17:51

   Poštovani DI,

   neke polno prenosive bolesti ne pokazuju simptome odmah, tako da je teoretski moguće.

 57. 11. May 2019. at 20:13

  Postovani, imala sam nezasticeni odnos jutro posle zavrsetka plodnih dana (poslednji plodni dan sreda, odnos u cetvrtak ujutru). Pijem kontraceptivne tablete uvece i u sredu uvece sam zaboravila da popijem, popila sam je u cetvrtak oko 14h. Kolika je sansa za trudnocu?

 58. 11. May 2019. at 20:02

  Postovani, pijem tablete za kontracepciju. Plodni dani su mi se zavrsili u sredu uvece, nezasticeni odnos sam imala u cetvrtak ujutru a prethodno sam u sredu uvece zaboravila da popijem tabletu, popila sam je u cet oko 14h. Da li postoji mogucnost trudnoce i kolika?

 59. 22. May 2019. at 12:43

  Postovani doktore, imala sam nezasticen odnos u noci izmedju 12.i 13.maja ali je ejakulacija bila van mene,i tada su po kalendaru bili neplodni dani (poslednja menstruacija je bila od 2. do 6. maja). Ali sam ipak uzela sam nakon 14h pilulu Escapelle 13.maja. Medjutim, 18.maja sam imala dva nezasticena odnosa, takodje nije ejakulirao u meni, ali s obzirom da sam bila u plodnim danima tada, uzela sam jos jednu Escapelle pilulu oko 48h sati nakon odnosa, vise uz straha. Inace, posle nedelju dana od prve pilule javilo mi se blago krvarenje, u vidu braonkastom sekreta koje je trajalo dva dana i stalo.
  Zanima me, da li i dalje nakon dve popijene pilule u toku istog ciklusa,postoji mogucnost trudnoce, iako je verovatno sada hormonski sve poremeceno?
  Unapred hvala

  1. 23. May 2019. at 17:54

   Pri nezaštićenim odnosima uvek postoji mogućnost trudnoće. Takođe ne bi trebalo da uzimate tako često pilule, naročito ne u istom ciklusu. Za svaki slučaj uradite test na trudnoću 3 nedelje nakon popijene pilule.

 60. 28. June 2019. at 11:31

  Poštovani, da li devojka treba piti pilulu za dan posle ukoliko pije logest pilule, svaki dan u 7 uvece, medjutim jucerasnju je zaboravila i popila u 7 sati jutros, umesto juce u 7 uvece, i jos nije sasvim sigurna da li je zaboravila tu jucerasnju ili dan pre te, ako je dan pre te onda je ceo jedan dan preskocila da uzme, npr popila utorak pa sredu nista pa cetvrtak tek uzela?

 61. 10. May 2020. at 22:21

  Postovani doktore. Molim Vas za savet. Imala sam odnos, kondom je spao ne znamo kako, decko je svr*io sa strane ali sam osetila i kod ledja nesto, on tvrdi da je na vreme izvadio. Sta da radim? Ne zelim trudnocu. Volela bih da mi odgovorite u sto kracem roku da znam sta da radim. Hvala.

 62. 11. February 2021. at 22:17

  Imao sam nezasticen odnos sa devojkom tokom plodnih dana 14 dana pre novog ciklusa takodje mi nije bio prvi put tog dana ali ne sa njon da li imam razloga za brigu ako nisam u nju nego po njoj molim za savet imam 18 godina ako godine nesto predstavljaju

 63. 12. July 2021. at 15:12

  Imala sam odnos sa dečkom prvi put, nezaštićen ali nije ejakulirao u meni, šanse za trudnoću?

 64. 12. July 2021. at 22:03

  Imala sam nezaštićen odnos prvi put, sutra treba da dobijem, a on je ejakulirao pored mene. Šanse za trudnoću?

 65. 12. September 2023. at 14:08

  Da li je moguce da devojka ostane trudna ukoliko je pre odnosa sela na penis bez zaštite, dok je na vrhu bila kapljica neke tečnosti, ali odmah posle ustala?

Leave a Reply

Required fields are marked

Zakažite